Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J30i38ř66í 18D34a67n24i28š

24. 10. 2023 13:16

Izrael mou podporu neztratí bez ohledu na počet padlých civilistů. To jsou oběti Hamásu a ne Izraelské armády.

0 0
možnosti
PC

Mě vždycky děsí ta neustalá potřeba stanovovat, kdo nebo co je dobrý/špatný. Většinou jsou taková škatulkovaní poplatná momentální ideologii a se skutečným dobrem nemají vůbec NIC společného.

Nechť se každý zamyslí v prvé radě sám nad sebou a zpytuje své svědomí. Pak by nejen u nás, ale v celém světě toho zla rapidně ubylo.

0 0
možnosti
KK

Důležité je, že o podporu západního světa nepřijdou teroristi z Palestiny:-(

1 0
možnosti
Foto

Hezké teorie, ale občas je černobílé vidění nezbytné k přežití.

1 0
možnosti
MR

A k čemu to je a bude??? Naopak takové to školské vnímání světa, jež vlastně jen ukazuje náš celostní vývoj jeho fázi kde jsme a co vidíme a tím pádem i řešíme. To je zdroj a příčina ... Chybí nám totiž schopnost vnímat v kontinuální dějové časové linii v řádech měsíců, roku, staletí, kde je zcela vidět věci jinak a tím pádem i realita. U nás končí se spánkem, druhý den už jsou jiné priority a víme prd. Blízký východ je vlastně průsečík geopolitických zájmů a určitého staletého schismatu. Dále to je i stav evoluční linii člověka, jež se "zasekla" na pudové, kmenové, rodové rovině, kde je silný vliv stařešiny a náboženského – autoritativního evolučního tahu. Podobně na tom je Afghánistán. Není to naše Evropská evoluční cesta. Zde jsou mocnosti jako je třeba Irán, jež zastupuje Šíity, a chce ovládnout celý tento region a nejen to. Pak tu jsou umírněnější Sunnité ... . Pak tu je vliv Turecka a Ruska. Tady je potřeba připomenout generační inicializaci, jež má každá nastupující mladá generace a tím zde bylo Arabské Jaro, pád tvrdé ruky zde a v severní Africe a nástup IS., rozpad Sýrie a jak se zde chovalo Rusko a i Turecko, Kurdové ... . Evropská evoluční cesta je aktivnější a taky aktivněji nevědomky zatím rozvrací svět, neboť zatím nedospěla do stavu vnímání v rovině kontinuální dějové časové linie, to umí v úzkém profilu zatím jen odborníci. Je ve fázi další ideologie a to humanismu, a pravé mozkové hemisféry a chce mít svět jednu velkou a hodnou rodinu. Evropa má být geopolitický a vojenský hegemon oblasti, a zamezit místním civilizačním predátorům jejich choutky a nevměšovat se ... . Chybí nám ona inteligence a zní velké poznání a moudrost, jež nás více rozkročí a ukotví ve světě a jeho principech a řádu, a nebude to jako jeden den hod a druhý den čehý ... .

1 0
možnosti

Ale je zase hezké, že i levičáci již dnes dokáží přiznat, že Arabové v Evropě jsou "problém", což ještě nedávno bylo tabu...

2 0
možnosti
OL

Autor zcela pomíjí, že Hamás si bere vlastní obyvatelstvo jako živé štíty. Úmyslně buduje odpalovací zařízení, sklady zbraní a další vojenské objekty v husté civilní zástavbě, pod školami a nemocnicemi. Na druhou stranu Izrael před každým bombardováním Gazany varuje několika způsoby. Co má Izrael podle pseudohumanistů, ke kterým má náš autor hodně nakročeno ještě víc dělat? Kdo je tedy vinen za mrtvé civilisty v Gaze? není to spíš Hamás? Tato teroristická organizace je klubko zmijí, které je třeba jednou pro vždy zničit, nebo alespoň vážně ochromit, aby byl aspoň chvíli v této části Izraele klid. Kdo to nechápe a nechápe souvislosti, neměl by si hrát na moudrého komentátora.

6 0
možnosti
ZD

Dobrý a vyvážený text - karma!

1 2
možnosti
IS

Průměrně inteligentnímu člověku s průměrnou znalostí historie to jasné je. Kdo je dobrý a s kdo je zlý lze posoudit jednoduchou metodu. Jak se ten který režim chová ke svým občanům, opozici (existuje-li vůbec), menšinám, jak chrání osobní svobody, jakým způsobem se brání a jak zachází se zajatci. Zapálený ideolog to nepochopí, radikální islamista se Vám za odměnu zblízka podívá na zoubek. Kolik takových zapálených zubařů asi žije ve stínu Alláha, milosrdného, slitovného?

9 0
možnosti

Já to zkusím říct jednoduše. Vztahy tam jsou natolik pokakané, že nikdo neví, jak z toho.

Židé celý problém vyrobili, ale nabídli Arabům první i poslední, aby to vyžehlili. Nepomohlo to. Tedy, nabídli, ze začátku. Ale mají své fanatiky, kteří podporují budování osad na okupvaných územích a také se podílí na zasévání nenávisti.

Arabové jsou logicky naštvaní na Židy. Asi by je to časem trochu přešlo, ale jsou tady frakce, které šíření nenávistí získávají moc, reputaci a peníze. A dokud tyto frakce budou bohatě zásobené penězi a mocí, nepřestanou.

Rozumní lidé by se nedohodli. Ale Hamás Palestinci jsou totálně zabednění, takže smůla. Nemá to řešení

2 0
možnosti