Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to všechno jedna pakáž!

0 0
možnosti

J85a61n 65M77a38r61e60k

16. 11. 2022 0:24

Všechno, toz namená i vy, Jak tomu máme rozumět?

4 1
možnosti

Putinovu "specialni vojenskou operaci" lze srovnat nejvystizneji s se sudetskou krizi v r. 1938.V obou pripadech se dominantni zeme snazi "pomoci" svym krajanum v zemi sousedni. Hitler i Putin vyuzili nespokojenosti a nekdy i nesohlasu se stavajicim rezimem v te ci ktere zemi. Hitler i Putin vyzbrojovali mistni bojuvky i posilali-posilaji na pomoc "dobrovolniky" ze sousedni zemi, at uz Henleinovi Ordneri. nebo Strelkovovi dobrovolnici. Hitler jen nemel Putinovu trpelivost, tomu trvalo sedm roku nez se odhodlal k prime "akci".. Putin byl a je nade vsi pochybnost inspirovan Hitlerem, i kdyz by to nikdy nepriznal. To nema nic spolecneho s valecnymi zlociny, "akce" spachane Hitlerem a Putinem bych nazval ozbrojena loupezna prepadeni! Takto se to nazyva u soudu, v mensim meritku.

2 0
možnosti

J69a80n 94Z98i35e60g63l29e63r

15. 11. 2022 17:10

Tak Američané neunášeli irácké děti, rusáci unášejí ukrajinské děti, a podle všeho se jedná minimálně o tisíce případů.

7 0
možnosti

J39a65n 79Z97i43e50g22l68e60r

15. 11. 2022 16:57

Zasloužená karma :-)R^

1 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti

Afganistánci spáchali ten strašný teroristický atentát ?

Tak si zopakujme seznam únosců, kteří dle závěrů vyšetřování FBI spáchali útoky:

Let American Airlines 11: Muhammad Atta (Egypt), Abdulaziz al-Omari (Saúdská Arábie), Waleed al-Shehri (Saúdská Arábie), Wail al-Shehri (Saúdská Arábie), Satam al-Suqami (Saúdská Arábie)

Let United Airlines 175: Fayez Banihammad (Spojené arabské emiráty), Ahmed al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Hamza al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Marwan al-Shehhi (Spojené arabské emiráty), Mohald al-Shehri (Saúdská Arábie)

Let American Airlines 77: Hani Hanjour (Saúdská Arábie), Nawaf al-Hazmi (Saúdská Arábie), Salem Alhazmi (Saúdská Arábie), Khalid al-Mihdhar (Saúdská Arábie), Majed Moqed (Saúdská Arábie)

Let United Airlines 93: Ahmed al-Haznawi (Saúdská Arábie), Ahmed al-Nami (Saúdská Arábie), Ziad Jarrah (Libanon), Saeed Al-Ghamdi (Saúdská Arábie)

Kolik tam vidíte Afgánců ?

Podnikly USA opatření proti Egyptu, Saúdské Arábii, či SAR ?

:-P:-P:-P

4 7
možnosti
Foto

J74i12ř88í 91K82i11n76d12l

15. 11. 2022 16:08

Pokud USA a NATO vede válku, tak s maximální snahu šetřit životy civilistů a civilní infrastruktuur. Tohle je zejména v USA velmi sledováno. Rusko pokud vede válku a ať to bylo v Čečně, kde srovnalo hlavní město se zemí, anebo v Sýri, tak ji vede bez ohledu na civilisty, děti civilní objety, jak to ukazuje válka na Ukrajině.

8 0
možnosti

Pane Kindl, podle fotografie byste měl být pamětník. První co NATO udělalo v Srbsku bylo zničení infrastruktury. Letiště, mosty. nádraží, energie, pak fabriky, dokonce i nemocnice a vzácná obrazová Galerie, která vyhořela. Civilní ztráty více než 2 tis. osob.

3 1
možnosti
Foto

J31a16n 30Š81i53k

15. 11. 2022 15:32

Hlavní příčinou konfliktů bývá nedořešená minulost a neuzavřená traumata. S těmi se západní země vyrovnávají lépe. I po letech se války rozebírají, jednotlivé události zkoumají historici, svědkové válek mluví otevřeně v médiích, točí se kritické dokumentární filmy. To vše se děje VEŘEJNĚ. Na straně Ruska se nic z toho neděje. Dodnes ani nespočítali či nepřiznali skutečný počet vlastních padlých vojáků v jejich desetiletém "omezeném kontingentu" v Afghánistánu. Spisovatelé a historici, kteří se nedrží not, jsou taháni po soudech a pronásledováni. Když se podíváte na jejich dokumenty o Velké vlastenecké válce, jsou zde sice mnohá historická fakta, ale nikde žádná kritika rozhodnutí Stalina a hlavně tehdejšího režimu a když už tak velmi opatrně. Podívejte se na americké dokumenty o Vietnamské válce. Rusové něčeho takového toho nejsou schopni. Proto se pořád točí v kruhu. Mezi zeměmi je to jako v manželství. Pokud neuzavřete svá traumata a minulé rány, budete je zažívat znova a zase. Díky za důkladný rozbor. Tohle téma si zaslouží více článků. Hezký den

8 0
možnosti

R^ Mám na to stejný názor.

2 0
možnosti

Války, všechny bez vyjímky, slouží k prosazování svých zájmů. Skutečně je takový rozdíl mezi "obsazením" území natrvalo a mezi nastolením "demokracie", rozuměj vlády která mi půjde na ruku? Nebo případně zavedením totálního chaosu? Útočná válka je útočná válka, není rozhodující zda po jejím skončení zůstávají vojska na obsazeném území, nebo nastane chaos, případně je dosazena "vstřícná" vláda. Ta se konec konců mnohdy rázem stane "nevstřícná" a situace se opakuje.

2 6
možnosti

Jste mě opravdu rozesmál. Jak je vidět, zdůvodnit se dá úplně všechno když si s tím někdo dá práci.

Např. vaše zhodnocení války v Iráku: cit. " Byl to preventivní počin proti režimu a jeho vůdci, který se jevil jako potenciálně nebezpečný."

Při tom vašem počinu zahynulo více než milion civilistů z toho cca 500 tis. dětí. Když se na tuto skutečnost ptal americký zpravodaj, zda byla tato válka ze strany USA ospravedlnitelná, sdělila mu tehdejší ministryně zahraničí , že to bylo těžké rozhodnutí ale ona je přesvědčena že ano.

Mohl bych pokračovat, zapomněl jste ve svém blogu např. na zničení Libye, tehdy bohatého afrického státu, mohl byste také vysvětlit proč mají USA ve světě více než 600 vojenských základen, ale myslím, že by to bylo s ohledem na váš blog zbytečné.

Přeji vše dobré.

3 9
možnosti
Foto

J56i12ř66í 75K42i31n92d78l

15. 11. 2022 16:04

Rusko má základny v Sýrii a od Kalingradu po Vladivostok. Raketové základny v Kalinigradu jsou namířené na východní Evropu a na Čechy. USA má nejvíce základen v Japonsku, Německu.Se zničení Lybie nemá USA ani NATO co do činění. Do Lyie nevkročila žádný jejich voják,Dnes tam operují Vagnerovci s požehnáním a podporou Ruska.

4 1
možnosti