Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Možná bych malinko rozlišoval mezi pojmy "zemědělec" a "agrobaron".

0 0
možnosti
Foto

Green deal je v podstatě bohulibá myšlenka. Je s ním jen trochu problém v tom, že je to do světových měřítek převedené pravidlo, že v pěti drahách bazénu se smí močit do vody a tu šestou si uchováme čistou.

2 0
možnosti
Foto

Green deal je program pro Evropu a politika realizovana Evropskou unii. Prinasi zlevneni uctu za energie (tech si uzivame plnymi dousky jiz nejaky patek), cistsi vzduch, vodu a pudu, vice dobijecich stanic pro elektromobily (vcera jsem u Kauflandu videl dve nova parkovani s nabijeckou, byla vsak bohuzel prazdna), renovovane domy, skoly a nemocnice, mene odpadu diky recyklovanym obalum, nebo lepsi alternativy verejne dopravy, zatimco pred Green dealem nic z uvedeneho temer nebylo, prece.

2 0
možnosti
LS

Jenom tupec a sobec prosazuje "grýndýl" na úkor vlastních obyvatel, vlastní ekonomiky, vlastní stability a ještě k tomu ve prospěch kontinentů, kterým je nějaký Green Deal absolutně a úplně u zádele a množí se jako křečci. Ne nechci tady takovou politiku za cenu absolutní zničení střední a nižší střední třídy obyvatel, za cenu absolutního ožebračení a vzetí do ekonomického otroctví chudých obyvatel. Ti bohatí buď na tom profitují nebo prostě vezmou své bohatství a přestěhují se tam kde mají lidi ještě rozum.

1 0
možnosti
Foto

A61v90i 32B48a69b67i64c

20. 2. 2024 18:04

Nemáte pravdu že grýn dýl jsou obecné kecy. Pro mě je grýn dýl synonymum likvidace Evropy. Nejsem zastáncem konspiračních teorií, ale kdyby se Čína, Indie a USA rozhodli zlikvidovat konkurenci, tak grýn dýl je dokonalým nástrojem. Stačí podpořit správné lidi a čekat, kdy se to celé sesype.

Grýn dýl je náboženství. Uplatňuje princip "kdo není s námi, ten je náš nepřítel" a musíme ho veřejně pranýřovat a zničit.

Takže shrnuto, karmu vám nedám a zásadně s vámi nesouhlasím.

9 0
možnosti
TV

ne "kdyby se Čína, Indie a USA rozhodli zlikvidovat konkurenci" - ve skutečnosti byli (možná stále jsou?) němečtí zelení placeni rusáky.

1 0
možnosti
Foto

J73a12n 90S91v90a25t28e34k

20. 2. 2024 16:53

Kdyby byli zemědělci chytří, prosazovali by naopak více green dealu...

Stačilo by, kdyby ve jménu GD byly zatíženy určitou částkou (dle příspěvku k CO2 stopě) všechny potraviny, zejména ty, které cestují sem a tam po světě nebo alespoň po EU...

Rázem by byla podpora místních producentů jak vyšitá! A v souladu se zelenými plány EU...

0 0
možnosti
VB

Míříme k opakování toho, co zažila Výmarská republika s Adolfem Hitlerem. Střední třída zděšená ze zelených komunistů hlásajících „nerůst“ (návrat zpět na stromy) a vyhrožujících posledním soudem (hnutí tzv. „poslední generace“), dá volební hlasy neofašistům. K moci se dostanou lidé slibující zrušení zelených regulací. Jenže téma uchopili nepřátelé svobody, demokracie, Evropské unie i NATO. Je dopředu jasné, co volič vybere, když se bude rozhodovat mezi používáním normálního auta a členstvím v Unii. Podle jednoho z průzkumů je víc lidí ochotno souhlasit elektřinou a teplem na příděl než s koncem aut se spalovacími motory. Lidé si ale nebudou ochotni volit mezi těmito dvěma variantami, prostě „převrátí šachovnici“ smetou ty, co je budou omezovat.

Komunismus v roce 1989 padl, protože jsme se chtěli mít lépe. Pokud současné společenské uspořádání bude překážkou růstu životní úrovně, skončí stejně a žádná „ekoideologie“ tomu nezabrání.

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=812414

2 0
možnosti
JT

Autor článku zřejmě vůbec netuší, co je obsahem Green Dealu v kapitole zemědělství. Jen heslovitě, omezení hnojení, omezení postřiků (=snížení produkce). Omezení chovu skotu - a k tomu navazující dohoda se státy Jižní Ameriky o dodávkách hovězího. A tak dále... Proti TOMU hlavně zemědělci protestují.

6 0
možnosti
IB

Evropa ma nadprodukci potravin a jeste je to cele dotovane.

Dodavky hoveziho z Jizni ameriky jsou soucastni vetsi dohody ve ktere jde o mnohem vice nez jen o potraviny.

Proti dovozu hoveziho protestuji jen ve Francii.

Obsah Green Dealu pro CR, tak jak to vyjednala minula vlada. CR pristoupi na podminy DG a vymenou za to budeme smet dale podporovat agrobarony(Babis, Jandousek, Toman) dotacemi pro male farmy.

2 2
možnosti
JP

Pane Turnere, mám čím dál větší pocit, že se na vaše názory hodí citát z filmu Roming, ve kterém Bolek Polívka konstatuje, co s mladým udělal pobyt v Praze.

Je to od vás velká demagogie. Příklad diktátu z Bruselu? Předevčírem celý den ve zprávách: Potraviny dané na charitu nutno dodanit o DPH - směrnice EK.

8 0
možnosti
Foto

J29a13n 40H74o54r81n59í32k

20. 2. 2024 12:49

No tak to je prostě nastavené, s DPH se podvádělo vždycky.

Potraviny, co jsou před expirací a vozej se na charitu, se mají ocenit reálnou cenou (klidně 0,- Kč - neprodejné) a DPH odvést z ní. To jste v té relaci přece také musel slyšet. A i to, že si to tady málokdo troufne, protože mají strach z naší (tedy české, národní) finanční správy.

3 0
možnosti
PS

Každý kdo obhajuje greendeal se tu ohání ekologií čistším životním prostředím atd. A ono na papíře a přečteno velice povrchně se to tak i tváří. Ale jakmile dojde na argumenty nebo ještě hůře na matematiku tak každý kdo se jen trochu zajímá zjistí že greendeal je čistá ideologie která nemá nic společného s ekologií.

Například ten nesmyslný boj proti autům. Musíme si vzít na pomoc starou dobrou rasistickou matematiku. Pokud víme že 96% CO2 produkuje sama příroda. Pokud víme že osobní doprava v EU tedy auta a motorky produkují cca 0,14 až neuvěřitelných 0,15% tak můžeme v klidu konstatovat že když teď hned přestanou jezdit všechna osobní auta a motorky v EU tak se nestane vůbec nic.

A pro jistotu pro hloupější NESTANE SE VUBEC NIC !!!!!!!!!!!!!

Tak proč si EU záměrně ničí svou ekonomiku přechodem na elektromobilitu která mimochodem zvedá poptávku po nedostatkové/předražené energii?

FAKT: Podle údajů Mezinárodní energetické agentury (IEA) z roku 2020, Británie odpovídá za 1,13 % celosvětových emisí skleníkových plynů.

Projev, který přednesl britsko-ruský komentátor na půdě oxfordské univerzity k místním

studentům na téma politické korektnosti a klimatické změny

Tato země produkuje 2% skleníkových plynů. Takže kdyby se Británie v tomto okamžiku potopila, nemělo by to na klima žádný vliv. O budoucnosti planety budou rozhodovat chudí lidé v Asii a Latinské Americe, kterým je záchrana planety u zadku(použil peprnější výraz).

Proč? Protože jsou chudí!

14 0
možnosti
Foto

J53a90n 13H59o74r41n53í86k

20. 2. 2024 12:25

Odkud čerpete údaj, že 96 % CO2 příroda produkuje sama? Děkuji

0 0
možnosti