Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportéři ČT na honu v Lánské oboře

A už je tu opět čas myslivosti. V Lánské oboře jsou aktuálně štváni pánové Mynář a Balák. Pušky vystřídala pera, mikrofony a kamery, lovci jsou novináři, ale i orgány činné v trestním řízení. Novináři zaduli fanfáru: „Lovu zdar!"

Je to tak, Reportéři ČT se včera pustili do štvanice na prezidentova kancléře Vratislava Mynáře jako na trofejní kus smečky kolem prezidenta republiky. Další pěknou potencionální trofejí je pak ředitel lesní správy Lány Miloš Balák. Mezi lovci jsou i policisté a státní zastupitelé, ale to ještě neznamená, že je výsledek lovu dopředu znám, nevíme ani, jestli se skutečně loví škodná, a zdali si někdo nedělá zálusk na chráněné druhy.

Opustím-li ty metafory, nabízí se mi po shlédnutí včerejšího pořadu na ČT1 poněkud neodbytná otázka: Je to, co bylo odvysíláno, pravda? Odpověď na ní pak vyvolává otázky další. Pokud to pravda je, jak je možné, že Mynář s Balákem ještě nebyli zbaveni svých funkcí a pokud to pravda není, jak to, že tým „Reportérů“ ještě není ve frontě na pracáku. Jelikož se dosud nic nestalo, něco by se urychleně stát mělo, a to bez ohledu na rozhodnutí soudu.

Připusťme možnost, že lžou novináři. Že je žene touha po senzaci, nenávist k prezidentovi a tím i k „jeho lidem“, někdo v pozadí tahá za nitky, úkoluje je a platí je za štvavou dezinformační kampaň. Můžeme ovšem spekulovat o tom, kdo by to mohl být a jaký by k tomu měl důvod. Mynář, tím spíše Balák mají sice určitou vazbu na prezidenta, ale je evidentní, že prezident se umí zkompromitovat sám, stejně jako je jasné, že pokud ho nezradí zdraví, svůj mandát v klidu dokončí. Tak proč nahánět jeho suitu?

Je možné se zamýšlet i nad tím, jaké síly osnovají taková spiknutí.  Že by nějaký Kalousek či Bakala ovládali kromě veřejnoprávních médií i část médií, jež (Bakalovi) nepatří, a hlavně, že by ovládali i policii, státní zastupitelství a soudy? Pokud takovou možnost nevyloučíme, musíme připustit, že Chicago třicátých let je proti nám „zákon a pořádek“.  Nebo že by se do hlavního lánského myslivce a provozovatele penzionu v Osvětimanech pustil sám George Soros?

Musíme připustit tedy i možnost, že „Reportéři“ a jiní novináři nelžou, ale že paralelně s policií (a patrně i na základě informací od policie) rozkrývají celou škálu nehorázných lumpáren, a hlavně pak staví do velmi nelichotivého světla člověka, který by, stejně jako jeho prezident, měl být ctnost sama, i jeho podřízeného, který by prostě měl být jen bezúhonný člověk. Bez ohledu na to, co pánům bude či nebude dokázáno, jak dlouho se vyšetřování a následné soudy potáhnou (bude to nepochybně do doby daleko po skončení Zemanova mandátu) a jak bude kdo eventuálně nakonec potrestán, je už nyní na světle božím tolik podezření, lží, mlžení i zcela prokázaných lumpáren, že je pro mě naprosto nepochopitelné, jak to může náš politický systém ustát.

No, evidentně může. Přestože s počiny a kauzami výše uvedených pánů nemá pan prezident asi mnoho společného (možná že vůbec ani neví, co se kolem jeho blízkých spolupracovníků děje), tak právě on je spoluzodpovědný za morální marasmus v tomto státě. On začal místo vysvětlování a omluv dehonestovat média, a to i ta, která nic nemorálního neudělala, jen odmítla být k prezidentovi loajální. Byl to on, kdo počal zpochybňovat právní systém, ohýbat Ústavu a měnit ústavní zvyklosti a byl to on, kdo významně přispěl k tomu, že lži, polopravdy, pomluvy a urážky se staly politickou rutinou. Miloš Zeman institucionizoval svoji beztrestnost, nesouditelnost a nekritizovatelnost a vybavil touto nepatřičnou imunitou i své spolupracovníky. Mynář a Balák jsou názornou ukázkou toho, k čemu dojde, když ona pomyslná ryba začne smrdět od své pomyslné hlavy.

Poznámka:

Záměrně jsem v článku nepopisoval dílčí události, kauzy, komentáře či prohlášení. Vše, na co se v tomto článku odkazuji, je uceleně k dispozici zde:  https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1142743803-reporteri-ct

 

 

Autor: Jiří Turner | úterý 15.9.2020 9:28 | karma článku: 25,04 | přečteno: 923x
  • Další články autora

Jiří Turner

O mrtvých jen dobře?

Říká se to a mnozí se dle tohoto rčení také chovají. Je to však nutné? Argument, že mrtvý se nemůže bránit, je asi jediným relevantním argumentem. Já si myslím: O mrtvých jen pravdu.

26.4.2024 v 9:39 | Karma: 22,00 | Přečteno: 592x | Diskuse| Ostatní

Jiří Turner

Už začínám věřit tomu, že ANO příští parlamentní volby nevyhraje

Proč? Inu proto, že část aktuálně nespokojených voličů pochopí, že Babišovo hnutí není konstruktivní politickou silou, ale spíše destruktivní „sektou“.

24.4.2024 v 9:25 | Karma: 27,90 | Přečteno: 966x | Diskuse| Politika

Jiří Turner

Křtili Spiknutí

Zeman, Hašek, Volfová, Duka, Paroubek, Bohdalová, Mynář, Balák, Bobošíková, Lipovská, Slováček, Foldyna, Ovčáček, Konečná. Chyběl Sládek, Vandas a Rajchl. I tak: Tým snů!

18.4.2024 v 11:58 | Karma: 28,16 | Přečteno: 882x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

V kolika letech bych si zasloužil jít do důchodu?

Už jsem tam měl dávno být a brát přitom pěkný balík. Dřel jsem jako kůň a také jsem se staral o kupu dětí. Jsem moc rád, že si pan předseda Babiš myslí totéž.

17.4.2024 v 9:49 | Karma: 32,88 | Přečteno: 3555x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Jestli ti odpůrci elektromobility náhodou netrpí neofobií?

Když vyjely první automobily se spalovacím motorem, před kterými běhal běžec s praporkem, zastánci koňských spřežení říkali, že tudy jistě cesta nevede.

15.4.2024 v 9:36 | Karma: 27,29 | Přečteno: 5154x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...