Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro doplnění tu dávám tento odkaz, vyplývá z toho, že v pozadí se ukrývá ještě něco dalšího.

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3535247-policejni-zakrok-proti-patnactiletemu-chlapci-na-babisove-mitinku-byl-podle-inspekce

Pokud se tu neobjeví odkaz na CELÝ záznam celého incidentu, nemá cenu se o něčem bavit. A ten záznam má kdo?

0 1
možnosti
ZZ

Tady to jasně vypadá, že matka toho hocha lže, protože s ním záměrně objížděla všechny Babišovy meetingy v okolí, aby mohla protestovat - viz TV záznam, kde se objevila s hochem nejen v Borovanech, ale i Třeboni a možná i jinde.

:-P

1 0
možnosti
MN

Sorry jako, ale proč zaklekávači v civilu? Ale u STBáka Bureše se není co divit.

3 1
možnosti
FF

Protože jsou na všech podobných akcích, napříč politickým spektrem.

2 1
možnosti

Naštěstí u nás se ještě pořád postupuje dle důkazů a ne podle toho, co pokrokáři chtějí.

5 0
možnosti
Foto

A ty důkazy má kdo? Pan Řiháček? Sem s nimi. :-P

0 0
možnosti

Když se podívám na fakta (jak je znám já. Mohu se mýlit)

180 cm vysoký, přes 100 kg vážící kluk, něco mezi 15-18 lety vzal reproduktor a začal ho odnášet. Pořadatelé ho dohonili a on ho vrátil. Přišli k němu policisté, on se po jednom ohnal a zkusil utéct. Když ho zpacifikovali, skočila jim na záda jeho matka.

Tolik fakta.

Já být policistou a pacifikovat řízka, který je těžší než já a zcela zřetelně agresivní, použiji jakoukoliv povolenou metodu, aby mi nemohl ublížit. Pokud je mentálně postižený, budu ještě obezřetnější. Ve třech zakleknu klidně 40 kilovou agresivní ženskou. Lidé v blázinci vědí velice dobře, co dokáže v záchvavu. Když mi vyrazí zuby, náhrada pár desítek tisíc korun (možná) a podmínka, pro mě nejsou dostatečnou náhradou. Ani omylem.

Ono se strašně dobře radí od stolu. Ale pokud chceme, aby policajti dělali svojí práci, musíme jim dát respekt a pravomoci. Když policajt někoho zadrží, tak ho zadrží a měli bychom respektovat, že to nemusí být hezký pohled. Pokud to nebudeme respektovat, policajti se budou snažit do podobných věcí nemíchat. Nikdo nechce přijít i úhoně. A ne, není to součástí jejich práce, nechat si vyrazit zuby. Nejsou to boxeři

19 1
možnosti
Foto

Podle někoho měl fousy. Viděl jste je? Hrůza! :-P

0 2
možnosti
PE

P16e35t10r 77E38b93r

13. 11. 2022 12:16

Podle mě by každý policajt měl v první řadě chránit dám sebe. Dneska je to samý MMA a Musado, tak že obezřetnost je vždy na místě. Nezpůsobili mu žádná zranění a přistupovali podle zákona. Vondrášek se ukázal jako šašek.

7 5
možnosti
JK

J19a53n 85K79l40á72s87e98k

13. 11. 2022 10:38

Myslím, že na celý zákrok by se jinak pohlíželo, kdyby toho školáka jen obestoupili a zadrželi. Zaklekávat ho ve třech jako nějakého těžkého zločince je prostě absurdní. Sice nemohli vědět, že se jedná o autistu, ale současně také muselo být viditelné, že jen tak nalehko oblečený školák u sebe žádnou zbraň nemá a celý ten akt odnášení aparatury je z jeho strany spíše klukovina. A jinak si myslím, že Bureš měl mít dostatečnou pořadatelskou službu, která by vše pohlídala a teprve v případě potřeby požádala o pomoc uniformované příslušníky PČR nebo strážníky.

9 5
možnosti
Foto

Přesně tak, přítomnost policistů v civilu byla naprosto neopodstatněná.

3 7
možnosti
PN

P68e12t93r 89N83e70d95v71ě41d

12. 11. 2022 16:38

Jo, jo. Je to hrůza. Policajti jednali bezchybně. Pro mnohé nepříjemné překvapení. Navíc jednali v souladu i s předpisem z roku 2008.

20 4
možnosti
Foto

Pozoruhodné je, kolik lidí by tu chtěli mít policejní stát. :-P

0 0
možnosti

SouhlasR^ Některé postupy současné policie jsou dost zarážející. Sem tam někdy jsem se podíval na (dost stupidní) reality show Policie v akci na TV Prima, kde jsou rekonstrukce policejních zásahů. Dost mě přitom zaráží fakt, že policie kromě toho, že požaduje po n e v i n n ý c h svědcích občanský průkaz (což se dá pochopit) je navíc i lustruje prostřednictvím policejního rejstříku, což mi připadá dost přes čáru.

8 5
možnosti
FF

Co vás zaráží na skutečnosti, že policisté požadují prokázání totožnosti od "nevinných svědků", tedy osob, které se nacházely na místě spáchání přestupku nebo trestného činu? Jak byste potom vedl prověřování nebo vyšetřování, když byste neznal totožnost přítomných osob? Jak byste je předvolával k podání vysvětlení, řízení před správním orgánem nebo před soudem?

8 3
možnosti
JB

Když už naznačujete, že se ze strany policie jednalo o politicky motivovaný útok na autistického chlapce (který mimochodem neměl na čele napsáno, že je autista, měřil kolem metru osmdesát a vážil k 90 kg a který sebral cizí věc), tak to ve mně vyvolalo vzpomínky na policejní akce v červenci 2013 v Českých Budějovicích a v únoru 2013 v Praze. Tam se policisté přímo podíleli na radikalizaci davu a dokonce organizovali rádoby "útok" na průvod podporovatelů imigrace. Tam jste to také považoval za "policejní zvůlí, zneužití výsad a prostředků příslušníků ozbrojených složek státu"?

A mimochodem, některá videa z těchto zásahů, která jsem tam kdysi nepochybně viděl už na youtube nejsou. To jen taková malá poznámka k onomu okřídlenému a zprofanovanému "sdílejte, než to smažou".

6 4
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti