Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zdravím Vás, Jiří. Téma zajímavé a nejspíše nikdy nekončící. U dvou zmíněných je dominantní jejich ego, které oni dva nijak neumenšují (což je předpoklad moudrosti a vývoje člověka), ale naopak živí a přihnojují seč mohou. Výsledkem je směšný stařec, který neumí nic jiného, než vztekle kopat kolem sebe za situace, kdy už nemůže nic změnit, kdy vidí, že jejich svět už skončil a posunul se jinam. Moudrý člověk, poté, co vykonal svou práci, poodstoupí a nechá ji dělat jiné, mladší, protože ví, že to bude jejich svět, v němž budou žít a on už tady nebude. Oba vědí, že už ve světě nikoho nezajímají, sami se tak nějak vyautovali svými postoji třeba k Rusku či válce na Ukrajině.

Smutný konec. Ale oba na něm usilovně pracovali a mají na tom tedy nemalý podíl.

1 0
možnosti
Foto

Také Vás zdravím, Tomáši. Napadá mě v této souvislosti onen známý Werichův citát, "že stáří není výsada, že každej starej blbec byl jednou mladej blbec". To mě vede k nastíněné úvaze o tom, že špatná člověk, jakkoli je to relativní, bude ve stáří ještě horší a naopak.

Hezký den

J.

2 0
možnosti

Ti jmenovaní pánové nebyli normální nikdy, takže těžko čekat, že by se to u nich mělo po sedmdesátce mělo nějak změnit. To, že byly doby, kdy se jejich "abnormalita" vcelku hodila, na tom nic nemění. :-)

2 0
možnosti
Foto

J65o82s58e13f 32B37á32r50t77a

18. 10. 2022 16:08

Třeba ti 2 nezblbli a mají jenom více pravdivějších informací.

1 4
možnosti
Foto

Možná jste si nepovšiml, že není řeč o informacích, ale chování.

Když už ale je řeč o informacích, na základě jakých informací byl asi tak Zeman letitým podporovatelem ruského režimu v roli užitečného idiota, když každá i jen zběžně informovaný člověk musel vidět, kam vývoj v Rusku spěje. Ne o informacích, řeč je o morálce.

1 0
možnosti
Foto

;-DBudˇe v klidu, jinak ani tu sedumdesátku nedožijete. A jsou i ,,jistá pravidla". Jednak, s myšlenkou se vůbec setkat, ergo vlastní, dále jí i pochopit, potažmo i uchopit, ale i jí dokázati opustit. Nejen tyto stránky to ovšem i potvrzují, vč. toho, že to platí i obecně, a to bez rozdílu věku;-)

1 0
možnosti
Foto

Vladu by rado vymenilo dost lidi. Ale udelat to nejde, protoze nemame diktatora vcele, ktery by zorganizoval nejaky puc jako v mnoha jinych statech, kde to USA vyrazne podporila. :-)

4 9
možnosti
Foto

Vláda vzniká za podpory parlamentu vzešlého z demokratických voleb a trvá dokud jeho podporu má. To platí i o přímo voleném prezidentovi, přestože by byl už během mandátu pro drtivou většinu občanů nevolitelný.

Nepamatuji, že by se premiér nebo třeba ministři veřejně vyjadřovali o tom, že by vyměnili prezidenta. Takhle se totiž vyjadřuje jen arogantní, sebestředný idiot, nebo člověk, který na základě mentální degradace zcela pozbyl sebereflexi.

1 0
možnosti