Foto

Ale já jsem opravdu celý život pracoval, a po šedesátce pozoroval, že mi manuelní práce progresívně odebírá síly, když pominu, že mě propustili ze zdravotních důvodů. Na důchod si ale nestěžuju, a protože se pohybuju mezi vrstevníky tak zjištuju, že důchod je třeba rozdělit na částku k běžnému žití a částku vynaloženou na léky, což je velice individuelní. Jsou spolužáci, které jsem roky neviděl, ale začínáme se opět potkávat...v čekárnách u doktora

JK
Foto

Taky se mi to zdá divný, ve svém okolí tak vysoký nemá nikdo nebo zdaleka nikdo

PK

Blog na úrovni paní Vlachové - jak jeden důchodce znepříjemňoval život spolubydlícím v domě a hned udělala z toho hodnocení seniorů "jako druhu".

Foto

J60a87n 64Š71i85k

5. 3. 2024 13:41

Ono, když někdo křičí do celého světa, jak strašně pracoval, tak se skoro se stoprocentní jistotou můžete vsadit, že nepracoval. Je to podobné, jak tu někteří hulákají o svém kritickém myšlení, aniž by měli tucha, co to kritické myšlení vlastně je. Za obojím jsou vlastní celoživotní komplexy a frustrace, které se přetvořily do dnešní ufňukanosti. Skutečně silní lidé, kteří bez ohledu na to, zda v životě (podle obecných měřítek) uspěli nebo ne, hledají chyby především u sebe, kriticky zkoumají hlavně své myšlení a nemají potřebu závidět a žvanit o tom, jak jim celý svět, vláda, šéfové či sousedi, ubližují. A to jsou na tom hůře než většinová společnost. Jenže dokáží žít přiměřeně své peněžence, nemají přehnané nároky a očekávání a jsou skromní. Hezký den

Foto

Prodavačka a 24 tisíc důchod? Musela mít hodně přesčasů.

Foto

Důchod v rozmezí mezi 18 000–18 999 má u nás 28 0454 důchodců. Důchod v rozmezí mezi 23 000 - 23 999 má u nás 87 403 důchodců. Důchod v rozmezí 25 000- 25 999 má u nás 29 888 důchodců. Třeba důchod v rozmezí 30 000- 39 999 má u nás 26 082 důchodců.

Foto

Důchodce zažertoval, když uviděl za pultem sympatického, mile vypadajícího prodavače a tomu to vydá na blog o důchodcích.

Foto

Pokud bychom srovnali životní úroveň důchodců v longitudinálním meření, mají se absolutně nejlépe v dějinách naší země. Čímž netvrdím, že jsou někteří, kteří vycházejí jen tak.tak.

Ty věčné nářky jsou dle mého účelové, nahánějí body pro strany, které se tváří státotvorně, ale reál je fakt jinde.

Slibovat jim lze leccos, je na nich, jestli je to reálné. Mnozí to tak nevidí a převládá egoismus....

VG

Mám skoro stejný důchod jako Vaše známá. Bydlím ve svém, ale věřte, že kdybych nevytáhl občas něco ze strožoku, určitě bych nežil "standardně. Je mi 76 za léky platím minimálně, tak z té agitky uberte.

RC
Foto

Není nad Prima zprávy a prima počtení... Jestli jste blog myslel jako ironii, tak jsem ho nepochopil...

MP

Ale to byla zřejmě somrovací výjimka. Prostě jeden z X tisíců. Ale hned je třebas kydat hnůj v nějakým zbytečným blogu. Pán si neuvědomuje, že jeho kámoška je zřejmě zdravá. Ale jsou tu tací, kterým nezbude na jídlo, protože platí např. raketu za léky. Ale chápu pana blogera. Když se dívám o čem všem píše, zřejmě nemá kamarády, kteří by s ním chtěli trávit čas.

RC

A ti, co jim nezbyde na jidlo, kde maji sve deti?