Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlas, dík R^.

0 0
možnosti
PN

P81e82t10r 36N93e51d81v25ě32d

7. 10. 2019 23:03

Tak Gottovi by neměl být udělen Řád Bílého lva? Dle zákona 157/1994 Sb. , přílohy č. 1, čl.1, odstavce a) bych řekl, že mu ho Zeman může bez výčitek propůjčit.

Soudě podle souhlasných názorů v diskusi o lidí kteří nemohou stále Zemana překousnout je udělení vyznamenání pana Gotta problém. Proč? Ptám se sám sebe. Co těm lidem tak vadí? Regionální zpěvák? No to asi padlo nedopatřením, ve straně a v stb taky nebyl. Dokonce popřel, že by podporoval Zemana. .....

No tak zbývá závist, nebo nenávist za to že se neangažoval v těch nedávných a prdplatných estrádách.

0 0
možnosti
Foto

Řád Bílého lva je tím, jak jsem ho v článku popsal. Já jsem také nebyl ve straně ani v StB a ve svém oboru jsem docela dobrý, že bych ho také dostal?:-)

Řád Bílého lva se nedává za lokální popularitu.

Gott byl lokální interpret popu, profík a dost možná slušný člověk, který uměl maximálně zúročit své nadání. To je vše. Stal se za socialismu bezpečným vývozním artiklem do SSSR a NDR, kde ho měli rádi.

Jenom naokraj k něco k odbožštění Gotta: z mého pohledu byl větší osobností Karel Svoboda, které nejslavnější Gottovy písně složil. Jenže to byl introvert a nakonec spáchal sebevraždu.

0 0
možnosti
Foto

eskalace nechutných sporů začala útokem havlistů na zesnulého Karla Gota, k šemuž neváhali použít i prvního dalšího slavného nebožtíka, který jim přišel pod ruku. To je smutné, ale dalo se to čekat.

1 1
možnosti
MV

Vy jste fakt koumák.

1 0
možnosti
Foto

Daj-li medaili nebo nedaj-li? Vážení, jak jste se tu sešli, Vaše starosti bych chtěl mít! :-P

2 0
možnosti
RJ

R85a44d62e61k 33J95a15r11o70š

7. 10. 2019 19:03

Řád bílého lva obdržel i Mussolini či Jásir Arafat... Ke Karlu Gottovi se naprosto nehodí, čímž ho (Gotta) nechci nijak shazovat. Je to prostě řád "politický" či "státnický"...

Osobně bych ale neprotestoval, kdyby dostal in memoriam řád T.G.Masaryka, který má např. i Vlasta Chramostová. Čímž by se ocenilo, že byl přeci jen významově o level výše než řada zpěváků či zpěváčků (Vondráčková, Neckář, Matuška, David...), kteřížto jsou (stejně jako Karel Gott) nositeli Medaile za zásluhy.

1 0
možnosti
KT

Absolutní souhlasR^.

6 0
možnosti

No, možná to příroda do příštího roku vyřeší ... :-P

1 0
možnosti

J81a93k52u69b 19Š62o80l76c

7. 10. 2019 14:42

Zase ty vaše oblíbené vyznamenání. V. Havel měl ulehčenou pozici v tom, že se mu hrdinové za 40 let poměrně nahromadili. Nicméně i o na tam dokázal protlačit své kamarády a známé, nad kterými by se dalo polemizovat. Stejně využíval i institut milosti či amnestie.

Je mrhání časem se nad tím pozastavovat, v podstatě to je jenom další anketa popularity. Karel Gott byl ale opravdu člověk nerodící se každý den a ČR na něj může být hrdá.

5 3
možnosti
MV

Přesně tak. Karma. Zeman už blbne na kvadrat.

15 0
možnosti
Foto

Děkuji. Blbosti se jak známo šíří kvadratickou řadou, tudíž jak jinak než na kvadrát. :-)

3 0
možnosti