Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Slavit se má, ale prací, abych použil citaci z jednoho filmu. Dnes, kdy se pracovat "nemusí" to lidé využívají plnou měrou. Mladí jsou "jůtůbeři" apod ale fyzicky neumí nic. Sehnat řemeslníka je zázrak, zato "ajťáků" jsou mraky. Dřívější dobu jsem zažil plnými doušky a měl se jako všichni (celkem dobře) protože jsme měli více méně stejně. Dnes, kdy prachy vládnou kdekoli kam se podíváš, lidé ztratili charakter. Ve školních lavicích sedí zhýčkaní zmetci, u katedry nervózní učitelé (zlatý Igor Hnízdo). Politici si z nás dělají evidentně srandu, volit není koho a změna v nedohlednu. Už jsem se smířil s tím, že to zde nějak doklepu. Jen se bojím o budoucnost mé vnučky, kterou miluji a držím palce, ať se společnost vzpamatuje.

0 0
možnosti
RH

R26a47d51e78k 93H77o89r63á33k

18. 11. 2023 17:12

Zmiňoval jsem už včera jinde. Každá doba má své pro i proti. Ale jedno mají všechny doby společné: Sytý hladovému nikdy nebude věřit.

1 0
možnosti
JB

J88i25ř90í 78B94o52č94e36k

18. 11. 2023 10:08

Měl jsem štěstí, že jsem mohl srovnávat. Dědeček zkonfiskovany živnostník a příbuzní na západě. To i dítě školou povinné začne přemýšlet a srovnávat s tím, co nám říkají ve škole

0 0
možnosti
JP

Jednoznačně máme a díky za výstižný článek.

6 0
možnosti
Foto

Zřejmě jste příliš mladý na podobné teoretické úvahy. Ano, máme co slavit.

0 0
možnosti
Foto

Mnohokráte se měnil vítr, a tak mnozí v něm napínali své plachty, ba i korouhvičky otáčeli. A tak měnily se doby, systémy i režimy. Jen lidé zůstávali a zůstávají v jádru stále stejní

11 0
možnosti
Foto

Pokud to porovnáme s tím co tu bylo, tak máme.

8 2
možnosti
AK

Já bych oslavil že si žijeme jako v pohádce.

Oblíbená je ta o hradu:

Vládne na něm moudrý panovník obklopený dobrými rádci...

Všeobecně oblíbené jsou také pohádky o klesajících cenách, o úspěšném boji s inflací, o vynikající dopravní infrastruktuře naší země, o neobyčejně výhodné koupi vojenských letadel, ale třeba též o věčně pomýlených populistech a vždy zásadových demokratech, o úplně zeleném údělu, který k nám přijede v kouzelném elektromobilu, anebo třeba ty o hodných provládních pravdomluvných médiích a o zlých a prolhaných médiích alternativních.

10 5
možnosti
JP

Ale můžete poslouchat co chcete a udělat si vlastní názor. A krize? Nikde ji nevidím, jen se o ní mluví. A "zelený úděl" ? Je to prostě nutnost s ohledem na budoucí generace. Naštěstí se svět neřídí podle na všechno bez relevantních argumentů brblajících mudrlantů jako Vy.

5 2
možnosti
Foto

J85a33n 63Š97i41k

17. 11. 2023 9:16

Přesně tak. Hezký den

7 0
možnosti
PJ

Pane Turnere po dlouhé době čtu blog, s kterým bezvýhradně souhlasím. Občas mě doslova fascinují lidé, kteří řvou o nové totalitě a zároveň pořádají slezy před ruskou ambasádou a nazývají své oponenty uličními výbory. U těch mladších bych to ještě pochopil, ale u těch co tu dobu zažili to prostě nechápu a myslím si o nich své.

20 2
možnosti
Foto

Pojem "Uliční výbor" vyslovený na adresu svých oponentů většinou používají jeho dřívější členové, kteří s nim mají bohatou zkušenost.

17 0
možnosti