Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Turner: " Přežijí jen ti nejsilnější, nejsobečtější a nejpřizpůsobivější."

Kdo je bez viny, hoď kamenem.

1 0
možnosti
Foto

Pokud se někdo bez použití slova nenávist neumí vyjádřit, je to nejlepší vizitka, co si udělá. Skoro bych řekla, že tohle klišé a dnešní naprostá floskule nejen zvedá koutky, ale dává ostatním nasrozuměnou, že si píšou s dávno poraženým, který o té porážce ani neví. Přijal bez námahy flastr jednoho formátu na všechno pohodlně tak, že vydavatel flastrů ví, že má v hrsti dalšího pro své manévry.

2 0
možnosti
MB

Doba se mění, tedy i pojmy. Racio ustupuje Emocím. Piár Vlády - Reklamy klamu k tomu - pak na důchodech není přidáno 150 Kč, ale těch 1.000 Kč. Přešlapujeme na místě a tak jdeme upředu. Podobně je to s prezidentem. Občan jej absolutně nepotřebuje. Zejména, pokud nebaží po generálovi, profesorovi, nebo nechce nějak výhodně investovat prachy. Miloš stárne a rozpadá se jako kdokoliv jiný. Nic neočekávaného, divného - Snad pouze to, že to chce provádět v přímém přenosu. Co jej pudí netuším, (zřejmě jeho okolí). Přenos se ovšem taky nekoná, protože Ochranka zakazuje jeho - Vzlétnutí Fénixe z nemocnice přenášet ! Tož nevím. Kdo to nazve normálně - Jako nenormální - Nenávistníkem, jest a pro jistotu Hyena taky ! To jsem asi já = Normální člověk . Nejsem sám - pan Fogel jde taky do sebe ... :-)

0 0
možnosti
JF

J84i84ř26í 29F61o86g72e98l

21. 10. 2019 17:25

Sebekritika se cení.R^

4 0
možnosti
ZD

Napsal jste to za mne. Blog jsem četl dvakrát a dosud mne nenapadlo, co bych odpověděl. Autora čtu vcelku pravidelně. V jeho textech lze, na rozdíl od jiných - i pomazaných - nalézt dosti rozumného uvažování. Stejně si ale neopomene kopnout i kdyby to byl článek o deštných pralesech. A najednou tenhle nával objektivně uznatelných pravd. Vystihl jste to s nadhledem:-).

5 0
možnosti
Foto

Nenávist není vzdy negativní, například hnutí Milion chvilek, které na jejím základě vzniklo, je v médiích chvále o a podporováno

10 7
možnosti
MM

Ač se vám to z kolotoče asi nezdá, ale i o vás je tento článek.

4 0
možnosti
MP

Výborně, musím pochválit, velmi trefný text!

Přesně tak, se slovem nenávist se operuje již delší dobu jako s nálepkou. "Máš jiný názor? - Nenávist!". To že někdo třeba odmítá imigranty ještě neznamená, že je nějak nenávidí. Také si doma zamykám dveře, aby mi nikdo cizí nelezl do bytu, ale to není z důvodu, že bych ty cizí lidi, co chodí po ulici nějak emotivně nenáviděl, prostě je jen u sebe doma nechci. Stejně tak nechci v Evropě nelegální cizince, ale neznamená to, že je nenávidím. Stejně tak se mi třeba nelíbí současná homosexuální lobby, ale opět to neznamená žádnou "nenávist", jako že bych každému homosexuálovi, kterého potkám, chtěl zakroutit krkem. Nesouhlasím s multikulturalisty ani s ekofanatiky, ale také to není, že bych je nenáviděl, opět s nimi jen nesouhlasím, ale čistě prakticky, ne emocionálně. Atd. Myslím, že takto to má nastavena většina lidí u nás.

7 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Velmi dobrý a potřebný text.

Domnívám se, že v normálně fungující společnosti mohou sice čas od času vzplanout individuální nebo kolektivní vlny vášní, včetně nenávisti. To bohužel nějak patří k lidské přirozenosti. Ale je to nedobrý exces a jsou od toho na jedné straně obecně přijímané normy chování a na druhé straně také zákony, jimiž se společnost může a má s nenávistí nebo nenávistnými projevy vypořádat.

Jádro pudla je v politické instrumentalizaci nenávisti. Typický je relativně nedávný příklad s brexitovou kampaní v Británii, kdy nenávist šířená mezi zastánci brexitu vedla až k politické vraždě mladé poslankyně Jo Coxové, jedné z výrazných postav tábora zastávajícího setrvání Británie v EU.

Žel, také na diskusích fórech u nás čelíme už řadu let fenoménu úmyslně rozdmychávané nenávisti. Je potřebná umírněnost a kritický nadhled. Nenechat sebou cloumat, nepodléhat svodům nenávisti.

Jev označení příspěvku, s jehož obsahem nesouhlasím, za nenávistný, bych okomentoval hláškou z filmu Pelíšky: "Rozmohl se nám tady takový nešvar!" ;-D

3 1
možnosti
Foto

Musím vám vyseknout poklonu: Máte paměť jako slon.

0 0
možnosti
Foto

Kdo a kde bude a v jakém mediálním prostoru o čem psát, rozhoduje speciální, šéfredaktorem nebo majitelem titulu zřízený cenzor - a to i přesto, že si ještě hodně lidí myslí, že ve třicátém roce oslav Pádu komunistického režimu - v tomto státě již žádná cenzura dávno neexistuje. ;-O!!

6 2
možnosti
JK

Dobře, že jste to napsal, ušetřil jste mi práci. Už delší dobu si totiž inflace výrazu nenávist (ale i některých dalších) také všímám. Karma.

3 0
možnosti
Foto

J28i67ř65í 91T21u50r69n66e89r

22. 10. 2019 10:36

Děkuji. Ono si asi už nelze nevšimnout, jak se nám ten "nešvar tady rozmáhá".

0 0
možnosti