Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pořad Reportéři ČT – to je argument pro kritiku i zrušení veřejnoprávní televize

Zrovna včerejší vydání tohoto pořadu muselo zvednout ze židle každého řádného odpůrce média, které, jak je od oslav výročí 17. listopadu snad každému jasné, lže, lže a lže, případně dezinformuje, zkresluje a šíří vládní propagandu

Tři reportáže: První měla za cíl dehonestovat odpůrce vlády a České televize, která je její hlásnou troubou, demonstrující 17. listopadu, druhá s použitím zmateného fokusu českých dobrovolníků v řadách ukrajinské armády úplně zkreslila představu o tomto konfliktu, a třetí, aby se neřeklo, že je tenhle pořad jen politická masáž a propaganda, byla o nějakém strejdovi z Austrálie, který utekl z komunistického Československa; „Hele, mámo, přeci jenom se jim tam ty tendenční kydy nějak podařilo dostat;“ a v této zemi se prosadil a stal se celebritou.

Ani nevím, jak se mi podařilo dokoukat tenhle „komediální“ pořad až do konce. Wollner se mezi jednotlivými reportážemi naparuje a ti jeho „reportéři“, to je prostě hanba. Jak si vůbec mohli dovolit tu provokaci zpovídat účastníky demonstrace, kterou pro nás pan Vrabel zorganizoval? Proč se ta slečna jako kafemlýnek snažila přimět demonstranta, řvoucího, že ČT lže, k odpovědi, jestli umí nějakou lež dokázat, když každý soudný člověk přece ví, že to prostě tak je a není nutné cokoli dokazovat.

Vrcholem hnusu bylo ono schématické porovnávání té „zvěře“ před ČT a těch slušných, hodných intelektuálů se svíčkami na Národní třídě, kteří si notovali s prolhanými, pokryteckými politiky, kteří tam přišli taktéž. To byla přímo urážka obyčejného, ale moudrého českého člověka, který prostě ví, pozná a nikdo ho jen tak neoblafne, kterého někdo manipulativně konfrontoval s pseudocelebritami, pseudointelektuály, a dokonce i s těmi, kteří byli tvářemi „sametové revoluce“, která, jak každý ví, nebyla žádnou lidem vynucenou změnou režimu, ale promyšleným zápaďáckým převratem, který nastolil novou totalitu a nesvobodu, které jsme nyní svědky, a proti které v ulicích Prahy a před ČT demonstrovali ti skuteční vlastenci a demokraté.

No a teď ta „zpráva z fronty“. „Kdo vám, redaktůrci, uvěří nějaké „hrdinné“ české vojáky, záchranáře a lékaře, kteří se dobrovolně rozhodnou pomáhat „hrdinné“ ukrajinské armádě ve válce, za kterou si může Ukrajina sama, a do které se vůbec nemáme plést. Jestli není celá ta reportáž podvrh, a i kdyby ne, kdo se vás prosil o takové jednostranné a tendenční pojetí konfliktu, který má, jak všichni víme, zcela jiné aspekty a jinou podobu, než nám ta prolhaná televize představuje. My přeci chceme vyvážené zpravodajství. Nechceme vidět jen zločiny Rusů a hrdinství „úkáček“, ale také zločiny ukrajinské armády a hrdinství ruských vojáků bojujících za obyvatele území, na které mají Rusové odjakživa svaté právo. No, málem jsem tu reportáž nevydýchal.

Nevím, jestli má smysl vůbec psát o té třetí reportáži. Koho zajímá ten stoletý děda z Austrálie, který utekl v padesátých letech na běžkách ilegálně z republiky a dostal se do Austrálie, kterou reprezentoval ve sjezdovém lyžování a zakládal australská horská střediska. Není to celé blbost? „Jsou, mámo, v Austrálii vůbec nějaké hory? Asi ne, vždyť tam jsou jen klokani, vyprahlá pustina a na severu Krokodýl Dundee!“ To si zase nějaký pan pseudonovinář udělal za naše koncesionářské prachy výlet na konec světa a my teď máme na ty blbiny čumět.

Jak jsem naznačil hned na začátku: Proč si máme platit televizi, která nás krmí takovým svinstvem? Vždyť nám jako realita úplně stačí reality show! Výměna manželek, policie v akci, soudkyně v akci, Soukup stokrát jinak, prostě akce, kam se podíváš… A když zpravodajství, tak máme přece krimi-zprávy, Showtime a o válce nám místo bláznivých reportérů na místě může vyprávět analytik a vojenský expert ze studia. Tak na co veřejnoprávní televizi s jejími Reportéry?

*****

A přátelé, to není satira, tenhle příběh je pravdivý, ten divák se totiž jmenuje T. "Taxis" Čecháček.

Autor: Jiří Turner | úterý 22.11.2022 12:48 | karma článku: 44,35 | přečteno: 10107x
  • Další články autora

Jiří Turner

Už začínám věřit tomu, že ANO příští parlamentní volby nevyhraje

Proč? Inu proto, že část aktuálně nespokojených voličů pochopí, že Babišovo hnutí není konstruktivní politickou silou, ale spíše destruktivní „sektou“.

24.4.2024 v 9:25 | Karma: 27,22 | Přečteno: 903x | Diskuse| Politika

Jiří Turner

Křtili Spiknutí

Zeman, Hašek, Volfová, Duka, Paroubek, Bohdalová, Mynář, Balák, Bobošíková, Lipovská, Slováček, Foldyna, Ovčáček, Konečná. Chyběl Sládek, Vandas a Rajchl. I tak: Tým snů!

18.4.2024 v 11:58 | Karma: 28,16 | Přečteno: 875x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

V kolika letech bych si zasloužil jít do důchodu?

Už jsem tam měl dávno být a brát přitom pěkný balík. Dřel jsem jako kůň a také jsem se staral o kupu dětí. Jsem moc rád, že si pan předseda Babiš myslí totéž.

17.4.2024 v 9:49 | Karma: 32,88 | Přečteno: 3552x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Jestli ti odpůrci elektromobility náhodou netrpí neofobií?

Když vyjely první automobily se spalovacím motorem, před kterými běhal běžec s praporkem, zastánci koňských spřežení říkali, že tudy jistě cesta nevede.

15.4.2024 v 9:36 | Karma: 27,29 | Přečteno: 5151x | Diskuse| Společnost

Jiří Turner

Podpořil jsi Pellegriniho? Tak u nás končíš!

Jakmile se objevila zpráva, že firma Renault ukončila spolupráci s MMA zápasníkem Attilou Véghem, protože ve slovenských prezidentských volbách podpořil Petera Pellegriniho, objevily se hlasy, že se vrací totalitní praktiky.

11.4.2024 v 9:10 | Karma: 40,20 | Přečteno: 8122x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!