Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná ani není potřeba pídít se po dosažení co největší pravdy. V zásadních věcech mnohdy postačí zdravý úsudek, aniž by se člověk nechal ovlivňovat tou, či druhou stranou. Tak například nepotřebuji žádné dodatečné vysvětlující mediální výstupy k tomu, abych si udělal obrázek o tom, kdo je v případě války na Ukrajině v roli agresora, a kdo v roli toho, kdo brání svou zemi. Současně si nedělám žádné iluze, že všichni Ukrajinci, využívající azyl u nás, jsou neškodní beránci (tak jako jimi například nebyli všichni Češi, čekající za socíku v Rakousku na azyl). Také si uvědomuji fakt, že globální oteplování skutečně existuje a může vyvolat ještě větší migraci, než doposud, ale také to, že Evropa není nafukovací a dříve či později bude nutné nekontrolovanou migraci řešit důslednou ochranou hranic EU, ať si kdo co chce říká. Ve hnutí Me Too spatřuji přínos jen v tom, že omezí sexuální zneužívání z titulu moci, nevidím však žádný smysl v tom, oživovat třicet let staré případy, kdy se jedná jen o tvrzení proti tvrzení (viz nedávný případ soudem osvobozeného herce Kevina Spaceyho). Také by se to nemělo hnát do extrémů a považovat za sexuální obtěžování obyčejnou galantnost mužů vůči ženám. Hnutí Black Lives Matter se k nám snažili importovat, ale my skutečně nejsme v roli těch, kteří si kdysi do své země dovezli černé otroky, abychom si teď sypali popel na hlavu. A tak by se dalo pokračovat ...

0 0
možnosti

Já bych média nepřeceňoval.

Jejich vliv není - alespoň co se týče občanů ČR - tak velký.

Léta posloucháme že migrace z Afriky je obohacující, že islám je náboženství míru, že válka s Ruskem je dobrý nápad... a lidi pořád nic.

Většina veřejnosti si to pořád nemyslí.

Dokonce se odmítají těšit na to až se odpojí od energií, protože na ně nebudou mít.

Média mohou někoho poškodit, nebo ho naopak vynášet do nebe.

Ale nemyslím, že dokáží změnit dlouhodobé postoje k zásadním věcem.

0 0
možnosti

A vy se domníváte, že jste si tuto svou představu vytvořil zcela sám? Akorát věříte jiným médiím než těm, která tu kritizujete.

0 0
možnosti

J50a87n 85H48a78r91v20a97n

4. 8. 2023 17:37

My, co jsme tu zažili socialismus, jsme se naučili selektovat ty informace - vesměs bláboly, které se na nás hrnuly z novin, televize, rádia.

A tato schopnost selekce se (bohužel ) velmi dobře hodí využívat i nyní.

1 0
možnosti