Mám dost zásadní problém s tvrzením:

"Stačí velmi málo k tomu, aby se na základě několika událostí, incidentů a někdy i zveličovaných a dezinformačně podávaných skutečností vše změnilo. Tak vznikla společenská averze či přímo nenávist vůči muslimům."

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=813439

Nepokládám za zveličování časté zprávy o teroristických útocích v západní Evropě, které aktéři provázejí výkřiky "Alláhu akbar". Někdy mám spíše dojem, že se úřady do poslední chvíle brání označit je jako teroristické. Také mám ještě v živé paměti rozjásané davy muslimů v ulicích, pálících americké vlajky po útoku na WTC. A poslední teroristická akce Hamásu v Izraeli taky nevzbuzuje bůhvíjaké sympatie k muslimům, zvlášť když člověk vidí, jak na ni okolní muslimské státy pohlížejí. Takže podle mne má naše averze vůči muslimům své opodstatnění a není výsledkem nějakého zveličování a dezinformací.

Foto

Ona to není averze, ale volání pudu sebezáchovy.

JV

Souhlas, ale dodám dvě věci. Jednak to nebyl první osobnostní přešlap této osoby.

A dále pak, a to hlavně. Nejvíce na celé kauze vyvolává různé fobie to, že ihned přispěchalo mnoho tzv morálních elit, kterým bylo hned vše jasné a šmahem odsoudili českou rasistickou a homofóbní společnost. Kdyby paní Čvančarová, Bílá, Havlová a další mlčely, popřípadě počkaly na výsledek šetření, udělaly by lépe.

PB

P43e84t83r 55B29u22r63i71a14n

22. 2. 2024 17:22

A že vás u toho muslima napadl zrovna teroristický útok a ne třeba šmelina se zbožím, práce na černo, nebo nepřiznané daně. Pokud si vzpomínám, zrovna vy jste kdysi toto samozřejmé spojení tvrdě odsuzoval. Asi nějaký váš nový předsudek.

Ale jinak je hezké, že onen mladík udělal šméčko a vy za něj kritizuje majoritní společnost, která má podle vás samozřejmé protiromské nálady.

Helejte, není to náhodou taky předsudek a stereotyp, co?

J71a37k10u27b 21Š46o15l44c

22. 2. 2024 12:01

Chlapec neudělal dobře, ale je to prostě "mladická nerozvážnost" a nelynčoval bych ho kvůli tomu. Pokuta od policie bude stačit. Rasisté zůstanou rasisty a z ne rasistů se rasisté nestanou.

JR

J77a56n 91R89á94ž

22. 2. 2024 12:15

Promyšlená provokace, nikoliv mladická nerozvážnost . S největší pravděpodobností to byla nepovedená PR akce Bendiga a jeho manažera. Za to by oba zasloužili od Romů dostat výchovnou lekci.

Foto

'společenská averze či přímo nenávist vůči muslimům, se kterými většina lidí nemá vůbec žádnou osobní zkušenost'

Gramotný člověk si nemusí osobně přeměřovat výšku pólu na různých zeměpisných šířkách, aby si dokázal udělat názor na to. jestli je země kulatá nebo placatá.

Foto

Padesát tisíc je málo, 3 měsíce bez přístupu na sociální sítě a médií. Synek se přiznal, ale showbyznys běží dál a mediální prostor se plní zprávami o pseudocelebritách.

Foto

J51a61n 47Š19i78k

22. 2. 2024 15:04

Konkrétně u tohoto chlapce by mě hodně mrzelo, kdyby to byla pravda. Měl jsem ho za docela rozumného člověka. Pořád ještě tajně doufám, že to bylo jinak. Hezký den