Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusi zjistili, že s dodávkami zbraní na Ukrajinu ze západu, je nemohou zničit. Zničí jednu dělostřeleckou baterií, západ dodá druhou.

Tak šli jinou cestou. Čekají, až Ukrajině dojdou vojáci. Pak má Fiala jen jednu možnost, poslat tam naší armádu.

0 1
možnosti

Klasickej vlastenec,klepajici se strachy,pripraven ohnout hřbet.

1 0
možnosti

Putin to je neco jako Hitler s jadernou zbrani. Mnohem horsi, nez kremelsti dinosauri behem studene valky. Ti meli dost rozumu nejit do krajnosti, viz. kubanska krize. Ustoupit nuklearnimu vydirani znamena dalsi ustupky a dalsi vydirani. Jedinou moznou odpovedi je totalni izolace Ruska, niceni jeho armady konvencnimi zbranemi. Protoze jinak on pujde pomalu dal (Pobalti, vych. Evropa) a k jadernemu konfliktu se Zapadem nakonec stejne dojde.

1 0
možnosti

Rusko nejde v konvenční válce porazit? Použiji Babišovo "sorry jako", ale od 26-27.2.2022 kdy se Ukrajinská armáda vzpamatovala z války, která jim nebyla vyhlášena, a především z nečekané invaze tak Ruské vojsko zažívá jednu z nejbolestivějších porážek od dob kdy to Stalin zkusil na Finsko. Jenže oproti Finska má Ukrajina podporu západního světa plus sympatie zbytku. Vidím, že elitní "Gardové" tankové armády Ruské federace ve zběsilém útěku zanechávají většinu své techniky takřka nepoškozené na bojišti. Vidím, že obsazená západní strana Dněpru, tedy Cherson a okolí se drží díky maximálnímu vypětí elitního výsadkového vojska Ruska a je jenom otázkou času kdy toto území padne. A díky rozhodnému rozkazu Putina nejspíše se všemi zkušenými a boji zocelenými jednotkami. To, že Putin napumpuje frontu milionem chlapů v moderní válce nic neznamená a ona tam je moderní válka. Ten milion chlapů půjde do boje bez výcviku, výzbroje a především Rusko ztratilo už většinu svých zmodernizovaných tanků, OT a BVP. Rusko bude zažívat velká zklamání než jim dojde, že musí být diplomatické řešení a to bude pro Rusko velice bolestivé.

2 0
možnosti

Tak nevím. Je autor rovnou proruský zaprodanec nebo jen takový přizdikakánek typu Klause, Orbána a dalších. Nějak mu unikají základní fakta. Evropa se svými slabošskými politiky už dávno nedrží v ruce taktovku tohoto konfliktu. Tu drží osa Washington - Londýn - Varšava.

Žena má v USA příbuzné a od nich slyšíme jediné. Rusku se opět podařilo něco, co je historicky známo, že není dobré udělat, naštvat Američany. Rétorika z doby Trumpa, který chtěl vyvést USA z NATO je zapomenuta. To co dříve bylo slyšet jen od přesvědčených republikánů a to ještě ne moc nahlas, teď zaznívá od demokratů. A republikáni se vracení k rétorice z dob Regana. V USA začínají být slyšet jestřábi a to není pro Rusácko vůbec dobrá situace.

USA nyní přes válku na Ukrajině krásně pouští rusákům žilou. Zatímco rusáci tahají 30-50 let staré úloženky, USA a Británie dodávají na Ukrajinu moderní zbraně. Stačí se podívat jak byli a jsou rusáci běsní z pár baterií raketometů HIMARS, protože proti tomu nemají efektivní obranu. A nejsou to jen HIMARSy. Jsou to drony a další technologie. K tomu podpora ve zpravodajské rovině. Ruský voják si na Ukrajině málem ani neuprdne, aby to USA obratem nedali vědět do Kyjeva a ten podle toho nereagoval.

Tohle je mimo jiné i válka technologií a tam rusácko rozhodně nevyhrává. A bude na tom díky technologické blokádě měsíc od měsíce hůře. Ten interní dokument ruské vlády ukázal, že tenhle typ sankcí vzbuzuje nejhorší obavy. Nabíhají pomaleji, ale mají něco jako exponenciální průběh. Pořád nic a najednou je během krátké doby zle. A rozložit se jim toho může hodně včetně obranného průmyslu. USA nemá důvod couvat a jejich hlavní spojenec na východě Evropy, Polsko, taky ne. A jestli někdo v Evropě vojensky něco znamená, tak jsou to právě Poláci. Mohutná, moderně vyzbrojená a výborně vycvičená armáda, která má jako bonus pořádnou motivaci proti rusákům.

9 0
možnosti

cont. USA a Čína jsou potenciální vítězi tohoto konfliktu. Mohou v klidu čekat až se rusácko upeče na ohni, který samo zapálilo. Čínský prezident dal už Puťkovi jasně najevo, že se mu tohle dobrodružství značně nelíbí a je třeba jednat. Logické. Čína má po letech konjunktury závažnější potíže a potřebuje, aby se roztočila kola byznysu. Evropan který si koupí nový mobil za šest let místo za tři a stejně tak i u dalších výrobků, je noční můra čínských ekonomů. Na světě není vetší kupní síla než je euro-americká zóna.

Harašení atomem je otázka. Ač se o tom moc neví, tak USA a Rusko spolu komunikují a USA dává jasně najevo, že atom není dobrý nápad. Oni mohou odpovědět konvenčně. Při jejich technologické převaze jsou schopni velice rychle zajistit, že rusácká armáda na Ukrajině bude minulostí. Zbudou akorát zoufale prchající zbytky roztříštěných útvarů a hromady odepsané techniky. A odpoví Rusko atomem? USA chrání poměrně masivní protiraketový štít. Něco by asi prošlo a ztráty by byly, ale odpověď USA by nejspíš byla drtivá a evropská část Ruska by přestala existovat. Vyjma nějakých děrevní ve stepi. Je otázka, zda zrovna tohle je pro Kreml na vítězné fanfáry.

4 0
možnosti

KarmaR^Tohle je naprosto racionální, logické zamyšlení, které je nutno brát v potaz. Poslední odstavec 3x podtrhnout!

5 1
možnosti
Foto

Spíš poslední větu. Tu klidně 5x

1 0
možnosti

Jen jednu otazku jste opomel, pane Jiří Turnere. Pri uplnem vitezstvi RF, choutky idiotu v teto Ruske Federaci jsou pripraveny jit dal. Smer je jenom na zapad. To je to nejvetsi nebezpeci, kteremu celime jiz dnes. Mame na vybranou. Dalsi cas v zemi jak byl pred 89 rokem. Nebo pomoci Ukrajine se branit a take s moznosti vyhrat. Ty jaderne zbrane mohou byt pouzity pri oblehani kazdeho statu NATO, dojde-li k pochodu na zapad podle tech idiotu.

Mluvit o nasich obcanech a jejich mysleni, je lepe pomlceti. Znajici historii nasi kotliny, to mysleni ma koreny. Jen pripominka pro vsechny, tech vedoucich v nasich dejinach, kteri se postavili na stranu ceske nezavislosti, bylo velmi malo. Ukazuje se, ze podobne slabe myslici obcany mame take dnes. Jmena neni nutne psat. Ty silne jsme si jeste nevychovaly. Skoda.

6 1
možnosti

Od počátku války je každý den konstatováno v podstatě ve všech článcích které vycházejí, že rusové nemají techniku, špatně vyzbrojené vojáky, v podstatě nepostupujou....tak úplné vítězství je nesmysl, ne?

0 0
možnosti

Tentokrát s vašimi vývody moc nesouhlasím. Domnívám se, že jak bude eskalovat konflikt na Ukrajině, bude eskalovat i odpor proti válce u obyčejných Rusů, takže Putin to bude mít čím dál tím horší. Nic také nenasvědčuje tomu, že by Rusko obsadilo c e l o u Ukrajinu a diktovalo jí, spíše se bude hrát o části území, sousedící s Ruskem.

2 0
možnosti
Foto

J47a40n 12Š34i87k

27. 9. 2022 18:02

Pochybuji, že by Rusové použili strategické jaderné zbraně s velkým ničivým rozsahem. To by jejich vedení země neobhájilo před vlastními občany, protože jim tvrdí, že speciální operace má za cíl osvobodit ukrajinské bratry od fašistů. Tím by popřeli boj "dobra ze zlem", který využívají v propagandě. Mohou však použít taktické jaderné zbraně, např. jaderné miny, apod. s rozsahem jen v desítkách kilometrů a potom by zase strategická odezva Západu nedávala logiku. Je však nutno si uvědomit, že i "malé", tedy taktické zbraně, mají podobnou ničivou sílu, jako pumy použité v Japonsku za druhé světové války. Pouze jedna by mohla zničit celé město. Nemyslím si ale, že by kvůli tomu NATO riskovalo použití "velkých" strategických zbraní. Ať tak či tak, když před dvěma lety někteří jedinci přesně před touto situací varovali, byli považování za blázny, třeba když chtěli v základních školách obnovit brannou výchovu. V kontextu dnešní doby a naší vzdálenosti jen několika stovek kilometrů, se jejich nápady nyní jeví jako realistické. Svět se už ocitl na pokraji podobné situace ve svých dějinách - Kubánská raketová krize začátkem šedesátých let. Děkuji za kvalitní článek. Hezký den

10 0
možnosti
Foto

Tak na Ukrajině bylo ještě z dob SSSR asi 2000 jaderných zbraní, jsem někde četla. Podmínkou rusáků k osamostatnění Ukrajiny bylo, že ty zbraně se přesunou do Ruska.

A co kdyby se teď, čistě náhodou, objevil někde nějaký zapomenutý sklad, nebo silo, nebo jak se tomu říká, který by byl plný těchto zapomenutých zbraní?;-)

2 1
možnosti

1) proč by měly USA a NATO zahajovat jadernou válku kvůli Ukrajině, mi není úplně jasné. Jaderná válka svými destruktivními účinky nemá valný smysl, ani pro Rusy - viz Černobyl jako ukázka v malém. Jaderný útok podle mě by měl smysl, kdyby ho někdo uměl udělat kompletně a bez vlastních ztrát, tj. nepřítel bude zničen a já vůbec nebudu poškozen Ale asi to zatím nikdo neumí - až to bude umět, tak to pravděpodobně realizuje. Třeba se váleční štváči nakonec dočkají a budou se radostně plácat do břicha. 2) Rusové mohou vyhrát "jen" tak, že si ponechají, co zabrali: východ, jih a Krym. Tomu bych pak neříkal VVV - to by byl spíše "malý ukrajinský průser" Malý myslím ve srovnání s 2.světovou a geograficky.

0 0
možnosti

P70a96v29e36l 62V33é29b61r

27. 9. 2022 17:49

Jenom hlupák si může myslet, že v případě takové varianty ukončení konfliktu na Ukrajině, kterou by Rusko mohlo vydávat za své vítězství (tj. jakýkoliv územní zisk), tak že by se tím Rusko nasytilo a byl by pokoj. Jenom by si vylízalo nejhorší rány a dalo by se dále na pochod. Další agrese, další vyhrožování (nebo použití) JZ, dokud by neokupovalo země v rozsahu minimálně bývalé Varšavské smlouvy. A protože by mu to prošlo, nejspíš by pokračovalo dál.

Jedinou možností, jak zastavit takového agresora, je, aby dostal po čumáku hned, bez pardonu a dokonale. Na sílu odpovědět silou stejnou, nebo větší. Jinak nepřestanou.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS