Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Volba zemana byla "hlavně ne Drahoše". Tuším že i kapela ortel byla protestní volba. Možná by se ti "chytřejší" měli zamyslet proč lidé takto volí.

Jinak Pavel udělal naprosto úžasný tah když přiznal že nosí zbraň i v civilu(držitelů ZP je 300 000) a potřebují zastání v boji proti nesmyslům z EU. Tak mě napadá budete volit Pavla? Vzpomínám na váš blog proti držení zbraní a vaši památnou větu že "vy osobně nespatřujete důvod pro držení vojenských zbraní".

0 0
možnosti
JZ

hloupé je hlavně volit prezidenta českého stylu v přímé volbě. Jak se ti lidi mají doopravdy před voliči prezentovat, aby to nebylo úplně jalové nebo naopak protiústavní?

2 0
možnosti
BG

Jsme. Jaký národ, taková vláda a prezident. A je vidět, že jsme na tom jako národ čím dál hůř.

1 0
možnosti
MR

Žijeme vlastně v bulvární demokracii, neboť politický systém u nás selhal a jeho poslední verze 6,00 vytváří už je politické slepence, 5,00 byl vstup podnikatelů do politiky skrze insolvenční mafii jež je ničila, verze 4,00 obroda skrze malé strany a hnutí, třeba VV ... . Zdravý politický systém potřebuje rozmanitost vlastnictví, a velké osobnosti ... Bulvární media si totiž osvojila za dob COVIDU i dříve, svoji sílu na politickém trhu a začala společnost, vládu a stát drtit odborníky na každý prd, občany zase rozborkami všeho, různými politickými pořady a dnes už jde prakticky o vymývání mozků, a manipulace s jednoduchou částí společnosti. Chybí zde totiž třetí strana a selhala i role a podstata úřadu prezidenta. Generace, jež vyrostli po roce 89 v řízeném prostředí dostatku všeho a následně EU socialismu, se dnes ujali správy společnosti a medií a zcela chybí zde konfrontace s tvrdou realitou života, a to se pak promítá do určitého pohledu a poptávky. Důkazem byl COVID. Kde bulvární televize peskovali vládu, stát že nepomáhá hospodským, umělcům, drobným pivovarníkům atd., vláda pak byla tak jako dnes pod silným mediálním tlakem, a tak se rozjel vlak se stovkami miliard zadlužování. Každá politická strana a garnitura potřebuje přízeň voličů a tu dnes určují bulvární media. Státní televize zase uvízla v dobách, které nakonec dnes společnost a Evropu zavedly do úpadku a podobá se to situaci jaká zde byla před rokem 89, kdy režim ekonomicky i lidsky selhával. Navíc zde vládne velká negramotnost, rozdělení moci a její pravomoci ve státě, což je vidět dobře u etablovaných odborníků, jež neznají právní, zákonný, ústavní, bilaterární, ochranný ekosystém, tak že malá neopatrnost může způsobit miliardové mezinárodní arbitráže. Tuto negramotnost mají i sami politici a opozice, a dobře je to vidět kdy nejdříve mluví do medií a pak narazí na zákony a limity zde, Podobně i opozice, změní svoje priority po volbách.

2 1
možnosti
MR

Je tragické pak sledovat jak se politický systém a demokracie, mění v bulvární cirkus, jež uvádí ne erudovaní novináři se školou, ale bulvární hvězdičky, tak že se zde uplatňuje navíc určitá politika daného bulvárního media, jež vlastně ze své podstaty musí cílit na určitou část populace, tak že výběr témat je dán a k tomu snaha ukazovat svoje mediální svaly ... .

Dnes už nelze sledovat televizní noviny, aby vás někdo nevedl pomocí armády odborníků na každý prd, anebo se přetlumočuje, co který politiky a osobnost řekla, už ani nejsou ony zvířátka ...

Tabu je zde zadlužování společnosti, státu, to že jsou zde ekonomické a hospodářská cykly a dnes máme cyklus hubených let, která si za masivní podpory a tlaku těchto medií prodlužujeme na desítky let ... .

2 0
možnosti
JR

J76a50n 80R10á89ž

5. 1. 2023 14:38

Český národ je široký pojem zahrnující množinu jak hloupých, tak i chytrých lidí. V řadách národa je dost lidí svobodomyslných, kteří nesou nelibě, jak jsou manipulování ke zvolení někoho z dua Nerudová Pavel a když k jejich nezvolení mají vážné osobní důvody , tak to, že je volit nebudou, rozhodně není důkaz, že jsou hloupí.

No a s rostoucí pravděpodobností, že odsouzením Babiše jeho šance být zvolen se stávají nulovými. Argument "Buď někdo z těch dvou nebo Babiš" totiž ztrácí na relevantnosti a tak rostou značně šance postupu do druhého kola i kandidátům s dosud nízkými preferencemi. . Já jsem tomu rád, neb můj favorit je právě někde mezi nimi.

2 0
možnosti
FD

Z vašeho nástřelu vyhází jen pan senátor Fischer.

2 0
možnosti
EK

Nejsme hloupí, jen nemáme na výběr, protože moudrým a inteligentním lidem připadá výkon funkce prezidenta jako zbytečná ztráta času.;-D

1 0
možnosti
OU
MV

Souhlas. Měli bychom mít prezidenta, který bude zván a respektován demokratickým světem a prezidenta, za kterého se nebudeme muset stydět.

11 0
možnosti