Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Znal jsem v minulosti několik hrdých čechů, kteří přísahali věrnost císaři.

Po roce 1918 přestali být hrdí na to, že jsou češi - a začali se za to hluboce stydět.

0 0
možnosti

Chápu podstatu pojmu vlast, ale vlastenecké emoce by se mne zmocnili asi jen v okamžiku nějakého nebezpečí, tedy při ohrožení mých bližních, při ohrožení našich práv a svobod apod.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=805099

Myslím že jste si touto větou odpověděl sám na otázku proč je možné že soused zabije souseda jiné národnosti, víry či barvy kůže.

0 0
možnosti

Mám rád svoji rodinu ,místa kde jsem vyrůstal a kde jsem něco zažil , ale to vše není pod deštníkem s názvem Česká republika . K ní mám indiferentní vztah .Prostě místo kde jsem se narodil a to je vše .Hrdost necítím a s možností cestování a pracovního zařazení se více identifikuji s pojmem Evropan.

1 0
možnosti

Kdo "straší Evropskou unií" a není nadšený z Green Dealu a migračních kvót, ten vlastně je nebezpečný nacionalista a chce dobyvačné války, ano?

Předvedl jste dokonalé černobílé vidění a paušalizaci.

3 1
možnosti

Ano je to tak, pokud jste chtěl říct:

Politický nátlak Evropské unie, Green Deal a migrační kvóty, vedou k růstu počtu nebezpečných nacionalistů, válečných fanatiků a poklesu životní úrovně.

2 0
možnosti
Foto

Dekuji. S clankem v zasade souhlasim.

1 0
možnosti
Foto

Zdravím Vás.

Jaký význam má hrát si se slovíčky?

Miluji svou vlast, i když jsem si vědom, že měla a má svoje zásadní chyby. Je to láska.

Hrdý na svou vlast nejsem, ale budu se snažit, aby příští generace byly. Věřím, že budou. Až cizinci uznale pokývají hlavou při slově Čech.

PF

2 0
možnosti

Vůbec nechápu proč dáváte do souvislosti mezi vlastenectvím a nacionalismem. Vlastně je to v přímém rozporu. Nacionalista může být těžko vlastenec a naopak. Češi mají národní sebevědomí obecně nízké, dáno historicky. Snaží se to kompenzovat buranstvím. Myslím, že by se s tím mělo něco strategicky-edukačně dělat. Protože to má pak negativní vliv na úspěšnost Čechů v globálním business prostoru. Mimojiné.

0 0
možnosti

Každé vlastenectví, které nemá rozumný rámec, přerůstá do nacionalismu, někdy až ve fanatické rovině.

1 0
možnosti
Foto

Je velký rozdíl mezi vlastenectvím a nacionalizmem. Obého se však neužívá, když se tyto ,,pojmy" STÁVAJÍ A ČASTO I POŽÍVAJÍ COBY ZBRAŃ, či zdůvodnění váleč. konfliktu

5 0
možnosti
Foto

Faktickou příčinou války je bezuzdné rozšiřování NATO.

5 17
možnosti

To je častý názor chcimírů. Tady v článku jsou skutečné příčiny. Taky vzhledem k tomu co říká sám Putin, nebo i další analytici z Ruska

https://1url.cz/muizg

3 2
možnosti

Ano, stačí, že autor blogu zmíní fakt, že ke konfliktu přispěl svým dílem i ten přepadený, a už má našlápnuto k tomu, aby byl označen málem za prorusského trolla. V blogerově článku je zmíněna i nenávist a pocit křivdy. Včera jsem si na novinkách přečetl diskuzi ke snaze pražské koalice zrušit koncert ruské pěvkyně, která žije v Rakousku a do Ruska má momentálně zakázán vstup, protože válku odsoudila. Tam bylo tolik nenávisti, že by se dala krájet.

A v diskuzích na hlavní stránce idnesu to není o mnoho lepší.

Chci jen říct, že nenávist je prostě jen nenávist. I když si někdo myslí, že jeho nenávist je správná. Ne není. Právo nenávidět jiný národ mají Ukrajinci, Palestinci, Židé, Afghánci, Srbové....

Ale určitě ne Češi. A přitom právě oni, jak se zdá, mají v sobě nenávisti ze všech nejvíc.

7 2
možnosti

My bychom asi měli Rusy milovat, že nám tu drželi totáč 40 let a taky Němce, že nám pozabíjeli 300tisíc lidí

0 1
možnosti