Diskuse

České nebe

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná ty postavy z našeho Českého nebe jsou obojí - Češi i Evropané (potažmo světové osobnosti). Nikoli jen Češi, nebo jen Evropané, což je dnešní trend, jak rozdělovat národ. Státní celek musí fungovat na nějakých principech a ty národní jsou přirozené i funkční (většinou). Ale kulturu a vzdělání je třeba vstřebávat z celé Evropy (potažmo světa). Proto čestináři učí světovou literaturu, ač se ji sami moc neučí na VŠ. 😉 Proto se učíme světovou historii, abychom neopakovali chyby, jimiž si prošli jiné národy. Atd...

PS: Havlíček se v semináři drtil čestinu, ale Lávra má ruské motivy, Vladimír pokřtěný v Kyjevě zase... ruské? Oj, abych nenarazila. 😃

1 0
možnosti
Foto

Car necar, svátek nesvátek, mně je všecho rovno. Co z toho mám?.....!;-) A České nebe? Někdo přijímal pod jednoui, jiný pod obojí, další třeba pod dubem, či za dubem, či pod našima okny, atp. Dodnes se to nezměnilo .Asi;-)

0 0
možnosti
Foto

R^Za ,,Cimrmany", neb ti dokáží podat i ztvárnit mnohé, a ba až vše:-)

1 0
možnosti
Foto

České nebe se hanbou propadlo do pekla.

Je charakteristické, že čas obrušuje hrany a u kontroverzních osobností negativa ustupují do pozadí a jejich vnímání se posunuje více k pozitivům.

U současných osob (úmyslně se vyhýbám "osobností") velmi záleží na preferencích a úhlu pohledů každého jednoho. Na tuzemské politické scéně je naprosto zřetelný "mariánský příkop", který nám naši politici ať již úmyslně či neúmyslně vybudovali. A hledat osobnosti mezi bulvárem preferovnými selebritami může snad jen osoba nepříliš účastná reálného života.

Nemohu o současných našich politicích říct mnoho pozitivního, ale to ani o jejich předchůdcích. Většinou mi to připadá jako velmi pochybná sestava diletantů tvářících se výrazně odborně, leč zcela marně. Velmi často se zabývají problematikou ne příliš tížící občany, jimiž byli zvoleni a tudíž mají konat v jejich prospěch. Bláhové sny.

Váš text se mi moc líbí, protože i já mám moc rád "cimrmany" a jejich dílo jste velmi trefně ohodnotil.R^

2 0
možnosti