Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AC

Nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že tak trochu provokujete, aniž byste to vše myslel úplně vážně.

Že je to slovo nadužíváno a že ne každý ho používá správně, je jiná věc a s tím souhlasím. Ale tak je to snad se vším. Z opačného konce bychom namátkou mohli vzít slova jako xenofob či populista, která jsou také nadužívána či zneužívána.

Že se teď západní civilizace ubírá značně doleva, že v kurzu jsou socialisté, Zelení a moderní /sociální/ liberálové, je bohužel (aspoň pro mě) fakt. Dole pan Burian Vám to vypsal docela přesně, čím se vyznačují. A jestli je nazveme neomarxisty či nějak jinak, je již skoro druhotné. Nicméně s ideologií marxismu mají ledasco společného.

9 0
možnosti
JS

Je vidět, že máte jen mlhavý přehled o tom, jaká politická uskupení jsou vůdčími politickými silami Evropy. Například o výsledcích příštích voleb v Německu se už dnes spekuluje jako o "zelenorudé koalici". Na Západě totiž neprodělali zkušenost s totalitními režimy, takže mají poněkud větší problém rozpoznat, kde na ně totalita číhá. V Berlíně například noví levičáci hodlají prosadit znárodnění bytových domů, aby bylo možné konstruktivněji řešit problém migrace. To není vtip.

Nová levice se většinou projevuje neschopností argumentace, když ale získají politickou moc, tak začnou řádit. Například primátorem Prahy se stal pirát Hřib, od té doby je to v Praze poněkud na houby. Zatím se proslavil jen tím, že řeší LGBT komunitu, vyvěšuje tibetskou vlajku a hodlá nahradit silvestrovský ohňostroj videomapingem. Že by Praha neměla naléhavější problémy?

V Evropském parlamentu už se levice projevuje děsivějším způsobem. Kdo myslíte, že pozval na půdu EP řečnit palestinskou teroristku Leilu Khaledovou, která unášela evropská letadla? Ženská s krví na rukou nám má kázat o lidských právech? Podívejte se, kolik energie Evropská komise věnuje na vydávání rezolucí proti Izraeli – jediné skutečné demokracii na Blízkém východě. V Izraeli se angažuje 400 (čtyři sta) německých nevládek a neziskovek, které většinou něco dělají proti Izraeli. Palestinští Arabové Němce milují.

Takzvaní neomarxisté mají určité společné znaky: svůj skrývaný antisemitismus vydávají za kritiku Izraele, svou obhajobu islámu za svobodu vyznání (zřejmě podle vzoru "totality se přitahují"), své zelené nápady vydávají za záchranu planety, migrace je podle nich potřebná pro správné naředění genomu Evropanů atd. atd.

Nic Vám to neříká, pane Turnere?

11 0
možnosti
MM

Za mě karma R^ Mluvíte mi z mé neomarxistické duše.

0 0
možnosti
PB

P98e40t22r 18B57u82r98i10a95n

20. 8. 2019 11:54

Všichni vámi jmenovaní používají onen termín naprosto správně. Neomarxismus sice nemá ustálenou terminologii, ale v podstatě se jedná o strkání svého zobanu do života jiných lidí a snahu pořád něco měnit, nařizovat někomu něco, řídit někoho, osekávat jeho svobodná rozhodnutí, šátrat svým nemytým pařátem v cizích peněženkách, vyvolávat bulvární paniku výkřiky o blížící se záhubě lidstva, povyšovat menšiny nad většiny a upřednostňovat lemply nad poctivě pracující v rámci nějaké pomatené sociální spravedlnosti.

Lidí inklinující k těmto, a potažmo i Marxovo myšlenkám, bude hádám v každé společnosti nadpoloviční většina. A zánikem komunistické totality rozhodně nevymřeli, ba naopak, rodí se stále noví. A čím pohodlnější život mají a plnější korejtko, tím bují jako mouchy ve stáji. Takže ano, ti výše jmenovaní to označují správně. Je to mor současnosti.

19 1
možnosti
JS

Vážený pane Turnere, čtu Vaše příspěvky i když s nimi většinou nesouhlasím. Právě proto je čtu. Podle mého názoru poslední dobou ztrácejí šmrnc. Nebylo by vhodné dát si pauzu, vykašlat se na psaní za každou cenu (rozhodně Vás nepodezírám, že jste finančně závislý na počtu vyťukaných řádků), jít se opalovat nebo na houby a pak s novou silou a odpočatý, znovu deptat svými názory tu spodinu, jako jsem já?

8 1
možnosti

J65a90k49u85b 48Š33o21l49c

20. 8. 2019 12:22

Konec světa se blíží, je třeba chrlit a chrlit a chrlit.

5 1
možnosti
KK

"... aby lidé nazývali věci pravými jmény".

V tom případě by toho měli nechat i ti co sami sebe nazývají liberály.

Tuhle "ochrannou známku" ukradli.

Ve skutečnosti jde většinou o levicové bolševiky neuznávající jiný názor a prosazující svoje vidění světa příkazy a zákazy.

12 0
možnosti

J30a36k44u84b 56Š92o82l50c

20. 8. 2019 11:32

Copak neomarxismus, ale kolik fašistů a rasistů mezi námi žije.

2 0
možnosti
PB

P11e86t49r 20B93u19r62i51a42n

20. 8. 2019 11:42

...a xenofobů, homofobů, rusofobů, antikomunistů, anticiganistů, narcistů i nacistů, klimaskeptiků a jiných septiků. Člověk aby se pomalu bál vyjít s pytlíkem vytříděné uhlíkové stopy na ulici.

8 0
možnosti