Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A což IQ testy pro ty, kteří se o funkce uchází? Zřejmě bysme se jako voliči divili o koho bysme přišli.

4 0
možnosti
Foto

Nedobré kritérium. Jen si zjistěme, jaké IQ mají jisté významné osobnosti. Např. Klaus, Zeman, a - a - a jejda. Nebo Lavrov. A srovnejte jeho schopnosti s Heydrichem.

Nebo pánové jako Okamura, Babiš, Paroubek etc.

Já myslím, že solidní volič by hlavně neměl být svině.

2 1
možnosti
LK

L74u13k57á43š 45K26u58b64ů

20. 9. 2023 20:36

Tak ale o tom se v ckanku píše. Rajchl taky není blb. Manipulátoři jsou samozřejmě chytří. Ale přemýšlivého voliče na nudli neutahnou. Mně by asi stačilo, kdyby volit mohli pouze občané, kteří pracují.

2 1
možnosti

Pavel alias Pavek by neprosel, ma jen iq 107. I proto je jako loutka podrizen Kolarovi.

2 2
možnosti
Foto

A komu ráčíte být podřízen Vy?

3 2
možnosti
DS

S kolegom sme mali taku uvahu. Na platnost hlasu treba urobit test z politologie, alebo napisat diktat z rodneho jazyka aspon na 3. Vo vysledku by nikto nevedel, koho hlas sa skutocne pocital.

0 1
možnosti
ZZ

A co uděláme s voleným prezidentem, když ten má naměřené IQ pouze 107.

Kandidát na prezidenta Petr Pavel se pochlubil číslem 107. Nejde o městský francouzský automobil, ale jeho IQ.

Tak nevím, jestli u prezidenta, či zvolených politiků, nízké IQ nevadí ?

8 3
možnosti
Foto

Vaším IQ se nepochlubíte?

2 6
možnosti
Foto

Predvolebni propagande petikoalice nepodlehnul naprosto nikdo. To dokazuje nevsedni inteligenci jejich volicu. Ja bych to udelal jednoduseji. Jsi pro petikoalici soudruhu? Tak muzes volit? Ne? Tak volit proste nebudes a hotovo, holoto s jednim zubem a exekucemi. My jsme lepsi lide a vime nejlepe, co je pro tuto zemi to nejlepsi.

6 8
možnosti
PV

Volební právo jen přemýšlivým lidem?

No to by bylo zajímavé !

Když na počest výročí Vítězného února zavedl premiér Fiala v r. 2022 po 33 letech v České republice znovu cenzuru (které se stejně jako za nacismu a za komunistů neříkalo cenzura, ale boj proti lžím), tak jsem byl šokován, jak malému počtu spoluobčanů zavedení této zcela evidentní totalitaristické praktiky vadilo. Když jsem pak četl knihu F.A.Hayeka Cesta do otroctví, pojednávající o přeměnách svobodných pluralitních společností v totalitaristické, tak jsem v kapitole Konec pravdy nalezl pasáž, kde F.A.Hayek přímo píše, že omezování svobod (svobody slova) vadí jen malé části populace. Většina se přizpůsobí tomu či onomu souboru pravd.

Nutno dodat, že F.A.Hayek toto napsal v souvislosti s nástupem nacismu v Rakousku. V únoru loňského roku se pravdivost tohoto Hayekova zjištění potvrdila. Drtivé většině těch slaběji uvažujících občanů totiž stačilo namlátit propagandou do hlav nějaký blud o jakémsi boji proti lžím a o tom, že korigování informací vládou, tedy cenzura, je úplně to nejlepší, co může demokratickou společnost potkat. A tito lidé hned tomu uvěřili aniž si uvědomují, že vládní propaganda jim fakticky ničí schopnost uvažovat v kontextu a v souvislostech.

Podle p. Turnera by tedy tato sorta nepřemýšlivých lidí neměla mít právo volit.

Na druhé straně jsou kriticky uvažující občané, kteří se vyznačují tím, že informace, kterými nás nepřetržitě krmí vládní propaganda, posuzují kriticky, nevěří všemu, k problémům se vyjadřují zdrženlivě, a ověřují si je. Podle p. Turnera by tedy tito přemýšliví lidé s kritickým náhledem na svět měli mít zcela jednoznačně volební právo.

Pokud by tedy došlo k situaci dle návrhu p. Turnera, tedy že přemýšliví lidé dostanou volební právo a nepřemýšliví nikoli, tak myslím, že by volby dopadly pro pětikoalici naprostou katastrofou.

11 8
možnosti
JZ

Naopak ti, kteří věří každé proruské dezinformaci z petrohradské trolí farmy, by byli bez volebního práva. To by bylo především katastrofou pro SPD, PRO, Trikoloru a další podobné obskurní partaje.

13 2
možnosti
RS

co se stane se světem či státem, jehož chod ovlivňují, či přímo řídí – nekorektně řečeno – hlupáci.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=806530

Trefné. Co se stane vidíme u nás v přímém přenosu. Jinak jste vedle jako vždy. Z vlastní zkušenosti s rozhovory s voliči pětikolky vím, že se často u nich nejedné o tzv. funkční negramotnost, ale spíše i idiocii.

1 4
možnosti
JZ

Koho myslíte, Zuzanka Majerová naštěstí tento stát neřídí.

3 0
možnosti
Foto

Celé současné volební právo je postavené na hlavu. Měřiče IQ by měly být na každé poště či veřejné knihovně a případně i v jiných institucích. Strana, která by chtěla být někým volena, by musela na vyzvání navštívit svého voliče doma, kde by mu předala veškeré dárky, které jinak (jako tužky, koblihy, diáře, plakáty, bramboráky atd.) zbytečně rozdává na náměstích náhodně úplně všem kolem. A především by svému voliči předala šek - ovšem výše peněžní částky by byla tajná. Počet oprávněných voličů by se díky měřičům IQ snížil na úplné minimum, a kdo by si snad chtěl výsledek testu neoprávněně koupit, toho by stihl těžký trest.

0 2
možnosti
PT

A takový jako je J.X. Doležal , Rajchl a spol poslouchají ti lidé co kvičeli na Václaváku. Nejsem volič nikoho z 5koalice, ale tohle teda by byl extrém. Pokud vím, tak volební právo pro každého je v ústavě a tohle by bylo protiústavní. To se zase jen někdo snažil se zviditelnit.

2 0
možnosti