Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VL

ptáte se: "Zmoudří národ a zkousne všechna nepopulární a bolestná opatření?".

Jenom jedinou poznámku: Vláda snížila valorizační vzorec pro růst penzí, a penzisté tak přišli v průměru o tisíc korun měsíčně. A protože se vláda bála s tímto rozhodnutím přijít v probíhajících prezidentských volbách, aby to neohrozilo jejich kandidáta, tak sáhla k problematickému řešení (retroaktivita, nouzový stav schvalování). Přesto všechno, i jako pensista chápu, že se podobný krok musel udělat, vzhledem ke stavu státních financí, kdyby.... Kdyby ve stejném čase si vláda, poslanci, senátoři, soudci nezvýšili platy o 11 procent, a návrh, aby se i oni podíleli na usporách a platy si nezvyšovali, smetli se stolu s tím, že jde o populismus. Ano, jedná se o částku v rozpočtu marginální, ale daleko větší dopad je symbolika tohoto vládního postupu.

7 0
možnosti
ZD

Souhlas. Pokud by opatření neměla jen ekonomický smysl ale i svou symboliku tak ji rozumný názor zkousne jako malinu. Nebývalý rozkvět neziskovek, placený státem, naprostá neperspektiva naší budoucnosti, omezování svobody slova apod. není nic ke zkousávání. To je ekonomický a politický bordel.

5 0
možnosti
ZD

S vašimi názory polemizovat nechci, jen povzdechnutí. Babiše zásadně ne, tahle vláda je jaká je. Ani Babiše nezměníte a nezměníte ani současné klubko pěti hadů. Berte nebo nechte být se tomu stavu říká. Jste zřejmě předurčen - a s vámi podobní - k celoživotnímu trápení.

7 0
možnosti
JV

Babiše jsem nikdy nevolil, ale když vidím pana Fialu, jak cvičí prostnou a mele nesmysly, tak jsem zděšený. Čekal jsem nějakou vizi, ale ta nikdy nepřišla. Dva roky kecá něco o tom, že za všechno může Babiš, ale po dvou letech už se nemá na co vymlouvat, jen na svou vlastní neschopnost. A tak bude ještě dva roky mlít něco o tom, že za všechno může Babiš, pak může přidat, že Husák, Beneš, František Josef I., Marie Terezie, Václav IV., Přemysl Otakar II., Svatopluk a nakonec snad i Sámo. Z Fialy mám pocit, že si přišel vládu jen vysedět a nic nedělat. Pak zradil všechny své předvolební sliby. Pokud bude takhle dál pokračovat, tak hnutí ANO získá ve volbách ústavní většinu a nastane katastrofa.

17 7
možnosti
JL

Vite pane Jiří Turnere. Ten Babis za vse nemuze. Je vsak neco, co jej tlaci na premierstvi takovou silou, ze se snazi, aby stale se o nem mluvilo. To co jej tlaci je nase Ustava. Proc???

Velmi jednoduche. Vytvori KOALICI a ma Snemovnu ve svych rukach. Po cele ctyri roky.

Dostane vsechny penize CR k dispozici a muze si snimi delat co je pro jeho holdins nejlepsi a take muze kontrolovat naladu statu. Je-li treba, pomuze kde je to viditelne. Nema-li dostatek penez ve statni pokladne, pujci si. Snemovna vse odhlasuje. A Senat?? ten nemusi vyhovet, ale Snemovna jej prehlasuje. Stejne je to s prezidentem. Nepodepise tak ma Snemovna praci jej prehlasovat. Babis tam ma prece vetsinu!!!

Dokud si to cesky obcan neuvedomi, Babis bude vladnout. Jen takova uboha peti koalice jej muze odstrcit od valu. Dokazi vsak neco rozumneho udelat??? Pet rozdilnych programu pred volbou nekdy neprinasi shodu po volbach. Vidime to vsichni dnes.

Neodola jsem tak jsem to napsal. Mejte pekny den.

3 2
možnosti
ZH

Otázka - s kým vytvoří koalici? S Okamurou? Vidím to jako jedinou možnost. Okamura by to zjevně chtěl - že by neviděl v takovém spojenectví svůj konec?

2 0
možnosti
IM

I84v41a16n 86M59i55n10á49ř

7. 9. 2023 16:03

O Babišovi již opravdu víme vše. Komunista, estébák a mnohonásobně usvědčený lhář. Přesto mnozí z nás netušili, že vrozený populismus - navýší o bezprecedentní míru hulváctví. Jeho výstup ve sněmovně .. mluví za vše ! Jen stěží si lze představit hrůznější budoucnost této země - měl-li by opět získat křeslo ministerského předsedy.

17 10
možnosti
TC

Je srandovní jak všichni křičí Babiš může za to a to. Ale že vlastně za to můžou nejvíce ty lidi co to křičí, to už se jaksi nikde nepíše. Kdyby jste se místo křiku Babiš to a Babiš tamto, soustředili na to jak zvednout úroveň polotiky, jak se zbavit všech těch Fialu Okamuru Bartošů atd, tak by to mělo nějakej ucinek. Do politiky je potřeba hlavně dostat lidi co vědí jak se dělá úspěch, jak se buduje nějaká funkční organizace společnost atd. Tyhle lidi co vládnou teď, jsou jen darmozrouti a teoretici, co nemají za nic a nikoho žádnou zodpovědnost.

17 6
možnosti

Naše ekonomika krachuje ze spousty důvodů a vliv AB je znatelný. Jeho vina nespočívá však v tom, že by nás vědomě v době svého vládnutí zadlužoval, ale v tom, že současné vládnoucí garnituře ustupoval v jejich požadavcích na dotování či refundace čehokoli a kohokoli v Covidu. Tedy hlavními viníky kromě zelené loby a těch, co si stále myslí, že Russko porazíme tím, že od nich nebudeme brát plyn či co a v neposlední řadě současná vláda, která podléhá jak jinak než tlaku lobistů, viz F35 apod. Aféry Rakušan, hloupost Válka či nekompetentnost ministra školství jsou do očí bijící. ANO, bohužel je to tak číhá v záloze a již nemusí nic dělat proto, aby jim příští vítězství spadlo do klína. Kdo vyhraje víme, kdo prohraje? No jako vždy volič.

16 11
možnosti
RC

Covidove vydaje byly JEDNORAZOVE. Ale Babis po sobe nechal rozvraceny rozpocet s defictem presahujicim 300 mld. A to s zadnymi covidovymi kompenzacemi NESOUVISI.

13 16
možnosti
Foto

S blogem souhlas. Jen si dovolím polemizovat s tvrzením, že viníky jsou i voliči, kteří ho podpořili.

Andrej Babiš vytvořil v r.2011 hnutí, které nazval protikorupční. Lid totiž stále hledá někoho, kdo by tento předvolební evergreen (boj proti korupci) začal naplňovat, zejména po kauze "Nečasová" atd. Tváří ANO byl i Pavel Telička a další, pro mě celkem důvěryhodní lidé, takže rozumím, proč ho tenkrát volili. V prvním volebním období v pozici ministra financí sice již něco vyplavalo (např. jak přes Vojtěcha sháněl kompro na své odpůrce), ale ještě to nebylo tak šílené. Teprve po druhém zvolení, kdy se stal premiérem, naplno ukázal svůj charakter sociopata.

Proto bych vůbec nevinil voliče z roku 2013 a jen velmi málo voliče z r.2017. Zato nerozumím jeho dnešním voličům, kteří pokud mu umožní zvolení v příštích volbách, budou jednoznačnými viníky...

12 8
možnosti
Foto

...spolu se současnou vládní garniturou - za jejíž zvolení - ale - může také Babiš!

4 0
možnosti
JV

Že musí proběhnout nějaké reformy, nějaká konsolidace atd. je jasné. Doba se změnila, podmínky jsou jiné a reformy či rozpočtová opatření dělají všechny země v Evropě. Otázkou ovšem, a to dost zásadní je, jaké ty reformy jsou a jaký mají efekt. A tady je zásadní rozpor mezi uvažováním. Zatímco vy a vám podobní pořád papouškujete, že bez reforem by země zbankrotovala, ti ostatní kritizují ne reformy jako takové, nýbrž jak, co a s jakým dopadem se reformuje. Narozdíl od vás si totiž myslím, že i ANO s Babišem by k nějakým změnám přistoupilo, což vy absolutně vylučujete. Otázkou je, k jakým, to ale nejsme dnes schopni posoudit. Teda kromě těch chytrých, kteří to vědí naprosto přesně.

13 5
možnosti
RC

Je otázka, zda by hnutí muselo nakonec s nějakými reformami přijít, když za 8 let ve vládě nepřišlo se slibovanou důchodovou reformou. A vůbec jim to nevadilo.

5 5
možnosti
HH

Za vše asi Babiš nemůže, ale je fakt, že co jsem viděl včera/předevčírem ten jeho výstup v poslanecké sněmovně, tak si říkám, jak je možné, že není zavřený někde v Bohnicích nebo podobně...reps. jak je možní, že takový vidlák může někomu imponovat, kdyby se ztrapňoval alespoň česky...

23 5
možnosti