Foto

Pro pana Volného a jeho sympatizanty.

Zkuste si představit, že by skutečně došlo ke konfliktu NATO / RF.

V tom případě by se všichni, kteří doposud jakkoliv stáli na straně Kremlu, stali vlastizrádci. Se všemi důsledky.

JL

Ten vas clanek pane Jiří Turnere, otevira znovu tu smutnou historii obou narodu a ukazuje zacatek jejiho nasledovani. Otviraji se vsechny neresti na obou stranach.

Jiz tato diskuze, ktera nasleduje ten vas clanek, je ukazkou. To pochopeni ci nepochopeni toho nebezpeci z vychodu. Prozil jsem to s rodinou v roce 1968. Znovu si vzpominam na tu pisen "KRYSAR" zpivanou Waldou a vyjadrujici vse co dnes znovu citim. A je mi smutno.

Pristi rok jsou volby. Tech 44% ceskych volicu tech dvou stran je to nebezpeci pro tu nasi budoucnost stejne jak v tom roce 1946. Pribude vice tech Niklu, Volnych, Strasilu a Lnenicku k tem 44 procentum??? Nezapominejte na toho slovaka s penezi s jeho divnou minulosti!!!!

Foto

Karma, naprostý souhlas. Fico by byl schopný stát se spojencem Putina, stejně jako se Slovenský štát stal spojencem Hitlera.

Foto

No, v tomto pani Maruška, máte také svojské názory. Ja zase na všetko nahliadam nakroekonomicky. Napíšem len ten svoj ani nie názor ale myšlienku: Slovenský štát a Tiso to je ťažká téma a jednou vetou to nejde popísať. Treba to spojiť s historickými súvislosťami. Akú úlohu tam zohral doktor Beneš? Lebo Vy operujete len s výsledkom procesu a nie s procesom samým.Tak isto súčasnú populistickú politiku v Európe. Mohla by som položiť otázku - čo bol protektorát? Neviem či poznáte príbeh o atentáte na Heydricha, od slov. režisérky žijúcej v Prahe Veroniky Homolovej Tóthovej, odporúčam skuknúť. A ČSSR? To bol produkt mierových zmlúv, prosto sme malé národy. Každý piaty študent SR študuje v zahraničí a každý piaty vysokoškolák v ČR je cudzinec...to je realita bývalého papierovo spoločného národa dneška...

Foto

Žádný soudný člověk netouží po válce a nepodporuje ji. Liší se možná názory na to, jak válce předejít, případně jí ukončit. A pokud někdo o druhém prohlásí, že podporuje válku, tak je to jen a jen urážka. Fico toto řekl na adresu naší vlády (demokraticky zvolené) a tím se tedy dotkl většiny Čechů. Hrotí situaci za únosnou mez. Možná už má notičky z Moskvy.

Foto

Mluvte prosím za sebe a Vám podobné fanatiky. Mne a myslím si, většiny našeho národa se Fico ničím nedotknul a situaci hroti za únosnou mez Fiala a jeho vláda. Třeba Fialu pochválí Brusel a Washington...

IK

Jakým směrem míří Ficovy ambice jste v článku zmínil.

Ukrajina je vůči Rusku navíc ve strategické nevýhodě, že se bojuje na jejím teritoriu a je zasažena její ekonomika, průmysl a infrastruktura. Proto je třeba dodat skutečně potřebné množství pomoci, které se ale dosud často z liknavosti nedostávalo.

Ale tady jde o Ukrajinu ne o regiony. Dojde-li a nemusí to trvat dlouho, k obsazení Kyjeva a "revisionistickému" přejmenování na ruské město Kyjev, bude odtud Putin, v případě že se mu to podaří, světu diktovat svoji politickou dominanci nad Evropou. Tento pořádkový konflikt EU - Rusko se týká bezprostředně i nás ! S Putinem se nevyjednává !

Foto

Máte naprostou pravdu. Nás se týká, Slovenska ne. Fico s Putinem uzavře spojeneckou smlouvu.

JZ

75% hlasujících v anketě na iDNES.cz souhlasí s postojem vlády ČR vůči Slovensku.

DR

A ty Vaše "ankety" vypovídají o čem? Pokud totiž stejnou otázkou položím jinde, výsledek může být úplně jiný.