Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J36a69n 76K33a46r98a61s78e87k

17. 10. 2023 19:31

tak kolem roku 1960 stal v Rudem Pravu podobny blabol.

Jenom se tam psalo, ze zijeme v nadherne dobe, protoze nikdo nemuze byt nezamestnany, neexistuji chudi a bohati, prvnacci dostavaji skolni pomucky zadarmo a bohatstvi nasi zeme patri nam vsem bez rozdilu.

A take se tam psalo, ze existuji nekteri, kteri tu nadheru zosklivuji. Nejsem si ted jisty, ale mozna tam take stalo:

"Těžko si představit, že tak lze činit z nějakých ušlechtilých pohnutek. Naopak si lze snadno představit, že tak mnozí činí ze zloby, z nenávisti, z vlastní frustrace, z touhy po moci, z pocitu nadřazenosti, z nesnášenlivosti a z jiných zcela zavrženíhodných pohnutek."

7 0
možnosti
Foto

A těch 30%depresivních deváťáků se vzalo kde?

5 0
možnosti

to jako fakt? To se zeptejte jejich rodičů, proč je nechali digitalizovat

2 0
možnosti

Takže autor nám vykládá, v jaké nádherné době žijeme, a dokládá to tím, že žijeme v době, ve které je možné zcela beztrestně lhát, podvádět, zkreslovat a účelově druhým škodit.

Já bych to s tou nádherou doopravdy nepřeháněl. Například tu máme epidemii extrémní obezity a současně epidemii exhibicionismu, a souběh těchto dvou věcí bych alespoň já nádherou nenazýval

2 0
možnosti

Ad odstavec č. 2. V tom je právě ta svoboda, že si můžete zvolit, jaký život prožijete. Za vlády KSČ nemožné.

2 0
možnosti
Foto

Pravdu díte, Jiří. Když o totalitě řeční pan Babiš od pultíku ve sněmovně, připadám si, že je mi osm. Když pan Paroubek píše o tom, jak chudneme, je to stejné.

Tlučhubové, kteří si nevidí na kraj nosu, budou omílat tyhle fráze. A neřeknou, že jejich děda jedl každý den večer česnečku a chodil v dřevákách.

8 3
možnosti
Foto

J15a13n 27Š23i56k

17. 10. 2023 16:00

Hlas rozumu v poušti hloupostí. Myslím, že ty deprese (jak jinak to nazvat) z toho jak jsme na tom špatně, vyplývají z toho, co lidi dneska čtou, vidí na videích, v médiích a na sociálních sítích. Všude je nám předkládáno, jak je na tom někdo líp, kolik si vydělal, jak hezky vypadá a podobné bláboly. Lidé touží po tom, taky si tolik vydělat, taky tak vypadat, atd. Proto se závidí politikům, manažerům, sportovcům, umělcům, atd.. Jenže vždycky budou existovat chudí a bohatí, stejně jako krásní a oškliví. Zkrátka vždy bude existovat někdo, kdo je na tom líp. Toužící lidi si to neuvědomují, tak mají deprese a komplexy a nadávají, jak je všechno špatné a přitom si neuvědomují, že ve světě žije většina lidí, kteří jsou na tom daleko hůře. Ty nikdo neukazuje, protože toužící je vidět nechtějí. Hezký den

8 0
možnosti
Foto

Již naši předkové říkávali, že když se má někdo moc dobře, roupama nevědí coby

3 0
možnosti