Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J11a41k50u27b 12Š33o49l58c

19. 8. 2019 13:07

Má-li se lidstvo zachránit, je třeba aby žilo méně lidí. Rozhodně bych nepodceňoval investice do zbrojení, protože pokud se podmínky k životu budou zhoršovat, nutně dojde k boji na život a na smrt.

6 0
možnosti
JS

Grétu, jako symbol boje proti klimatickým změnám, si vymysleli právě klimatičtí alarmisté, existenci Gréty tedy nemůžete vyčítat jejich kritikům.

Vy tvrdíte, cituji: "Na každý pád je jisté, že lidstvo může proces oteplování zpomalit, a to zcela zásadně". Tak přesně tohle je velice sporné. Sahara se za posledních šest tisíc let změnila z krajiny tranvatých plání, řek a jezer na vyprahlou poušť. A to zcela bez přispění člověka. Jestliže současnost je výsledkem přirozeného trendu, který má počátek před mnoha tisíci lety, tak těžko můžeme s jistotou tvrdit, že můžeme nějaký zemský klimatický proces zpomalit, a to podle Vás dokonce "zásadně". To je nesmysl. Když před přibližně deseti tisíci lety tál evropský pevninský ledovec, dosáhl rozdíl mezi hladinou Středozemního moře a vnitrozemským jezerem za Bosporskou šíjí asi dvou set metrů. Protržení skalnaté šíje mezi oběma vodními masami (vznik Černého moře) byla tektonicko-klimatická událost, jejíž rozsah si vůbec nedovedeme představit. Ale nemusíme tak daleko do minulosti. Když kolem roku 1475 před Kristem explodovala starověká Théra ve Středozemním moři, výkon té sopky odpovídal dle nejmenších odhadů výkonu sto šedesáti tisíc hirošimských atomových bomb. Něco podobného se odehrálo roku 536 našeho letopočtu (tzv. rok bez slunce), jen nevíme, zda to způsobil dopad meteoritu nebo výbuch sopky někde na Islandu.

Vaše snaha ovlivňovat klima tedy nemá žádný smysl. Smysl má chránit přírodu jako nezbytnou součást našeho životního prostředí. Ale hlavně bychom měli zabezpečit životy lidí před katstrofami, které NEVYHNUTELNĚ přijdou, protože prostě přicházely VŽDY v minulosti. Pokud budeme cpát biliony dolarů do projektů, které deklarují snahu snížit emise CO2 o neměřitelné zlomky procenta, pak nám ty prostředky budou chybět, až dojde ke skutečné katastrofě, na kterou budou ekologičtí mesiáši se svými biosložkami do paliv, elektromobily, větrníky a solárními panely prostě krátcí.

20 0
možnosti
MR

Přesně moje řeč. Každých 200 až 300 let je zde globální vulkanická katastrofa, sluneční cykly, mění se sklon zemské osy, oběžná dráha kolem Země, zemský magnetismus ... Země je pořád nastavena na další dobu ledovou, blíží se další sluneční minimum a tím pádem Malá doba ledová. Někdy si říkám že příroda stvořila člověka a dala mu inteligenci, aby přinesl ochranu života v globálním měřítku. Jak před kosmickými srážkami, tak vulkanickou činností, tak nástupy doby ledové ... Problém na straně člověka je v tom a zde zaspal evoluci, je neschopnost vnímat děje, projevy v čase a pracovat s časem. On žije tady a teď a neví co už bylo včera a tím pádem je snadno manipulovatelný, tlačí před sebou existenční strach a nechápe a nevnímá vše kolem v časových - dějových vlastních stopách, jež jdou od řádu měsíců až po stovky mil. let k miliardám. Člověk vlastně uměle zabrzdil svoji evoluci a vytvořil nový lidský druh a to sociálně závislý, jež stvořil politickou globalizaci a diktaturu a západ stvořil městskou skleníkovou společnost ,jež žije v umělém prostředí od narození ...

3 0
možnosti
MR

Mně na tom přijde hodně divné, proč to nepřišlo třeba před 5 - 10 -20 a více lety, situace je pořád obdobná. Možná že se zde rozvíjejí nůžky mezi životem lidí v určitém lidském prostředí, které nemá moc propojení s brutální přírodou a planetou, žijí vlastně v umělých aglomeracích a kulturní krajině jež je závislá na neustálé lidské péči a ochraně a jejích život je vlastně městský skleník a život v institucích,pod vlivem informačních medií, kde je to hodně neměnné, ale planeta je dynamická.Je to vlastně skleníková generace jež vyrostla v ekonomické vzestupu. Kdo ví na co se vlastně příroda i planeta připravuje v budoucnosti, jaké cykly čeká a kde se dělá prostor pro novou evoluci. Není to děsivé že za poslední roky se zde pořád manipuluje s existenčním strachem ? Možná že část lidské populace, tzv. skleníkové se odtrhla a vytváří si umělý čas a svět ... Máme celkem štěstí že v minulém století nebyly globální katastrofy a lidská kolektivní paměť už je slabá. 19 století mělo více globálních katastrof ... Je potřeba vnímat jaká je životní a generační zkušenost za dotyčným jež má takový názor a pozor na vědce ...

2 0
možnosti
PB

P53e63t17r 39B33u31r73i90a26n

19. 8. 2019 12:35

Dopady globálního oteplování pociťujeme už nyní a je docela jedno, jestli je to proces způsobený pouze lidskou civilizací nebo tomu lidská činnost pouze přispívá. Na každý pád je jisté, že lidstvo může proces oteplování zpomalit, a to zcela zásadně. Bude to nutnost, protože se zvyšující teplotou se budou dopady stále zhoršovat.

Zdroj: https://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=724843

Tak logika mi říká, že pokud to oteplování je součástí přírodního cyklu, tak snažit se to zvrátit je jako brzdit rozjeté auto vlastníma rukama a navíc by teprve tohle byl nepřípustný zásah člověka do přírody na globální úrovni, že? Vy vlastně tvrdíte, že je vám šumafuk, jestli je to přirozené, prostě to člověk musí zvrátit, protože z toho bude mít užitek a pohodlí.

A podotázka, když tedy svévolně zasáhneme do přirozeného cyklu přírody, třeba umělým korigováním složení atmosféry, nemůžeme tím vypustit džina z láhve a tedy napáchat víc škody než užitku? Představme si, že planeta má svůj samoregulační mechanismus, což také tvrdí ta velká skupina vědců, soustavně umlčovaná klimaalarmisty a my do něj vstoupíme a odpojíme nějakou jeho část.

Vzpomínám si na jednoho krumpáče, který dal v kotelně kvicht na vahadlový expanzní pojišťovák, protože z něj unikala pára a to bylo podle něho špatně. Pára totiž patří do potrubí a ne ven, že?

8 0
možnosti
IB

I12v36o 39B32o63u35š20e

19. 8. 2019 12:52

Asi jste nepochopil slovo "prispiva".

0 0
možnosti
Foto

Nikdo nedokázal, že lidská civilizací anebo lidská činnost přispívá

k oteplování.I když bylo provedeno mnoho vědeckých studií a napsáno mnoho vědeckých článků není dostatek dat, která by umožnila jednoznačně říct, zda oteplování je krátkodobý výkyv, anebo zda se jedná o zásadní změnu a zda na to má vliv člověk. Počasí se mění co je planeta planetou. Jaký byl stav CO2 v minulosti lze zjistit odvrtáváním ledu. Bylo zjištěno, během 150 let vzrostlo CO2 z 280ppm na dnešních 370ppm. Jenže to není nic mimořádného. Na zemi se v minulosti byly tyto hodnoty dva kát větší. RvRvRv

11 0
možnosti
IB

I30v85o 33B10o62u67š73e

19. 8. 2019 12:54

Opravdu si myslite, ze sklenikovy jev neni dokazany?

0 1
možnosti