Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je dokázáno, že opice vykonávají práci a používají nástroje. To, co udělalo člověka byla směna. Kdy se naučil směňovat své výrobky za jiné.

0 0
možnosti
ZH

Opice se nestala člověkem ani prací, ani směnou. Člověk se stal člověkem proto, že nějak získal větší mozek, který mu následně umožnil provádět sofistikovanější činnosti, jako například pracovat a organizovat si kvůli tomu svůj čas a také abstraktnější činnosti, jako například porovnávat hodnoty a směňovat.

0 1
možnosti

Pozor "žvýkání šťovíku je nejlepší prevencí rakoviny" je výrok statisticky ověřitelný a pokud najdeme něco lepšího, tak vyvratitelný.

Co se té práce týče, jde o definici práce. Upřímně řečeno, teď nevyplodím žádnou pořádnou. Ale Homo sapiens je starý 200 000 let, a dokud nezačal před zhruba 10 000 lety se zemědělstvím, podle mě žádnou práci nevykonával (pokud tedy nebudeme říkat, že vlci šli lovit, tj. nastoupili šichtu a začali pronásledovat jelena. V 11:30 si dali obědovou přestávku a když už ho skoro v 16:00 měli, tak padla a šli se dívat na televizi)

Ale jo, s vyzněním článku souhlasím.

3 0
možnosti
PD

Že on vám někdo vtloukl do hlavy poučku "Za tečkou a čárkou se dělá mezera", a vy to otrocky aplikujete i v případech, kde se to nehodí?

0 3
možnosti
JL

Všiml jsem si, že docela složitých pracovních úkonů jsou schopni také havrani, když nepočítáme opice, a rovněž papoušci jakoby měli naši hlavu - ale přece se "nepolidštili". Předci člověka byli zřejmě ty nejnáročnější opice, kterým prostě nic nestačilo - výsledkem je muž a žena, chlap potřebuje to nejlepší auto a ženská ten nejlepší mejkup.

1 0
možnosti
Foto

Někoho nouze (třeba Dalibora) naučila ,,housti", jiného pud sebezáchovy a nutnost přežít. Nakonec, i lenost je matka pokroku;-)

0 0
možnosti
MS

Pěkně jste to shrnul. R^

P.S. V dětském věku jsem zkonzumoval kvantum šťovíků a rakovina se mi (zatím) vyhýbá. :-)

0 0
možnosti
Foto

:-) Tak na to můžete postavit klidně nějakou teorii.

Díky za komentář.:-)

1 0
možnosti
Foto

,,Nabízím 10. 000. 000 tomu, kdo dokáže, že práce neměla podíl na polidštění opice";-)

A není to trochu málo Antone Pavloviči? Pokud neprokážete existenci opičích odborů a nepředložíte jedinou podepsanou prac. smlouvu, tak se můžete s těma deseti mega rozloučit. Alespoń si neopotřebujete vidle a taky se Vám bude lépe spát. Je též nezdravé mít příliš pod hlavou;-) ZdravímR^

1 0
možnosti
Foto

P.S.: těch deset mega stačí v igelitce. Nevim, jak ste k nim přišel, ale to je Vaše věc. Tak tu igelitku, jo. Aby nás ani jednoho nekousla ,,Kobra";-)

0 0
možnosti