Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Proc nepouzivat, to co se svete pouziva nejvice. Napriklad Montreal International, pouzivane prevazne pro mezistatni lety a pro vnitrostatni, letiste Mirabel. Podobne pouzivano vsude ve svete.

0 0
možnosti
MK

Je vidět, že Prahu moc neznáte. Další pražská letiště jsou ve Kbelích a na Točné.

2 1
možnosti
Foto

Asi ani Vy ne. Status mezinárodního, ergo především pro komerč. účely má stále toliko Ruzyně. Kbely jsou pod arnádou, Točná je sportovní, ač též i komerčně užívaná;-)

3 0
možnosti
MK

Nedaleko letiště Točná jsem dost dlouho bydlel a znám to tam dost dobře. Dokud tam nestála dálnice, tak to byla ideální oblast pro pěší výlety do přírody. Letiště je přístupné veřejnosti a když zaplatíte, můžete letět.

Kbely jsou sice pod armádou, avšak nikoliv absolutně nepřístupné. Pokud se pamatuji, bývalo tam i muzeum. Kromě toho to bylo vůbec první pražské civilní letiště.

2 1
možnosti
Foto

Na letišti Kbely je stále i muzeum. Ale nemíním si hrát ,,na většího", ač mnohé nejen o letectví a jeho historii bych mohl doplnit, i doložit. I o oněch, ale i jiných.letištích, Třeba i orig. doklady a dokumenty vč. foto, již z třicátých let XX, století;-)

0 0
možnosti
MK

Je dost pravděpodobné, že u tohoto tématu byste tu hru "na většího" asi vyhrál. O dopravu se též zajímám, avšak preferuji dopravu po zemi.

0 0
možnosti
Foto

Pane Kando, vojenská letiště (byť sloužící nákladní dopravě) a letiště bývalého Svazarmu (dnes patřící různým aeroklubům) opravdu nejsou s Ruzyní srovnatelná. Nesplňují totiž parametry letišť vhodných pro masovou přepravu cestujících, a to zejména mezinárodní. To jste rovnou mohl jmenovat i modelářské letiště Lipence...

1 1
možnosti
MK

Reagoval jsem na vaši větu, že Praha má jen jedno veřejné letiště. To prostě není pravda. Na Točné můžete přijít, zaplatit a letět. Pokud neletíte moc daleko, je to o dost pohodlnější než v Ruzyni.

O nějakých mezinárodních parametrech jste se v té větě nezmínila a tak jsem je nemohl brát v potaz.

2 1
možnosti
Foto

Nepoučujte nám tady paní Moudrou! Asi máte falešné brýle! ;-D

4 0
možnosti
MK

Já vím, je to zbytečné. Ona se stejně poučit nenechá.

2 1
možnosti