VB

Voliči Babiše podporují člověka, který zastává opak zásadního bezpečnostního zájmu České republiky, což je vytlačení Ruska z Ukrajiny, tedy zastavení jeho tažení na Evropu a návratu vlády mezinárodního práva, kdy je nepřípustné, aby někdo silou okupoval cizí zemi. Podporují člověka, který souhlasí s tím, co Rusko páchá na Ukrajině, vraždění, deportace, genocidu.

Podporují člověka, který radí přikrčit se, mlčet, neposilovat ani obranyschopnost (příprava na mobilizaci, budování záloh), to abychom, jéžišimarjá, Rusko snad neprovokovali.

Když se snažil omluvit svoji hovadinu s komprem, tak pronesl...."chtěl jsem mu .....položit otázku, jestli by poslal své děti do války. Já totiž ne".

Takže máme zde dalšího Peskova, jehož dětičky by se ukryly před mobilizací.

PZ

Zajímalo by mě jak si dezolé, kteří volají po neutralitě vysvětlí fakt, že oba neutrální státy, tudíž dle jejich logiky státy, které se diplomaticky vyhnou zbrojení, mají silnější armády než mnozí členové NATO, ale možná jen čekají co řeknou jejich vůdci.....

Foto

Skvěle napsané, karma.

Ale jde z toho mráz po zádech. Jakoby se v určité obměně opakovala historie z doby před druhou světovou válkou, kdy měly Maďarsko a Slovensko vlády spolupracující s tehdejším agresorem - nacistickým Německem. Slovenský štát dokonce zaútočil po boku nacistického Německa v září 1939 na Polsko a spolupodílel se tak na rozpoutání druhé světové války.

Velice se divím, jak je vůbec možné, že slovenská a maďarská společnost zapomněly tak rychle na ruskou (za dočasného přejmenování impéria na tzv. SSSR) agresi z roku 1956, potažmo 1968. A jak je možné, že maďarská pospolitost tak rychle zapomněla, že byla koncem 80. let dvacátého století výrazným tahounem rozpadu vazalského pro-sovětského bloku.

A nyní je nabíledni, že nepřátelská dezinformační mašinerie se pokusí udělat všechno pro to, aby ovlivnila volby u nás ve prospěch politiků tíhnoucích k podobnému chování jaké vidíme v Maďarsku a na Slovensku. Je to vážné riziko, které se nesmí podcenit.

PV

Vy teda pekne manipulujete históriu.

Československo-Poľský spor o Oravu a Spiš bol jeden z česko-slovensko-poľských pohraničných sporov. Na základe Mníchovskej dohody Poľsko 1. 12.1938 vojensky obsadilo a anektovalo celé sporné územia Slovenska. V roku 1939 sa novo vzniknutý Slovenský štát zúčastnil invázie do Poľska a získal naspäť územie obsadené Poľskom v roku 1938 aj územie pridelené Poľsku v roku 1920. Po druhej svetovej vojne sa hranice vrátili do stavu pred poľským obsadením.

JL

Vas clanek znovu vyjadruje touhu byt svobodny pane Jiří Turnere, ale podle sveho mysleni. Podporuji vas do posledniho pismenka.

Snad jen mala poznamka chybejici v clanku. Minulost se opakuje. Ta minulost neni ukazkou sebevedomeho naroda. Opakuje se hledani vudce podle penez a ne podle mysleni. A vubec nevadi, ze je to cizinec. To je zname od roku 1306, tedy nic noveho. Nechame se okradat, protoze nedokazeme ci nechceme mit organizaci statu na vysoke urovni. Zakladni zakon je stary, opsany a castecne upraveny zakon Rakouske monarchie, kdyz se po Bachove absulutismu stava konstitucni monarchie. Ten dnesni jiz v preambuli ma chybu a nikdo neni schopen napravy. Ukazka neochoty, nezajmu a lenosti naroda jiz v zakladu statu.

Pri poukazani techto nedostatku v minulosti (pisi poznamky od pocatku iDnes) a ohlas na upravu organizace statu je minimalni. Vim z me profese technologa, ze zakladem je ochota sestavit plan ci pravidla a vse je potom lehci se dopracovat k vybornym vysledkum. Poznal jsem to za 22let prace v cizine.

Neodolal jsem pane Turnere poukazat na tu nasi slabost. Slabost v minulosti a na uplne stejnou slabost i dnes.

Jeste jednou diky vam za tento clanek.

Foto

J51a88n 40Š88i80k

12. 3. 2024 16:37

Co se s nimi proboha stalo? Jednoznačně generační problém. Značná část Husákových dětí, která zažila socialismus v mírnější podobě, fňuká za ztraceným mládím. Vzpomínky na minulost ovládá nostalgie a nadávání na cokoliv nové. Normalizace je naučila nevybočovat, jít s davem a stavět se proti všemu a všem. Jejich možnosti v minulém režimu byly značně omezené, ale na tu dobu vzpomínají, protože byli mladí, štíhlí, krásní a nebolela je kolena. Pojem svoboda pro ně znamená hlavně nadávky a plivání na jiné. Proto byla Varšavská smlouva lepší než NATO. Je to smutné, ale o ničem jiném, než o tomhle fňukání to není. Hezký den

IS

Mnozí lidé se nezajímají o souvislosti, historii, neřeší příčinu a následek, nepřemýšlí o problémech tohoto světa do potřebné hloubky, naskakují na chytlavé verze událostí, v horším případě na dezinformace provázející informační válku, kterou si neuvědomují, protože jim zdražil benzín, pivo a salám. Čest výjimkám.

Máte pravdu, jen se bojím, moc se bojím příštích voleb u nás.....

JS

bát se svobodných voleb, tak s takovým názorem byste to v devadesátkách pěkně schytal

MR

Zajimave, predevsim to, ze haji sve zajmy... OK, my take podporou Ukrajiny hajime sve zajmy,...

MK

Ale houby. Tenhle úlet Slováky přejde možná do dvou let.

Bohužel minulá vláda na Slovensku byla slepenec komediantů, kteří Ficovi jen nahráli.