Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud to chci opravdu v práci zalomit dříve, jsou i jiné možnosti než důchod - dostatečně velký pasivní příjem ... Ale lidi, co si dokáží něco takového zařídit, většinou důchod nebaví ....

1 0
možnosti

Komu z nás se zadaří do 50 let věku našetřit a zainvestovat do zahraničních akcií alespoň 20 melounů, nebo koupit alespoň 3 byty v Praze, aby měl dostatečně velký pravidelný pasívní příjem v důchodovém věku ?

;-D;-D

1 0
možnosti

Vláda a spol. neustále řeší narůstající počet důchodců vs. snižující se počet aktivně přispívajících pracujících a snaží se to řešit dalšími experimenty se zvyšováním daní a větším nucením lidí si na důchod spořit.

Nějak ale zanikají (anebo vůbec nevnikají?) myšlenky na to, jak PODPOŘIT MLADÉ RODINY, aby měly více dětí - a to jak daňovými úlevami, tak dostupnějším bydlením, snazším získáním míst ve školkách apod. Nejsem zastánce minulého režimu, to ani náhodou, ale tuhle podporu měli soudruzi zmáknutou IMHO o dost (asi o 200%) lépe, než dnešní 'demokraté' (ty uvozovky jsou záměr).

Kdysi bylo heslo "rodina je základ státu". Dnes je ale na prvním místě kariéra, individuálnost a pod. To je prostě PRINCIPIÁLNĚ ŠPATNĚ. Je to takový princip ekonomického vedení země, kdy "probíhá dlouhodobá léčba" nikoliv za účelem uzdravení, ale za účelem oddálení smrti...

Bez podpory bude totiž aktivně pracujících dále ubývat, a to i kdyby se posunula hranice důchodu na 75 let, protože prostě se bude rodit méně a méně dětí, takže někdy za hodně dlouho v budoucnu nás tady nahradí jiná civilizace (nebo 'civilizace'?), která průměrné množství dětí na rodinu bude mít vyřešeno jinak, lépe...

5 0
možnosti

Neřeší se ale růst produktivity práce, čili menší počet pracujících uživí více neproduktivních. Stalo by se něco, kdyby bylo ve společnosti o něco míň třeba hokejistů, fotbalistů nebo herců?

2 0
možnosti

Když pro mne přijdou funebráci

Nebudu doma

Budu v práci

7 0
možnosti

A z přirozeného úmrtí se stane pracovní úraz z důvodu pracovního přetížení.

;-(

0 0
možnosti

Duchodova reforma je urcite potreba. Jenze bych chtel krome "na duchod nebude", taky rad od tech stejnych politiku slyset "na socialni davky a podporu v nezamestanosti nebude".

8 1
možnosti
Foto

Neuslyšíte asi proto, že podpora v nezaměstnanosti je pojistná dávka, stejně jako důchod a na dávky, které jsou označované jako problémové (příspěvek na bydlení, hmotná nouze) se vyplácí cca 2 % toho, co na důchody.

1 0
možnosti

Pročetl jsem si diskusi, hodně lidí tam mele o investicích do akcií atd. ProsímVás lidi vzpamatujte se. Výživa a péče o lidi v postproduktivním věku /nejen o ně, i o děcka a slabomyslné atd./ se vždycky poskytovala a bude poskytovat na průběžné bázi. Prostě pokud chce důchodce dostat najíst, pokud má mít v bytě teplo, pokud mu má mít kdo utřít zadek, tak se to musí provádět v daném momentu existujícími pracovními silami a v reálném čase. Žádné kapitálové spoření na důchod se od této hloupé skutečnosti neodtrhne. Peněz si můžete natisknout kolik chcete, ale ani sebevíc natištěných peněz vám obilí nezaseje a chleba neupeče a uhlí nenarubá a do kamen nepřiloží. A ani ten zadek vám s těmi bankovkami nikdo nebude muset utírat, protože když nepřišlo nic zepředu, nepůjde nic zezadu. Tady v diskusi jste všichni jeden vedle druhýho zcela zletilí ale iluze o tom, jak svět vlastně funguje, jste fakt ještě neztratili. Běžte na chvíli makat nějak jako účetní, rozsvítí se vám. A navíc se tak dá dělat kliďánko do stovky a vůbec vám to nepříjde divný. Fakt nemusí být každý přeživší stařík dřevorubec.

7 0
možnosti

Důchodová reforma... už zase, hehehe, to jsem zvědavý, co vláda navrhne. Teďkonc jsou v práci ta tzv. "Husákova děcka" - jsem jedno z nich - a to jsou nějak silné ročníky, takže státní rozpočet by měl být nanejvýš v pořádku /neřešme bilanci důchodového pojistného, řešme to, jestli si jako stát vyděláme na veřejné služby a sociální a zdravotní zabezpečení populace, v jakékoliv už formě/. Když se na to mrknu, tak vidím roční schodek cca 400 mld. Důchody a další sociální zabezpečení dělá cca 800 mld. Takže 1/2 důchodů je vlastně vyplacena na dluh, že? V situaci, kdy pracují nejsilnější ročníky. Porodnost v roce 2000 byla oproti třeba roku 1975 zhruba poloviční. Takže mi vychází, že já jako Husákovo děcko musím mít poloviční důchod - ovšem to by se i tento poloviční důchod musel z poloviny platit dluhem /viz shora/. Takže je potřeba strávit v důchodu poloviční dobu. A tady to vychází na odchod do důchodu cca dva tři roky po sedmdesátce. A aby to opravdu vycházelo, tak je potřeba nějak snížit standard zdravotnictví, protože jinak nám ta spousta invalidů přežije příliš dlouho a co ušetříme na důchodech, vyberou si na lékařské péči. - - - - Při tomto schodku rozpočtu /a Fiala ho nesníží, nechce dopadnout jak za Kalouska, kdy to zcela projeli a přišlo 10 let s Babišem/ nám za několik let vzroste cena dluhové služby někam ke 200, 300 mld ročně a po nějakých devalvačních tancích atd. přijmeme pomoc od MMF a SB. Ti nám už řeknou, kdy máme chodit do důchodu a kolik má ten důchod dělat. Takže bych si s tím zbytečně nelámal hlavu.

1 0
možnosti

Vcelku s vámi souhlasím, sám jsem důchodce a po dosažení hranice důchodu jsem ještě asi 7 let pracoval. Souhlasím s tím, že stát by měl být minimalistický a efektivní (takže jako zbytečné bych zrušil prezidenta a senát).

2 0
možnosti

Obdiv k aktivním důchodcům je na místě. Nezapomeňte, že závidíte jenom těm, kteří se této mety dožili. Cesta k aktivnímu sedmdesátníkovi vede přes mnoho zemřelých mladších lidí. Můj tatínek zemřel ve svých 61 letech, manžel v 58, kolegyně ve 41 letech. Touto optikou vůbec nezávidím těm, kteří se štěstím hranici šedesátky pokořili a mají našlápnuto potěšit se z vnoučat, pravnoučat či snad poznávání cizích krajů.

16 0
možnosti
Foto

Vy děláte, jako kdyby šedesátku překročili jenom šťastní jedinci.:-)

1 4
možnosti

Je jasné - Nahlédnutím do zdejších diskusí se chodí člověk zejména pobavit, skoro jako z ČT... Ale svazáčkové všech věků, co jste si uvařili to budete jíst i zvracet, a možná se důchodu ani nedožijete.

7 1
možnosti

Tato vláda potřebuje ušetřit 62 miliard Kč na zvýšení nákladů na zbrojení o tutéž částku !

Tomuto záměru ti fanatičtí svazáci nadšeně tleskají !

;-(

7 2
možnosti

P19e28t80r 10S95i36m38a

7. 2. 2023 18:04

Cetl jsem jednou kdysi davno rok 2018-2019 ..uz presne nevim ..docela fajn srozumitelne napsany navod na duchodovou reformu kde by prospech mela vetsina tech co do systemu odvadi ..uplne jednoduche -zcela pruhledne reseni ..shrnu to ve strucnosti . Zaklad je premier nebojsa strihu zelezne lady ci Churchila ..1 krok -nikdy neustoupim pozadavkum tech co do systemu neprispivaji ale ziji z nej -cili statni zamestnanci.2..ministri by dostali nakazano aby v pristich 3 letech opravdu snizili stavy ministerstev a zamestnancu pod tyto ministerstva spadajici v nasledujicim modu .1 rok -30% ..2 rok -20% 3rok volitelne 10% ..s tim ze platy se zdvihnou o 100% tem zbyvajicim !vysluhovy system statnich zamestnancu zcela zmenit ..jednorazova stejna castka -jak generalovi tak obycejnemu polisovi ..jejich plat je nastaven tak aby za 15 let meli moznost pohodlne nadstandartne zit -tudiz i si neco nasetrit ..castka by byla okolo 1 mega ..coz je cca 3x mene nez placeni vysluh po dobu cca 30 let ..po 15 letech totiz odchazi vic nez 30% policistu jeste pred svymi 40-45 narozeninami ..a kombinaci techto 2 opatreni? by duchod mohl byt pro muze v 62 letech a pro zeny 59..jeste tam bylo osekani neziskovek az na kostt ..statni prispevek poskytovat pouze nepolitickym ! a prisne vymahani EET -coz ODS jak prekvapive zrusilo ..mirna uprava skolneho na VS ..KDE stat by garantoval pouze pujcku bezurocnou a v pripade technickych oboru nebo technicko vednich ci dalsich tkz tezkych by garantoval odpusteni pri prokazani 5 let prace v CR ..To same by platilo pro lekare .Bezplatne skolstvi pouze do maturity .Verte tomu ze lide by radi pohlidali politiky aby nedoslo k dalsimu zahnojeni statnimi zamestnanci --hlidali by si vlastne svuj duchod a pekne zostra by politiky kontrolovali ..vse se dnes necha ohledne papirove spravy statu delat z 90% pres pocitac ..takze misto v 68 letech ..hezky v 62 ..jen ta odvaha chybi ..za Thacerove zemrelo v GB pri jejim ozdraveni prumyslu 42 hladovkaru a ona proste necukla .

8 1
možnosti