Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tradiční bylo i právo první noci. Možná bychom ho měli znovu zavést, ať se opoždění konzervativci necítí ohroženi tím hnusným progresivismem. Možná i zpět na stromy by bylo přivítáno s potleskem a nadšením.

0 0
možnosti
PB

Řešení každého problému má dvě roviny. A těmi jsou cíl a provedení. Tedy strategie a taktika.

IU je totalitní paskvil. Zatímco cíl neřeší, nebo jen mlhavě, provedení je víceméně bolševická taktika z 50.let.

1 0
možnosti
JK

Dvě roviny? Strategie a taktika nejsou dvě roviny, nýbrž jedno podmiňuje druhé. Dobře si to můžete představit na šachové hře, která je typicky strategicko-taktická. Navíc strategie není jen cíl, ale předně plán, jak k tomu cíli dojít.

0 0
možnosti
Foto

Gender je pseudovědecký konstrukt, který

- poskytuje sexuálním deviantům různého ražení mylný status normálnosti;

- vnucuje do veřejné debaty téma, odvádějící pozornost od důležitých věcí; prosťáčci na to skočí, viz tento článek a diskuse pod ním;

- poskytuje živnou půdu politickým neziskovkám, vyvíjet nátlakové akce, čerpat za podpory politiků finance z veřejných rozpočtů;

- zaplevelovat legislativu zbytečnostmi - viz IÚ;

- poskytuje studentům obskurních oborů témata pro bakalářské a magisterské práce, pokud nejsou schopni najít s téma smysluplné;

- ...

4 0
možnosti
JP

Ano, správně. A gaye nejlépe zavřít, nebo rovnou svrhout ze střechy nějaké hodně vysoké budovy. Pán je poněku vychýlený.

0 0
možnosti
JS

Nemám z pana Turnera dojem, že o "genderu" někdy přemýšlel nezávisle od potřeby zaujímat ctnostné postoje jako člověk o sobě přesvědčený, že je neomylný pokrokář. Kdyby si například prostudoval historii úsilí o ženská práva, zjistil by, že fráze "násilí proti ženám" se poprvé objevilo v dekádě 1970 v radikálně feministických kruzích (nejprve asi v New Yorku). Předtím jakoby tento problém mezi feministkami neexistoval. Klasický spis "Le deuxième sexe" Simone de Beauvoirové z roku 1949 téma odbyl kratičkým paragrafem, který konstatoval, že fyzické násilí na ženy existuje na venkově, a ve společenských kruzích kde převládají "drsná pravidla chování", ale že v civilizovanějších kruzích fyzické napadání se vidí málokdy. Kniha "Feminine Mystique" od Betty Friedanové vyšla roku 1963 a znamenala začátek feministické "druhé vlny". O nasilí proti ženám také jakoby nevěděla. Podobně spisy o vyšetřování královské komise o "Stavu žen v Kanadě" v roce 1969 o problému záhadně mlčely. "Násilí proti ženám" jako všudypřítomná tématika nastupuje v teprve dekádu později, kdy radikální feminismus začal dominovat americkou akademickou půdu a nápady jako je "gender" tedy společensky definovaná představa, co pohlaví jsou a co mají dělat, nezávisle na biologii, se staly nezpochybnitelnou paradigmou. Není zajímavé pane Turner, že se tento "ožehavý" problém objevuje v právě v době kdy, ženská politická rovnoprávnost v rozvinutých zemích Západu se už zažila, a kde - tradičně (už několik století!) - je násilí na ženách kulturně potlačováno. Není vám to ani trochu divné?

4 0
možnosti
JK

Nicméně násilí na ženách existuje a není to marginální záležitost. Stejně tak u mnohých přežívá představa role ženy jako hospodyně, která zároveň pečuje o děti a svého manžela. A politická rovnoprávnost není totéž jako rovnoprávnost bez adjektiv.

0 0
možnosti
AM

Mj i kvůli autorovi podobným postojům jsem proti IÚ

3 2
možnosti
IL

I18v75o 11L92y21č62k24a

30. 1. 2024 20:20

Tak nevím. Kdysi jsem vás četl rád a souzněl s vašimi názory. Ale v poslední době jdete nějakým jiným směrem.

5 0
možnosti

Máte pravdu. Pokud se někdo cítí být vysavač, je to jeho plné právo, ale neměl by mít možnost opouštět svobodně nebo raději vůbec místnost, přidělenou mu státem. Pokud potřebujeme ratifikovat kdejakou kravinu, abychom se chovali normálně, je se světem zle...a ono je.

12 2
možnosti
JT

J64i97r49i 27T80i48c18h98y

30. 1. 2024 17:02

Z te slataniny je zrejme, ze autor nic nepochopil, co se tyce toho gender nsmyslu, ale samozrejme vyuzil to k utokum na ty, kteri se z ruznych stran vyjadruji proti.

9 2
možnosti
TB

Ta úmluva například zavádí povinné financování genderových neziskovek, které pak chodí přednášet dětem do škol o krásách uřezaných genitálií. To je v pořádku?

14 2
možnosti
JP

To je tak, když si někdo plete transgenderismus s transsexualitou. Gender není sexuální pohlaví. Opoždění "konzervativci" to ještě stále nedokázali pochopit, přitom je to tak jednoduché.

0 0
možnosti
PP

Co to tady žvaníte člověče?!

Problém Instanbulské “úmluvy” není žádný strach z genderu, ale neskutečně arogantní tón, jakým je formulována. Z každého druhého odstavce tam ční mimořádná touha prog-lib komsomolců ještě více upevnit faktický vliv a moc neziskových a nevládních organizací, které se už dávno etablovaly do role nikým nevolené anti-demokratické paralelní politické síly, která tam, kde jí bylo ustoupeno již dnes demonstruje jasně totalitní mocenské manýry.

Naší povinností je se této progresivní špíny všemi silami zbavit, nikoliv jí otevírat Istanbulskou “úmluvou” další prostor. Četl jste už ten pamflet alespoň?

26 2
možnosti