Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Asi tak, před půl rokem jsem panu Babišovi v blogu blahopřál ke zvolení, takže můj program pro volby: první kolo Danuše Nerudová a druhé kolo vypustím, protože nechci ze dvou zel volit to menší, stejně jako mě ve volbách neoslovila pětikolka s green dealem a programem antibabiš a dál nic.

1 3
možnosti
Foto

J82i91ř46í 36K20i38n58d25l

31. 10. 2022 17:20

K budování demokratického vojenského zpravodajství jej jako podplukovníka přivzal , bývalý politický vězeň za 5O let gen. Radovan Procházka. Sám pevný odpůrce komunistického režimu. Úctu Petru Pavlovi zajistil nejen francouzský Válečný kříž, ale především to, čím si toto ocenění vysloužil: podíl na záchraně životů desítek francouzských vojáků na základně Karin. R. Procházka nepochyboval o tom, že i mezi jeho nepřáteli mohou být slušní, charakterní a profesně i lidsky cenní lidé. Gen. Radovan Procházka, aby zajistit bezpečnost nového státu proti vnějším rizikům byl ochoten se při tom opřít o každého, kdo se aktivně nepodílel na komunistické politické perzekuci a u koho lze předpokládat loajalitu vůči nové české demokracii a ochotu za ni riskovat život. Tím spíše pak u člověka jako Petr Pavel, který ji již ve válce tak výrazným způsobem prokázal ZdevykonalPetr pavel obrovský kus práce.

2 0
možnosti
Foto

Nevím jak kdo, ale já toho "kozího" člověka prostě opravdu nemám rád...

1 0
možnosti
Foto

J41i70ř83í 45K71i98n80d28l

31. 10. 2022 17:22

Pane Kroupo, nemáte jej rád proto, že toho pro náš stát vykonal víc než vy. Tak aspoň si na něj můžeme plivnout. To nic nestojí a staví nás to mezi hrdiny.

0 0
možnosti

Chápu vaše pohnutky, ale rád moc nejsem. Tím, že Babiš bude kandidovat, zapojí se do kampaně hnojomety všech ráží na jeho potencionální soupeře, zejména na generála Pavla. Prostředky k tomu jako majitel Mafry a.s a rádia Impuls Babiš má. A na ruku mu nejspíš půjde i TV Nova, jejímž vlastníkem je Kellnerův PPF.

4 0
možnosti
Foto

Náhodou, Babiš řekl toto:

„Budu vést pozitivní kampaň, nekandiduji totiž proti někomu, ale kandiduji, abych pracoval ve prospěch naší země a sloužil našim občanům.“

Nechce se mi věřit, že by kandidát na prezidenta lhal.;-);-D

4 0
možnosti

J31a70n 82K50a31r62a90s48e38k

31. 10. 2022 15:31

[...] K tomu pestřejšímu spektru kandidátů chybí už jenom Kájínek [...]

ano, to je skutecne velmi dobra poznamka R^

Jinak je tam maly rozdil, u Kajinka to neni vubec jiste, ze byl vinnen.

2 0
možnosti

Nevinný člověk by po svém propuštění na základě prezidentské milosti udělal všechno pro to, aby svoji nevinu prokázal. Kajínek ovšem nedělá nic jiného, než že těží ze své pochybné popularity.

1 1
možnosti

J49a15n 19P59a68v74l12í96k

31. 10. 2022 14:50

Nejsem rád, že A. Babiš kandiduje na prezidenta. K tomu pestřejšímu spektru kandidátů chybí už jenom Kájínek. K pestrému spektru nepatří asociál, ani podvodník, ani zloděj, ani sedmilhář, jakým je Babiš. Nemohu mít radost z toho, že volba prezidenta se bude konat v nerovných podmínkách pro ostatní kandidáty. Máme sice jakýsi úřad, který to má hlídat, který je ovšem nefunkční.

7 0
možnosti

Pokud to má být funkce pouze ceremoniální, proč nezvolit nějakého muže/ženu roku podle vzhledu a vystupování?

Akorát plno politiku to bere jako vrchol politické kariéry. Asi jím tu možnost nemůžeme sebrat. :-)

Navíc prezident může zákulisně leccos ovlivnit. Hlavně pokud už zná další světové lídry. To je plus pro okoukaného premiéra, který rozděluje společnost.

Druhé plus je, že víme, co čekat. Zemana a Babiše jsme viděli v nejlepším i nejhorším. Pavel, Nerudová a další jsou neznámá. Mohou překvapit kladně i záporně.

Třeba takový Zelenskyj překvapil letos na jaře kladně, když se z něj stal válečný hrdina. Přitom se nechal zvolit populisticky po seriálu, kde hrál čestného prezidenta. Minulý rok se účastnil aféry Pandora Papers.

0 0
možnosti
Foto

Ten vzhled je jistě důležitý. Klaus si stěžoval, že nevypadá dobře na známce, Zemanův portrét prakticky nikde nevisí. A umíte si někdo představit Babiše na známce či portrétu? A jeho novoroční projev? :-)

5 1
možnosti
Foto

Já rád nejsem. Obávám se toho, že část voličstva je natolik dementních - viz diskuse po netu, které se Babiše zastávají a velebí ho, že je schopná toho všeho schopného gaunera fakt zvolit.

13 0
možnosti

Také nejsem ráda. Navíc Babiš disponuje týmem mimořádně schopných a zkušených marketérů, kteří mu vymysleli geniální strategii. Babiš prý je jediným z kandidátů, který se jako prezident postaví vládě. V době energetické krize, drahoty, inflace atd. na to bude dost lidí slyšet. Bohužel.

3 0
možnosti
Foto

J58a45n 20Š81i55k

31. 10. 2022 13:37

No, já rád nejsem :-), ale důvody, které uvádíte, proč by ano, chápu. Jinak jsem odpůrcem přímé volby. Do národa zase vnese jen rozhádanost a nevraživost a volba bude stejně mizerná ne-li horší než, když prezidenta volili politici. V příspěvku k článku Jardy Červenky píši totéž, včetně věty: vím, Slovensko a Čaputová..., ale tam šlo o šťastnou náhodu. Takové štěstí mít nebudeme...Hezký den

8 0
možnosti
Foto

Paní Čaputová nebyla zjevením z nebe. V politice pracovala dlouho před volbami.

0 1
možnosti
Foto

Karma. Jsem celkem zvědav na co bude fanatický fanklun babišek a spol. stačit. A co flastenci a antivaxeři ? Bude jim stačit do funkce českého prezidenta blekotající Slovák, který mluví husákovštinou a má na triku vše co zde za covidu dělo....?

10 0
možnosti
Foto

J45i93ř74í 41T90u30r82n43e44r

31. 10. 2022 12:05

:-)R^ Děkuji. Řekl bych, že Babišovo "nečešství" (a vše, co s tím souvisí) je jedním z důvodů, že nebude zvolen. Myslím, že z podobného důvodu nebyl kdysi zvolen Schwarzenberg

3 0
možnosti