Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Perfektní článek, Jiří, slušel by Blogosféře....

0 0
možnosti

R61a97d30i17m 27K27a62l73a21s

19. 11. 2022 9:56

Vždycky tady bude skupina, která bude ze zásady proti všemu, co je, a nebude věřit ničemu, se jí sděluje. Protože spiknutí, frustrace, paranoia atd. Lidé obecně mají svým způsobem rádi tajemství nebo právě spiknutí, pocit, že ví něco víc, než ostatní. A je pro ně přitažlivé, pokud takové jedince, jako jsou oni sami, najdou, sdruží se a začnou své názory hlásat. Sociální sítě tahle propojení, konspirační teorie a dezinformace umí skvěle zprostředkovat a šířit.

Dnešní doba je tedy dezinformátorům obzvláště nakloněná. Svoboda přináší i odpovědnost, na kterou se ale mohutně zapomíná a tak v roli oběti nebo záměrného šiřitele nepravd zaznívá pouze ona teze o svobodném hlásání názorů. Těžko někomu odpovědnost vštípit a těžko někomu vštípit kritické myšlení a rozum. Přijde tedy brzy doba, kdy i u nás se bude ve větším měřítku věřit, že Země je placatá, Američané na Měsíci nikdy nebyli atd.

Ruská propaganda, která je u nás poměrně bohatě zastoupená a šířená umí tyhle lidi spolehlivě oslovit a mobilizovat. Což si nikdy neuvědomí a nepřipustí... Z webových statistik je přitom hezky vidět, jak se anticovidová a antivaxerská kolonie v ČR sdružující se okolo proruských webů změnila na kolonii hlásající antipatie vůči Ukrajině.

Ano, nikdo by mohl říci, že tu máme zvláštní skupinku osvícenců, kteří jediný pochopili odkud vítr fouká, ale vzhledem k tomu, jak se tato skupinka v mediálním prostoru prezentuje, tomu příliš nevěřím... tykačky, agrese, nenávist...

Neměli bychom ale uvedenou situaci zlehčovat, protože podobné skupinky v r. 39 vítaly A. Hitlera a v r. 48 se radovaly s K. Gottwaldem. Snad by pomohla jen ruská medicína, podávaná Ukrajině, tj. na týden bez proudu, topení a možná i pitné vody. A pro ty nejhorlivější rekreace na ruském venkově s obecní studnou a návratem na přelom devatenáctého a dvacátého století. Země to zaslíbená a ráj pro všechny.

5 0
možnosti

J53i65ř10í 85B17o94č75e34k

19. 11. 2022 9:39

Potom já mám právo vystoupit v přímém přenosu a říct, že pan Vrabel je..... ošklivé káčátko. Také to bude můj názor a jsem stejný občan jako on

4 0
možnosti

Stačí, že to napíšete několikrát tady. Vždyť už to všichni víme.

;-)

0 0
možnosti

J75a83n 60R89á22ž

18. 11. 2022 18:27

Když z ČT oznámí, že je 19.hodinm tak se pro jistotu podívám na přesné hodiny, Tolik k důvěře v pravdivost toho, co se z ČT line.

5 14
možnosti

Já mám to samé s vámi, prostě nevěřim.

4 0
možnosti
Foto

J87a70n 73C62i91b31u49l82k35a

18. 11. 2022 15:36

Nenechte se zmást. Onen "jistý pan Vrábel" do Prahy dostane sice "jen" pár tisíc lidí, ale další lidi inspiruje a říká jim: nenech si tlouct do hlavy, že když nesouhlasíš s mainstreamem, že jsi dezolát. Stačí, aby ty lidi udržel aktivované do voleb. Říká se tomu spin doctoring a dosud na něj měl patent jen ten fedrovanej mainstream.

0 7
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti
Foto

Já jsem si nedávno ve svém blogu dovolil zkritizovat Babiše a Českou televizi a administrace mi to zablokovala, že jsem porušil kodex blogera... Což nebyla vůbec pravda. Ale tady to tak chodí, že se mažou články, které se kritizovaným nelíbí. Tady to chápu, že když to médium patří Babišovi, že to neprojde, ale nechápal jsem, proč neprojde kritika České televize. Jo a taky nechápu, proč píšete článek o demonstraci, na které jste nebyl a s jejichž účastníky jste nemluvil. Já tam taky nebyl, ale docela by mne zajímalo, co tam tedy z úst Bobošíkové a Lipavské zaznělo. Byla to pravda nebo lež?

9 11
možnosti

nekdo spis uveri Bobosikove a Lipavske (kdyz uz jste je pripomnel), jiny zase zpravodajstvi CT

tak to proste je

13 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
33 0
možnosti
Foto

Doufám, že to opravdu není postoj většiny národa, ale lidmi s podobnými názory je tolik, že to nelze ignorovat. Na druhou stranu vůbec nevím, jak takové lidi přesvědčovat a jestli to vůbec jde, protože si mnozí zvykli pro svoje vlastní problémy a neúspěchy nalézat viníky: vládu, Ukrajince a pod.

4 0
možnosti

Lidé využívající svého práva nevěřit ČT vypadají například takhle (zkuste to vydržet až do konce, minuta a půl):

https://twitter.com/rambouskovam/status/1593231368003420163?s=04

8 0
možnosti
Foto

R^ Jen bych dodal, že mne ani moc netrápí, že demonstrují taková ta "hovádka boží" a v zásadě i chápu, že svoji nespokojenost vyjadřují lidé osobně nešťastní, kteří potřebují pro své neštěstí, ať už je jakéhokoli druhu, najít nějakého viníka, ale nechápu takové postoje u normálních a vzdělaných lidí.

3 0
možnosti

J15a87n 42Z78i86e10g49l68e55r

18. 11. 2022 13:33

Zasloužená karma :-)R^

12 0
možnosti
Foto

Tak kdyz vynechame valku, Vy povazujete informace minule i dnesni ke kovidu a vakcinam a vseho deni okolo za objektivni?????

Vy povazujete vsechny informace k cenam energii za uplne a objektivni???

Rada CT ma ze zakona mit zastoupeny ruzne nazorove proudy. A ma?

Fakt? :-)

6 27
možnosti
Foto

Každý hledá medium, které lahodí jeho sluchu.

5 2
možnosti