Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vazeny pane Jiří Turnere. Pisi vam jen pripominku, kterou jsem poznal mnohokrat na diskuzi iDnes. Obrovsky nezajem o tematu dotykajici se organizace statu, Ceske republiky.

Neodolal jsem to vam napsat i kdyz je to ukazka pro vsechny ceske obcany. Asi ty penize na dluh staci k uspokojeni vsech. Zacinam se uspokojovat budoucnosti me rodiny, ktera se nebyde zajimat o splaceni tohoto dluhu.

Dnes je mozne pozorovat a poslouchat na telefonu tu obrovskou diskuzi o valorizaci duchodu. Zakon, ktery tomu dopomaha je take "upecen" tou nevhodnou organizaci statu. Zde bude obrovske mnozstvi narku pri nutnosti snizeni narvysovani toho dluhu. Ty narky budou podle hesla "ja za to nemohu, to ten druhy".

To je to vase "kouzlo parlamentarni demokracie". I panu Martinu Frélichovi se to libi.

0 0
možnosti

Vazeny pane Jiří Turnere. System parlamentarni demokracie je nejhorsi system v dnesni dobe pro republiku jakou jsme my. System vznikly pro konstitucni monarchii, kdy hlava statu je cisar ci kral. To je dano a nikdo jej neospravedlni.

Volite ideologii, nemate rozdelene MOCI ve state (minim MOC vykonou, MOC zakonodarnou a MOC soudni), nevychovavate politicke osobnosti, dosazujete na mista statniho "cirkusu", podle stranickeho clenstvi (viz peticlena koalice a rozsireni mist pro umisteni clenu koalice) a NUTNA tvorba koalice jako dalsi rozmelneni mysleni politiku ve Snemovne, tak ve vlade.

Obcane vidi "galimatyas" (sakra, zase ten stary vyraz z dob Rakouska) v te nasi Snemovne, kde opozice muze mit dovolenou, kdyz se koalice nerozpadne pred koncem mandatu. A co je nejhorsi na tom nasem systemu parlamentarni demokracie je, predani koalici po hlasovani duvery, VSECHNY PENIZE statu, s podporenim Ustavou, do ji rukou. Neni zadna moc, vam to PRAVO muze odeprit.

Zde je jen namatkove poukazani na ty nedemokraticke ukony v te nasi parlamentarni demokracii, pane Jiří Turnere. Je to strasidelne kouzlo. Jiz po tricet let. Ty roky nam to ukazuji. To jsem nevzpomel 3 urednicke vlady (proti ustavni) a PAT po volbach mezi Topolankem a Paroubkem.

Uzasna ukazka.

0 1
možnosti

J54o14s15e50f 71V20o66g66l

3. 3. 2023 14:52

Máte pravdu, pět minut jsem si teď poslechl našeho bývalého pana premiéra a podíval se na výraz tváře pana předsedajícího jednání poslanecké sněmovny. Předčítání cizích příspěvků určitě nespadá pod meze slušnosti, vzhledem k tomu, že stále opakuje stejnou mantru. Kdy jej pan místopředseda bude volat k pořádku (§ 59 odst. a), kdy někomu dojde trpělivost? Pochopil již pan řečník, že poslední volby prohrál? Někteří poslanci budí dojem, jako když si děti hrají na pískovišti, tak to je kouzlo demokracie. Příspěvek právě skončil... nastávají faktické poznámky, kabaret pokračuje.

0 0
možnosti

J90o34s86e92f 18V17o53g33l

3. 3. 2023 12:47

Také sleduji jednání sněmovny a říkám si, který předsedající schůze dostane odvahu a použije jednací řád sněmovny a to § 59 odst. (4) Poslanec má mluvit k projednávané věci. Odchyluje-li se od ní nebo překročí stanovenou řečnickou lhůtu, může na to předsedající poslance upozornit a volat jej k věci. Vybočuje-li poslanec svým projevem z mezí slušnosti, může jej předsedající volat k pořádku. Nevedlo-li dvojí upozornění k nápravě, může mu slovo odejmout. O námitkách poslance proti rozhodnutí o odnětí slova rozhodne Sněmovna bez rozpravy., " a odebere panu předsedovi Okamurovi slovo", nebo se ho všichni bojí .....?

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím s názorem vašeho dědečka, ale upravil bych ho na "oscvícený monarcha" misto diktátora. Co se týče demokracie potom jsem to řešil ve svém blogu " Co s demokracii" ze dne 7,12,2022. Naši tek zvanou zastupitelskou demokracii jsem přejmenoval na stranickou demokracii, kde si zastupitelé mohou dělat co chtějí. Místo diktátora rozhoduje triumvirát předsedů největších stran, který nehájí zájmy občanů, ale zájmy stran jako v minulém režimu.

1 2
možnosti

Když jsem občas sledovala jednání ve sněmovně, měla jsem hříšný názor, jaký měl Váš dědeček. Vyřešila jsem to "nesledováním", což také není správné, ale nechci ohrožovat své duševní zdraví.

Jednání ve sněmovně - přehlídka ztraceného času a velkých peněz.Rv

4 0
možnosti
Foto

On to trefně nazval Babíš žvanírnou.

3 3
možnosti