Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jste úplně vedle. A navíc prozrazujete neschopnost emoce. Lidé, kteří stáli ve frontě přes noc, aby vyjádřili úctu zesnulému Mistrovi, si zaslouží nejvyšší respekt.

2 3
možnosti
Foto

I ti, co si dělali selfíčka u rakve?

3 0
možnosti
FS

K. G. jsem měl celkem rád, byl to mistr a velký pracovitý umělec - a je mně ukradené, jestli podporoval "normalizátory" - agentem STB určitě nebyl.

Ale! Všichni vy, kteří kritizujete autora blogu si musíte přiznat, že vnikla histerie, počínaje nejvyššími státními představiteli a zejména pak ve sdělovacích prostředcích. Proboha, proč musí státní rozhlas či televize věnovat celodenní programy na přežvykování jeho života a tvorby???? Ať si lidi stojí ve frontě, ať je přenos z hlavních okamžiků jeho pohřbu, ať se nadále hrají jeho písně - ale nic se nemá přehánět. Potom už nejde o pietu ale o "divadýlko" či politický marketing......

2 1
možnosti
MK

..."přežvykování jeho života a tvorby" - tím jste řekl vše o tom, z jakých pozic píšete. Odešla osobnost kvalitami nad jiné, která nikdy svou velikost nedala najevo. A to Vaše "divadýlko" - byl jsem v první tisícovce na Žofíně; tak slavnostní a pozitivní atmosféru jsem dlouho nezažil. Za mnou pár z Ostravy, přede mnou dvě slečny z Čelákovic, věkově nesourodá společnost a přesto jsme si hezky rozuměli.

0 1
možnosti
MK

..."extra falše a pokrytectví".... "šaškárna".... to je plivnutí do tváře těm, kteří se přišli upřímně rozloučit a vyjádřit tak svůj vztah k člověku, který jim svou tvorbou dával kus radosti do života.Patříte do malé skupinky českých občanů (Rejžek, Halík, Zima atd.) kteří svou "kritikou" už jsou lidem jen k smíchu. Jistě byste si u "kavárenského stolečku" rozuměli.

Měl byste si najít vyjádření třeba paní Kubišové nebo i několika chartistů, jak se na Karla Gotta dívali a dívají. M.j. teď budou teprve vyplouvat na světlo Gottovy utajené sponzorské akce, u nich si nepřál být zveřejněn - dnes jsem slyšel dvě.

Bráníte se v diskusi, že jen vyjadřujete svůj názor - jistě na to máte právo, ale nemůžete se divit, že jej jiní hodnotí jako by vybublal z kanalizačního systému.

7 1
možnosti
FS

Pane Kulhavý, jste to vy, který sem zanášíte "kanalizační systém", vy sem zanášíte zemanovský "kavárenský stoleček". Přece ani já (dal jste mně mínus) ani pan autor nekritizujeme K. Gotta - byl to velký umělec. Ale kritizujeme hysterii a falešnou pietu od vedoucích představitelů či sdělovacích prostředků, kteří to dělají jen z jednoho důvodu....

1 1
možnosti
IK

To jsou teda vlny z jeho smrti, vždyť to byl zpěvák, kdyby věděl, že bude z jeho pohřbu státní akt, určitě by ho to velmi těšilo.

0 0
možnosti
Foto

J89i55ř87í 34T74u93r80n68e61r

12. 10. 2019 10:59

:-) Já si naopak myslím, že čeští fotbalisté v předvečer státního smutku Anglii porážet neměli. Jak k tomu přijdou ti, kdo chtějí dnes truchlit a musí se dívat na vytlemené fanoušky českého nároďáku, kteří jistě slavili hluboko přes půlnoc a napůl žerdi měli tak akorát trenýrky. :-)

0 0
možnosti

M33i54r61e41k 34Ř80í95h86a

12. 10. 2019 9:51

Pane Turnere, kolikátý článek jste na dané téma vyplodil? V záplavě těch zbytečných nijak nevyčuhuje. Zdá se mi že přímo parazitujete na Mistrovi jako řada dalších. Neberu vám tu averzi, kterou máte, ale promeškal jste příležitost mlčet. Volně přeloženo, smečka mopslíků tu poštěkává, ale Mistrova karavana jede dál.

12 2
možnosti
PL

P17e10t16r 96L74a31n87g28e96r

12. 10. 2019 0:58

Slovo tolerance vám nic neříká?Rv

10 2
možnosti
Foto

Můžete mi napsat, kde v článku jste se setkal s projevem netolerance. Připadá vám, jako projev netolerance, že vyjádřím názor na to, jak nemá vypadat pieta? Nebylo by pak projevem netolerance to, že vám vadí, že jsem ten názor vyjádřil?

8 2
možnosti
JK

J62a69n 39K59o97z91á77k

12. 10. 2019 0:22

Pane Turnere, níž už jste klesnout nemohl. Byl jsem tam také, ale bylo krásné rozloučení s člověkem, který jim celý život dělal radost. Pohodoví lidi, kteří se spolu bavili v průvanu na mostě Legií, na Masarykově nábřeží i po podepsání kondolenčních knih. Poté jsme se rozloučili s přáním šťastného života. Samozřejmě, to nebyla nenávistná demonstrace Chvilek, jenom setkání lidí, kteří uctili památku člověka, který jim dával celý život radost, ale to vy, nepochopíte. Jediný kdo by tam zkolaboval, byste byl vy. Slušnost mezi lidma, je pro vás sprosté slovní spojení. A že tam byla.

14 1
možnosti
Foto

Vyjádřil jsem pouze názor na to, jak si myslím, že nemá vypadat rozloučení z populárním zpěvákem a pieta jako taková. Pokud jste si tento akt, jak popisujete, hezky užili, budiž vám přáno.

3 0
možnosti

Chtělo by to trochu úcty k těm, kteří mají jiný názor a pocity, pane Turnere. Myslím, že tento blog jste si mohl prostě odpustit. Zbytečné plivnutí do tváře těch, kteří smrt KG vidí prostě jinak.

7 1
možnosti
Foto

Můžete mi, pane Šrejbře, lakavě napsat, co v článku vám přijde neuctivé, jak komu plivu do tváře a k jakému jinému názoru se vyjadřuji?

Já to vnímám tak, že pouze vyjadřuji názor, že takto nemá vypadat rozloučení s populárním zpěvákem ani pieta jako taková. Nesnáším faleš, a toto vnímám jako extrakt falše a pokrytectví.

5 0
možnosti
MB

Proboha.. Jaký cirkus? Jaké hysterické výlevy?

Důstojné rozloučení. Celodenní spořádaná fronta lidí, kteří přišli Gottovi poděkovat, za to co celý život dělal, jak žil a co představoval - pracovitost, slušnost, velkorysost..

Příjemně mě překvapilo, kolik lidí bylo ochotno tyto hodnoty ocenit ..vystáním takové fronty.. Je dobré cítit, že mezi lidmi ještě existuje tolik slušnosti poděkovat někomu, kdo se celý život snažil pro ně dělat maximum.

14 0
možnosti
Foto

Každý asi vidí a vnímá , co chce vidět a vnímat. Nic mi není do pohnutek konkrétních lidí. Vadí mi, že něco takového organizuje stát. Trvám si však na svém cirkus, nikoli pieta. Poděkování( marně přemýšlím za co, za to, že někdo dělal dobře svou práci a byl oblíbený?) ve frontě jak při výprodeji a selfíčko u rakve, to je důstojnost sama

1 1
možnosti