Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

.... No - jsem věru zvědav, jak se z nastalé situace ten náš ,,hradně a senátorsko, ústavně právní komunistický establišment" zase vylže !! Jaké asi fráze a ústavně právní kličky k tomu použijí ?? !

0 0
možnosti

Fremra jmenuje, jakou jinou "kličku" čekáte?

0 0
možnosti

Všichni podobní komentátoři mlži a nebo jsou zcela zmateni. Nejde o souzeni migrantů a vandalů kteří ničí hroby a pomníky. Jde o lidskou špatnost a trestuhodnou zlotřilost soudit a vynášet rozsudky na politické objednávky. Vlastnost Baxy a Fremra je lidský nepřijatelná a pro ústavu smrtelná. Když odhlédnu od Petra Pavla, který má stejné vlastnosti a takové lidi nominoval.

6 0
možnosti

To je extrémní pohled, protože nejde o Vaši funkci. Být na místě pana Baxy, mluvil byste jinak. "Zákon je zákon", to byste stále dokola opakoval. /tím netvrdím že by v případě těch dvou snad nešlo o diciplinované služebníky jakéhokoliv režimu/. - - - - Všimněte si, že ti samí diskutéři, co teď šijí do Baxofremra, že tedy měli poznat špatný zákon a tím se neřídit, tak před měsícem kvičeli, že Fialka mění přijatý zákon aby je mohl okrást o tisícovku na důchodu. To pro ně platilo "jednou přijatý zákon, navždy platný zákon" a najednou ejhle, objevili výjimku. Z cizího krev neteče, já vím. Pokrytci jste, všichni, jeden vedle druhého.

1 3
možnosti
Foto

Členství, i pouhá žádost o členství v KSČ je diskvilifikací pro výkon jakékoliv funkce ve správě státu. Kdo selhal jednou, selže podruhé o to snadněji a bude poslušným poskokem kohokoliv.

7 0
možnosti

A co státnice z marxismu, které byly na všech VŠ povinné od r. 1980? Ty jsou také diskvalifikací? Takže všechny vysokoškoláky z let 1980-89 pošleme do fabrik a do dolů? Protože jen chtěli dostudovat a pracovat v oboru, který si vybrali.

1 3
možnosti

J21a28n 65R33á59ž

9. 8. 2023 20:43

Dal jsem autorovi karmu za rozumný článek.

2 2
možnosti

Hysterické vytahování politické minulosti, které tak ochotně živila současná vládní garnitura jako tehdejší opoziční zbraň se zkrátka obrátila proti nim. A je více zásluhou alternativních médií, že se bleskově dostala "mezi lidi". Nebýt těchto nových médií a jejich stoupající sledovatelnosti, kdoví jak by to dopadlo.

3 1
možnosti

No já takhle od pohledu bych si tipnul, že Baxa s Fremrem nic společného s Fialou a Lampasákem nemají a ostatně Fiala nemá nic společného s Lampasákem. Baxa-Fremr jsou celý život soudci a ti jsou vnímáním sebe sama vysoko nad vysokoškolskými učiteli, natožpak nad lampasáky. Soudci se cítí být elitou, sám jich několik kolem sebe mám a jde to z nich cítit. Oni už nejsou obyčejnými lidmi. Obyčejní lidé jsou totiž materiál, se kterým pracují, a to doslova, svými rozhodnutími ho opracovávají, třeba tak, že jej strčí do mlýna exekuce nebo výkonu odnětí svobody. A Vy, kdybyste dělal kupř. dělníka na huti, nakolik se budete cítit být roven např. s hromadou ferrosilicia? Nebo třeba rezatého šrotu? - - - Nedělejme si o těch dvou přehnané iluze. Dělají jen to, co je jim užitečné, na ostatní nehledí. Pro funkci na Ústavním soudě jsou prostě zcela ideální materiál.

1 0
možnosti
Foto

Archivář našel, že v jednom případě, kdy soudce přiklepl 10 měsíců nepodmíněně, byl v odvolacím řízení tento rozsudek změněn na podmíněný.

Takže i za daných se podmínek šlo trochu "krotit".

Např. dr. Tauš se naopak věnoval obhajobě obžalovaných v politických kauzách.

Co se týče pedagogů, tak náš asistent přes "vědecký komunismus" si s námi povídal o lecčems jiném, a na konci pravil, že kdyby něco, brali jsme kapitolu XY z dané učebnice (Dějiny VKSb a pod.)

Jinak, jistě že soudci, kteří kvůli opuštění republiky vynášeli rozsudky, pak po r. 1989 tyto odsouzené zase rehabilitovali.

8 0
možnosti

Ano ano byla tam zvýšená aktivita a bedlivé zkoumání, kam vítr fouká. Takoví už kariéristé bývají.

1 0
možnosti

Pěkně jste to shrnul, ale v článku chybí to podstatné. Proč ty staré struktury jsou v justici (i u policie) ještě 34 let po sametu. Bylo dost času aby je postupně vyměnili noví a mladí, vystudovaní až po revoluci. Důvodem je podle mne jednak krátká doba platnosti lustračního zákona a jeho nedostatečné znění ve smyslu zákazu funkcí pro vysoké představitele represivních sil, soudců a prokurátorů a také klientismus a kamaráčovt, který je v naší zemi hluboce zakořeněn.

6 0
možnosti

J11i18r71i 33B27o27r

9. 8. 2023 14:06

Kdyby byl opravdu tak čestný a zásadový tak by odstoupil sám a nenechal by v tom ráchat prezidenta a jeho poradce. Už to o něčem svědčí.

9 0
možnosti

Nebo si může počínat jako celý život a v klidu to vysedět. Rozumný mocensky a finančně zaměřený člověk si ukvapenými kroky kariéru neničí. Laičtí lidé chtějí vidět něco velikého a exaltovaného a zajímavého - ale budování kariéry, to je každodenní nudné úsilí. Tipuji si, že pan Fremr nakonec ústavním soudcem bude.

1 0
možnosti
Foto

Nemyslím si, že případ dr. Fremra je kruciální a záležitost principou - viz. dr. Fenyk, o němž nepadlo slovo kritiky. U dr. Fremra vypadl jeden kostlivec a hned se postupuje ad hoc. Ale snad se za těch cca 33 let dá poznat, jaký je kdo člověk, ačkoliv kontrolka podezření z vydíratelnosti může drobně poblikávat.

Jedno je jisté: ÚS je specifická a zásadní instituce a s ohledem na její význam Kancelář prezidenta a Senát odflákli svou práci a postupovali jak diletanti. A určitě by měli přijmout opatření, aby se u dalších návrhů a jmenování situace neopakovala.

8 0
možnosti
Foto

,,Širší souvislosti" stále trvají. Před třiceti lety byl přijat zákon o zločinnosti kom režimu. Sice byl tu ,,upraven" či doplněn, avšak je stále platný. Tedy zatím, a také asi jak pro koho.

5 0
možnosti
Foto

přesně paki o protiprávnosti

0 0
možnosti