Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře zahrajme si hru, Skála s KSČM vyhrává drtivě volby, pan Urválek ještě žije a je šance je ho obsadit do funkce veřejného obhájce lidských práv. A ti nejskalnější komunisté si vzpomenou, že psal článek s kariéristkou Válkovou. Psali byste zde blogy a diskuzní příspěvky, že by z toho důvodu a jenom z toho důvodu nemělo tak stát?

0 0
možnosti
JK

Rozhodně by se dal dnes napsat blog "Řezník se zbláznil".

Nechte si svoje "co kdyby hry" a váš soudružský aktiv.

0 0
možnosti
Foto

Problém bych viděl až v tom a tehdy, kdyby paní Válková neuvedla ve svém seznamu publikační činnosti, který nutně musela přikládat ke svému profesorskému či habilitačnímu řízení onen již společný článek s Urválkem, protože pak by poněkud zkreslila vědomě svůj životopis. Pokud tak učinila a nevadilo to ani Zemanovi při jejím jmenování profesorem, tak jde o veřejně dávno známý fakt, který by nikdo proti ní používat a předstírat morální rozhořčení jako dnes jako Zaorálek v Lidových novinách. A právě on.

1 7
možnosti
JK

Neuvěřitelně zabedněná argumentace. Nejde totiž o společný článek, ale o to, že Válková má stejný pohled na lidská práva jako Urválek. To je ta zrůdnost názorů Válkové, aby získala postavení a funkci udělá cokoliv pro kohokoliv.

5 2
možnosti
Foto

Zkrátka už se nelze chlubit tím, že nejsme jako oni.

1 4
možnosti
Foto

No vy určitě ne, protože vy jste oni.:-/

10 2
možnosti

P50e98t59r 60Č78e80j55k28a

18. 1. 2020 15:48

Po roce 1966 došlo spolu se změnou názvu instituce na Výzkumný ústav kriminologický při Generální prokuratuře (VÚK) již k výlučné orientaci na kriminologický výzkum. Díky této tradici a návaznosti je po Cambridge Institute of Criminology, který existuje od roku 1959, IKSP druhým nejstarším kriminologickým výzkumným ústavem v Evropě. Nástup normalizace způsobil, že výsledky těchto prací zůstaly nevyužity a někteří pracovníci včetně prof. Novotného museli odejít. Výzkumný ústav kriminologický pak po dlouhou dobu působil pouze při Generální prokuratuře ČSSR. Nicméně i poté, v 70. a 80. letech 20. století, v dobách tvrdého ideologického dohledu, pracovali v ústavu někteří odborníci, kteří produkovali kvalitní práce nezatížené režimní deformací. Jednalo se především o studie k osobnosti mladistvého pachatele, výzkum skupinové trestné činnosti a výzkum kriminality Romů, které představovaly významnou součást tehdejší odborné poznatkové základny o těchto jevech.

http://www.ok.cz/iksp/o_hist.html

2 5
možnosti
LB

Naprosto souhlasím s Václavem Klausem, který ke kauze Heleny Válkové tento týden řekl:

"Jako někdo, kdo ten komunismus intenzivně prožíval a kdo pořád ještě výraznou většinu svého života prožil v komunismu a ne v postkomunistické éře, tak jsem naprosto zděšen tím, co paní Válková říká. Vůbec nechci tomu věřit, že to myslí vážně. Každý, kdo prožíval ten komunismus otevřenýma očima, musel vědět, kdo je pan Urválek a zejména to musela vědět absolventka právnické fakulty. Já prostě jí nevěřím ani slovo v tom, co ona říká. A pan Urválek pro nás mnohé je ztělesněním komunistického zla a ztělesněním padesátých let, opakuji vysokoškolák na právnické fakultě, netušit to, tak prostě buď tady nežil, nebo byl zaslepený, nebo měl úplně jiné názory, které od těch Urválkových nebyly moc vzdálené. Paní Válková mě vyděsila před několika lety už svým prvním slavným výrokem, kdy řekla, že si myslí, že za protektorátu se Čechům nic tak zlého nedělo."

Vám, pane Čejko, mohu jen doporučit, abyste si prošel archivní vydání dobového tisku z let 1967 - 69. Jedině tak si můžete udělat reálný obrázek, zda paní Válková mohla vědět, kdo byl Josef Urválek. Pravda o vykonstruovaných procesech z 50. let a probíhající rehabilitační soudy, o nichž média tehdy podrobně referovala, totiž výrazně akcelerovaly vývoj československé společnosti v druhé polovině 60. let dvacátého století.

8 0
možnosti
Foto

R^ Perfektně napsané.

Jinak, je to labutí píseň normalizačních kádrů. Však taky "Maruška" pracovala na prokuratuře po celou dobu normalizace, od roku 1971 až do r. 1991

Všechno má svůj konec, ale ještě to pár let může hodně bolet.

6 2
možnosti
Foto

A co když právě v tomto případě jdete na zajíce s kulovnicí. Aby z toho zajíce zbylo něco alespoň k večeři.

1 5
možnosti
Foto

Zájemci o post ředitele Národního úřadu pro kybernetickou bezpečnost musí dodat premiérovi Babišovi ČISTÉ LUSTRAČNÍ OSVĚDČENÍ !! A bývalý agent StB Bureš potom rozhodne, zda splňují podmínky a jsou dostatečně čistí. Tohle jeden nevymyslí.8-o;-D

Jediné plus je snad v tom, že bývalí Babišovi parťáci z StB mu kandidáty pořádně proklepnou i z materiálů, které ulili.:-)

Vám karma, pane Turnere.

11 0
možnosti
JS

Na Vás je to asi složité, ale takové jsou naše zákony. Možná to v Polsku máte rozumnější.

1 4
možnosti
Foto

Pané Válková jednou prohlásila, že se v Protektorátu B-M "zase toho tolik nedělo", později se za svůj výrok omluvila.

Paní Válková prohlásila, že neví, kdo byl Josef Urválek.

Paní Válková veřejně sdělila, že Romové mají kriminalitu v krvi.

Suma sumárum - jde o osobu buď vulgární, nebo neuvěřitelně hloupou. Vše uvedené ji diskvalifikuje z funkce ombudsmanky.

Nikdo ji neupaluje, nikdo po ní nehází kameny. Jen prostě nemůže dělat jistou funkci, kde má být člověk moudrý a slušný.

Jistě si najde dostatek prostoru, aby provozovala svou adoraci pana Babiše, s nímž tak nějak charakterově i lidsky souzní.

16 1
možnosti
Foto

O61t24a44k17a47r 34S68e37k88l

18. 1. 2020 14:11

Prohlásil kterýsi zastánce "demogracie" i samotné prof Válkové - proboha , nekažme jí poukazy na minulá pochybení kariéru.

No teda. Jsme tak zhruba věkově souputníci a tak si mohu dovolit tvrdit : já jsem starý děda a ona je stará bába. Navíc s mnohaletou kariérou v KSČ ( byla řadovou členkou....) , byla řadovou pracovnicí v justici , kdy psala články , které spolupodepisoval jí neznámý ( sic!) NIKOLI řadový prokurátor.....Pakliže má tato soudružka ( řadová) tu drzost neodstoupit , ano , KAŽME jí kariéru.

Kdy už konečně tito dinosauři z dob normalizace ukončí kariéru. Nechtěl jsem psát - vymřou - to nikomu nepřeji. Ale oni nutně potřebují pokračovat v kariéře byť i na smrtelné posteli.;-(

13 2
možnosti
JL

Válková s tím svým nevinným ksichtíkem je opravdu pozoruhodná historická kreatura. Proč neodpočívá v důchodu? Někteří lidi prostě musejí být pořád u koryta.

9 1
možnosti
Foto

Kde vidíte rasistický podtext? Zkuste si přečíst na titulní stránce dnešních MF Dnes článek o tom, co se děje v Rotavě. Ten bude podle vás rovnou rasistickým textem a to jen proto, že píše pravdu. Tam jsme se dostali s korektním přístupem. Bohatnou na tom kdejací šmejdi s lidskou chudobou a to jen proto, že se ti kolem bojí říct na rovinu, jak to je. Co špatného Válková provedla? Kolik milionů ukradla? Kolik lidí poslala nespravedlivě do kriminálu? Jste horší než sekerníci padesátých let. Ti posílali do kriminálu anglické letce jen proto, že lítali proti nacistům z Anglie a vůbec je nezajímalo, o jaké se jedná hrdiny nebo jen lidi.

5 9
možnosti
Foto

Ještě bych dodal - Je mi z vás nanic.

1 9
možnosti