168 hodin: Nedají si pokoj, kalouskovci!

19. 03. 2018 10:22:01
Jako by měla ČT málo problémů. Místo toho, aby se její vedení zamyslelo nad pochybnými projevy své veřejenoprávnosti, objektivity, vyváženosti a korektnosti, znovu kritizuje, a navíc ještě zesměšňuje Babiše, Okamuru i prezidenta.

Oni si snad ti redaktoři myslí, že si mohou ve veřejnoprávním médiu dovolit všechno. Že mohou zesměšňovat „všechny prezidentovi muže“, kancléře, na kterém snad nikdo nemůže nalézt nic negativního, poradce pro volejbal a Rusko a konečně poradce pro čínskou investiční smršť u nás, který je ztracen a hledán. Neuvědomují si, že zesměšňují samotného prezidenta, který těmto lidem věří, a který investice společnosti CEFC prezentoval jako počátek blahobytu u nás. Jak teď hlava státu vypadá, když někdo zveřejní, že tato spásná společnost má dluhy v řádech stovek miliard a jeho poradce byl již možná ve své domovině zařazen na listinu dobrovolných dárců orgánů? Vždyť je to nactiutrhání!

A není jim to málo, berou si do huby i premiéra. Považte, předsedu (a majitele) naprosto nejsilnější politické strany, který převálcoval své spojence, pak převálcoval své konkurenty a chystá se tytéž „spojence“ převálcovat znovu se někdo opovažuje urážet. Záludnými, z kontextu vytrženými výroky nám, naivním divákům, redaktoři podsouvají, že snad premiér lže, že se chová nečestně nebo snad dokonce, bože chraň, podvádí. Proč by Andrej Babiš nemohl veřejně beztrestně nazvat kohokoli kýmkoli, pak to popřít a dělat si z toho legraci? Kdo mu v tom může zabránit? Kdo na to má? Že si to v sousedním Rakousku nikdo nedovolí, a když dovolí, během měsíce platí pokutu a omluvu musí zveřejnit i v časopisu pro zahrádkáře? No a co? Nejsme v Rakousku. Proč si nevzít příklad z Ruska nebo z Číny, kde milého novináře zavřou, náhodou utone při rybolovu nebo prostě zmizí. Buďte rádi, vy žumpy ze stošedesátosmičky, že zatím můžete beztrestně vysílat! Ono dojde i na vás, nemyslete si!

A to, co si tento pořad dovolí odvysílat o Tomiu Okamurovi, to už je úplný výsměch demokracii. Média pana místopředsedu Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR obtěžují, při tom obtěžování ho natáčí a natočené odvysílají, a to takovým způsobem, že pan místopředseda vypadá jako hlupák, a co hůře, jako člověk, který pohrdá demokratickými principy. Považte, jak by to bylo možné, aby předseda strany, která hlásá nejdemokratičtější způsob vlády, mohl takto smýšlet? A jak by mohl být místopředsedou Sněmovny hlupák? To přece není ve vyspělé zemi, jakou je Česká republika, vůbec možné! Ti novináři musí být naprosto nechápaví. Pan předseda SPD jim již několikrát dal k dispozici vyjádření své strany ke všemu, a oni se ho stále na něco ptají. Jestli prý může nějak reálně dokázat to, co o nich řekl a říká? Zbláznili se? Proč by to dokazoval? Koho to zajímá?

Konečně by si měli chlapci a dívky ze „168“ a jejich o nic lepší kolegové uvědomit, že KSČM je demokratickou parlamentní stranou, která se bude na rozdíl od pravice brzy státotvorně angažovat. Není tedy na místě ironizovat třeba to, že když se sejdou její členové na poradu, řeknou si hezky: čest práci, soudruzi! Co na tom je? Jsou soudruzi soudruhy? Jsou! Je něco špatného vzdát čest práci jiného soudruha? Není! Komunisté se zásadně nepřetvařují a nazývají věci pravými jmény, ne jako ti pravičáci, kteří se neustále pokrytecky schovávají za fráze o demokracii, občanské společnosti a podobně.

A nakonec to nejhorší. Když byl v tomto pořadu dehonestován prezident a jeho spolupracovníci, jak to, že nebyly hned následně připomenuty lumpárny Václava Havla a Václava Klause a všichni ti jejich pochybní poradci, kancléři a aparátčíci? To je nějaká vyváženost? Jak to, že když byli usvědčováni za lží a jiných neetických projevů předsedové ANO a SPD, nebyli natřeni pánové Fiala, Bartoš a Pospíšil? Že se neeticky nechovají? No to je přeci vina vás novinářů, když o nich nic negativního neuveřejňujete, nemusí se oni emotivně bránit! Že jsou čistí? Ale jděte! Co jste to za investigativce? Když je obviněn z trestného činu premiér, jak to že nejsou vedle takové informace zmíněny trestné činy ostatních lídrů? Že žádné nespáchali? To přeci znamená jen to, že je nikdo neobvinil a neusvědčil. A proč? No přeci proto, že kalouskovská není jen ČT, ale i policie, státní zastupitelství a soudy. Jak je možné, aby to ovládala strana, která by se aktuálně nedostala ani do Sněmovny? No to máte zjistit vy, k čemu máte novinářské průkazy?

Ono to ale dlouho trvat nebude. Vláda ANO s ČSSD vznikne, komunisté ji podpoří, prezident to posvětí a všichni budou moci začít „makat“. Bohužel si myslím, že i ve smyslu „sahat“. Sahat na to, na co se se v demokratické zemi nesahá. A na to je třeba neustále poukazovat. Doufám, že si ti ze "168" pokoj ještě dlouho nedají a nebude jim ani dopřán shůry.

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10117034229-168-hodin/218452801100318/

Autor: Jiří Turner | pondělí 19.3.2018 10:22 | karma článku: 46.65 | přečteno: 14995x

Další články blogera

Jiří Turner

Ta politika je ale svinstvo!

Při vhledu do Sněmovny to ledaskoho napadne. Též takto reagujeme, chceme-li se od politiky distancovat. Politika je ovšem základem společenského uspořádání a je taková, jací jsou občané, z jejichž vůle se jiní politiky stávají.

20.3.2024 v 11:26 | Karma článku: 19.95 | Přečteno: 389 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 38.14 | Přečteno: 10640 | Diskuse

Jiří Turner

Hloupí Švédové vstupují do NATO a prozíraví Slováci možná opráší Varšavskou smlouvu

A kdo ví, třeba se k nim společně s Maďary přidáme časem taky, a jako za starých dobrých časů zatneme západním imperialistům tipec. Rusové přeci nejsou a nikdy nebyli agresoři, ale jenom si hájili a hájí své zájmy.

12.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 45.05 | Přečteno: 7338 | Diskuse

Jiří Turner

Když se ti líbí více slovenská zahraniční politika, tak se na to Slovensko vrať!

Když se bratr bratří s nepřítelem, tak to rodinným vztahům moc neprospívá. V ruské státní televizi se seriózně diskutuje o bombardování evropských měst a slovenští politikové utužují přátelské vztahy s Putinem a Fico žvaní o míru

7.3.2024 v 10:13 | Karma článku: 43.66 | Přečteno: 5240 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 22.71 | Přečteno: 191 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 22.06 | Přečteno: 901 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.29 | Přečteno: 214 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 167 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.83 | Přečteno: 240 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...