Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Jistě lze souhlasit s povrchností některých předsudky podložených názorů a panu Bangovi pogratulovat, neboť může inspirovat ostatní z komunity.

ALE co mi vadí, že se snažíte ve svém textu účelově otočit fakta o 180 st. - není rozhodně pravda, že VĚTŠINA z nás měla cestičku umetenou a neprošla si obtížemi, stejně tak není pravda, že jen VYSOKÉ procento Romů jsou a dopadají, jak v životě bohužel dopadají. Mám zcela jiné zkušenosti a naopak vysoké procento Romů, které ve svém okolí vidím, odpovídá bohužel předsudkům, které jste nastínil a většina lidí z tzv. majority ve svém životě zdolává různé překážky bez ohledu na barvu pleti, takový je prostě život. Bohužel pro některé z nich vyplývají tyto starosti PRÁVĚ z rasových motivů a nepřizpůsobivosti romské komunity, zejm. tam, kde již přestává být minoritní.

Vaši v úvodu správnou myšlenku tímto kazí dle mého povrchní snaha se zalíbit a tím účelové ohýbání skutečnosti.

2 0
možnosti
SL

Trochu bych doplnil Vaši zkušenost o svou z dětství.

Pobýval jsem dost často v Ostravě u dědy a babičky v Přívoze (část Přednádraží) a tam byli cikáni v pohodě a dalo se s nimi i kamarádit . (před rokem 70)

Stačilo však přejet do Vítkovic a bylo po srandě .

0 0
možnosti
RH

Nevadí mi, že cenu získal Rom, když už je tedy nutné to zdůraznit. Vadí mi, že ji získal cenzor, což je jedna z nejhnusnějších lidských činností.

0 0
možnosti
Foto

Velikost jedince se pozná, když se mu svěří moc nad ostatními. Moudří se stane ještě moudřejšími a shovívavějšími. Ti druzí ji začnou zneužívat ke zdůraznění vlastní důležitosti, k prosazování osobních názorů a zapomenou, co je odpouštění.

6 1
možnosti
VT

No tak hlavně je ta kniha výborná! Brácha cenu nedostal a psal v podstatě o tom samém z jeho úhlu pohledu.

0 0
možnosti
Foto

Výborná? Tudíž doporučujete? Takže máme nového Remarqua? Tentokrát českého?

0 4
možnosti
DV

D89a39v72i90d 91V21l67k

3. 5. 2023 18:31

Diskuse plná rasistických žvástů od žvanilů, co Patrikovu knížku nikdy nepřečtou a sami nikdy nic kloudného nenapíší. Sorry správně bílí kluci, ale vy nikdy nedokážete ani zlomek toho, co tenhle Rom dokázal tím ,že získal za svoji prvotinu Magnezii Literu

2 11
možnosti
JK

Já jsem si tu knihu nadělil k vánocům. Ale čekal jsem, že v ní bude psáno ještě další jeho období.

0 0
možnosti
PS

Tedy to jste měl ale štěstí ...ten komentář. Taková klika komentář který se hodí který dá tu záminku který vás tak nějak postaví na piedestal prostě dokonalý komentář náhodně zaslechnutý.

Já se snažím obhajovat civilní držení zbraní(většina blogů). Ani nevíte jak bych potřeboval někde zcela náhodně zaslechnou recidivistu jak říká. Škoda že EU není tvrdší proti legálním držitelům zbraní víš jak by bylo skvělé kdyby jim ty kvéry sebrali?? to by měli bouchačky jen ty co jí mají nelegálně. To by se to kradlo kdybych neměl strach z ozbrojeného občana.

Jenže to se mě stát nemůže musím si vystačit s tím co mám.

PS: můj nejlepší kamarád na vojně byl Rom. To jen pro pořádek můj příspěvek o romské problematice vůbec není.

2 0
možnosti
Foto

Problémy Cikánů nejsou v jejich rase, která je mj. stejná jako u všech Čechů: bílá. Dodnes jsou víceméně skupinami rodinných klanů, nejsou národem, natož aby měli stát. Nesoudím, jenom konstatuji, příčinu neznám, to neví ani sociologové.

0 0
možnosti
DV

D24a18v27i37d 18V17l57k

3. 5. 2023 15:45

Díky Patrikovi víme,že aspoň někdo na blogu umí skutečně psát

1 11
možnosti
OD

Mimochodem, vy všichni, kdo tu máváte Vietnamci, zeptali jste se jich někdy, co si oni myslí o vás?

Abyste se nedivili, oni vás většinou považují za líné hlupáky. Oni nejlépe vědí, co jsou zač ti, kdo se k nim přišoupou pro laváče, krabicák a cíga, tykají jim a pak škemrají o chlast na dluh, když přijde "vysoké datum". Před třiceti lety začínali pod stanem na tržišti s ojetou Škodivkou, proseděli dekádu v krámě a dnes mají dům za městem, Mercedes v garáži a děti na universitě a vy dál chodíte na ten trh a do večerky a jste stále líní a chudí. Jak vámi mohou neopovrhovat?

1 8
možnosti
JS

J20a55n 64S78e58d38l71á41ř

3. 5. 2023 16:43

To máte špatné, že vás tak vnímají. Zapracujte na sobě, třeba se to zlepší.

12 0
možnosti
PN

P43e60t97r 49N83e47m21e12c

3. 5. 2023 13:45

Mně nevadí, že tu cenu dostal cikán. Vadí mi, že ji dostal cenzor, který na blogy Idnes pouští a na titulku dává sobě podobné nositele jediné pravdy, co se zalykají nenávistí nad opačným názorem. Za okupace byste oba psali do Vlajky, za komoušů do Tribuny lidu a dnes píšete na Idnes nebo na Seznam.

20 5
možnosti
OD

A helemese, zde se nepíše jako na Parlamentních listech či u Rajchla, tak se Péťa ohání komouši a nácky, seč mu paže stačí.

Péťo, ta řídká stolice, co ti teče z úst, ta na sklo v civilizaci nepatří. Pochop, že stejně jako ty máš právo na svou řídkou stolici, oni mají právo na svůj, pro tebe špatný názor. Tohle je privátní médium, buď se spokojíš nebo táhni dál...

1 16
možnosti