Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas. Stávka má být nátlakovým nástrojem při řešení sporů mezi zaměstnanci a vedením (majiteli) podniků. Stávkovat proti politice vlády je podle mne nezákonné, k vyjádření nesouhlasu mají sloužit demonstrace.

1 0
možnosti
Foto

V mnoha ohledech s autorem souhlasím, takže karma.

Opět výživná diskuze. Argumenty o solidaritě učitelů s kuchařkami a školníky mě fakt rozesmála, stejně jako tvrzení, že učitelé na převážné většině škol berou kuchařky, ekonomky či jiné nepedagogické pracovníky jako sobě rovné.

Ověřit se to nedá, takže to má asi stejnou vypovídací hodnotu, jako když budu tvrdit, že většina učitelů, které znám, tak se stávkou nesouhlasí a bere to jako projev finanční negramotnosti svých poněkud hůře chápajících kolegů. Ale je to pochopitelné, vždyť, co může vědět například učitel s aprobací na češtinu o makroekonomii a státním rozpočtu, že ?!!!

6 2
možnosti

Pravděpodobně ví více než elektrikář a politruk-teoretik.

3 1
možnosti

Nemohu si pomoci pane Jiří Turnere, ale clanek nezapada do vaseho normalu, kterym jste vzdy tak uspesny. Ano, tato stavka je uzasne podlozena nasi neschopnosti mit vladu jedne strany a s opozici, ktera ji bude kontrolovat. To je to tema o kterem by CR mela diskutovat.

Jako technolog se snazil vzdy najit problem a resenim tohoto problemu odstranit vse, co nas brzdilo. Byt jim 22 let v kapitalistickem svete a u jedne firmy ukazuje, ze dokazi ten problem presne urcit.

Mit vladu peti vedoucich stran s egem kazdeho vetsim nez mel Zeman ci Klaus, republika nemuze tento hendikap jen tak prezit. Kdyz zde jeste pridate ten nehorazny dluh statu za tech 30 let existence, neco je spatne na tom slozeni cele ho statu. Duvodem je spatne rozdeleni MOCI v nasem state.

Je to vlada jako MOC vykona, ktera ma za ukol vest stat jak mu urci Moc zakonodarna (Snemovna a Senat) a dohledem MOCI justicni. Tento poradek v Ceske republice neexistuje. Vlada neni zvolena na podkladu stranickeho programu PRED volbou, dostava plnou moc na cele ctyri roky a to nejhorsi, ma vsechny penize CR k dispozice bez jakekoliv kontroly. Presna cesta k likvidaci statu. Ten dluh tomu odpovida.

Tato stavka jeste ukazuje mysleni naroda ceskeho. Je stejne jako pred 89 rokem a ma velmi hluboke koreny v mysleni obcanu, kdy chteji od statu vse, jak pred tim zlomovym rokem.

I kdyz koncim s vedomim nemohoucnosti zmeny v moji milovane vlasti, neodolal jsem znovu poukazat na moznost kterou vidim.

Dekuji vam za pozornost.

2 0
možnosti
Foto

J51i33ř81í 86K56i16n92d65l

27. 11. 2023 14:47

To byla stávka jako fík. Něco na způsob cirkusu Humberto . Vždyť jich nebylo ani do lízaného mariáše a to byli svezeni z celé republiky. No takový výlet do Prahy na nákup a zdarmo to není marný.

7 5
možnosti
Foto

A49l72e47š 11M96e85r63t80a

27. 11. 2023 15:56

Ne zadarmo, za svoje pane Kindle.

0 0
možnosti

Mně je v podstatě jedno kdo vládne.

Ale jestliže je v současnosti půl vlády neschopných a druhá půlka neviditelných, je to prostě špatně. Velmi špatně. A jestli to premiér nevidí, nemá tam co dělat.

O ničem jiném ta stávka není. A jestli to vláda nepochopí, Fiala si v ní neudělá pořádek a ne že bude tvrdit, to je jinostraník to nesmím mu do toho mluvit, bude hůř.

Fakt to vidím na generální stávku a demisi vlády.

7 7
možnosti
Foto

Já to zase na generální stávku a demisi vlády nevidím.

2 2
možnosti
Foto

J32a90n 95Š79i46k

27. 11. 2023 12:09

Školské odbory argumentují, že učitelům o peníze nejde. Jde prý o děti a o nepedagogické pracovníky. Je to stejné, jako kdyby za mě stávkovali kolegové z vedlejší kanceláře. Stejná demagogie, jako kdybych říkal, že je-li to tak a záleží jim toliko na dětech, tak ať se vzdají 10% svého státem garantovaného platu ve prospěch školních jídelen a vzdělávání. Nevím, zda si uvědomují, že tento státem garantovaný nesmysl nemá ve státní správě nikdo. Ve světle této skutečnosti by hlavně školské odbory měly s veřejností komunikovat a vysvětlovat. Nedělají to, postupují úplně stejně hloupě jako vláda, čímž jenom dokazují, že nekomunikace není jen problém politiků, ale celé společnosti. Chtěl-li bych si rýpnout, tak řeknu, že je tu jedna profese, která by měla žáky ve školách komunikaci učit, aby se úroveň celé společnosti zvedla. A školníci, ani kuchařky to nejsou...Děkuji za článek a přeji hezký den

10 1
možnosti

Slovo solidarita vám asi moc neříká, co ? Učitelé jsou prostě solidární se svými kolegy z jiných pater. Stejně tak, jako jsou Češi solidární s Ukrajinci. Ale to vy, bezzubí flastenci a dezoláti, nikdy nepochopíte.

7 0
možnosti
Foto

Jiří jako pravidelný účastník akcí proti Babišovi bohužel neshledávám na této pondělní stávce nic špatného ani nepochopitelného. Chtěl jsem změnu a dostal.... Bohužel jsem si ji nepředstavoval tak, že bude vláda jako celek ještě ulhanější a méně kompetentnější než Babišova. A opakuji zde na diskuzích dokola npř.... " Z toho, že byl Havlíček kompetentnější ministr než Síkela skutečně radost nemám".

A rozhodně nejsem sám z řady bývalých voličů pětikoaličních stran ( 30 let jsem jinak nevolil) , kdo téhle vyprázdněné sestavě hlas znovu nedá.

11 6
možnosti
Foto

J29i51ř55í 57K90i15n66d81l

27. 11. 2023 14:16

Za co vlastně stávkují. Dostali přidáno o proti roku 2022 o 4 miliardy víc. Tak proč se stávkuje.

5 5
možnosti