Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

RvRvRv Ani jsem to nemusel číst, věděl jsem co dáte nakonec. Snesete pseudoargumenty ze všech končin světa a považujete to za dostatečné.

1) Šátky v předislámské době měly ryze praktický charakter, v žádném případě ne sexuálně-eticko-ženský; ostré slunce a pouštní prachové bouře.

2) Správně uvádíte, že v textech ze "zjevení" není o šátcích řeč; pokud je stanovila "náplava" výmyslů pozdějších učenců, je to pouze výmysl člověka a ne Boží vůle.

3) Příkladem nepovinnosti zahalování je žena jordánského panovníka, který svůj původ odvozuje z přímé větve Mohamedovy. Nikdy nebyla zahalena.

4) Příkladem nezahalování je také vlast stěžovatelky; Somálsko, se slabou centrální vládou, rozdělené spíše na kmenové územní celky, je spíše s ženami nezahalenými.

5) Soudní jednání je zcela nepatřičné, politicky ovlivněné, zvláště osobními pohnutkami proti státu pracující Šabatové; soud žalobu neměl vůbec přijmout. Pokud byl v inkriminované době platný školní řád, a to byl !!!, pokrývka hlavy se nepřipouštěla. Soudní jednání degraduje všechny podobné vyhlášky a nařízení, na úrovni školního řádu, tedy vnitřního chodu všech organizacích, od domovních řádů až po ministerstva; vždy je možné je zpochybnit.

6) Odvolávka na porušení zákona o náboženské svobodě je kontraproduktivní, protože otvírá současně pochybnou legitimitu existence islámských spolků dle zák. č. 3/2002 sb. § 5.

4 2
možnosti
MK

7) Když máme respektovat u muslimů jednu náboženskou zvyklost, proč ne hned všechny?! Modlitebny, čas na modlení, strava, oddělené třídy dle pohlaví,omezení v hodinách kreslení, neúčast v hudební výchově, neúčast v tělocviku nebo pouze s kantorem - ženou, tatáž podmínka ve zdravotnictví, rozdělené dopravní prostředky, úpravy osnov - bez holocaustu, evoluční teorie, v dějepise vůbec ne pravdivý obraz a historie všech náboženství atd. atd.

Naráz by to moc bolelo a neprošlo by to; musí se pomaloučku, postupně. Začít třeba od šátků!

6 2
možnosti
DK

Pokud maji na skolach zakaz pokryvek hlavy v hodinach (a my jsme na stredni takovy zakaz meli), pak je uplne jedno, jestli ji nejaka pomatena ideologie narizuje neco jineho nez chce satek nosit z vlastni vule. Ma moznost do te skoly nechodit a ma moznost vubec v CR nezit.

6 0
možnosti
ZH

Nebo, pokud vyhraje náboženský důvod, pak se těším na zástupy pastafariánů a jejich pokrývky hlavy ve školách. ;-D

4 0
možnosti
VV

Ale to tema tahne.

Uvidite kolik pravne vzdelanych laiku sem prijde napsat svuj nazor. Porad mi to pripada, ze se za tech 27 let nic nezmenilo.

Kdyz strana a Vlada potrebuje od neceho odvest pozornost, vypusti usty a pery svych vernych neco podobneho.

1 5
možnosti
PV

Byla by to krasa, kdybychom vsichni byli takovi liberalni demokrate. No nejsme. Nekomu dokonce vadi, ze neco nemuze, ikdyz tvrdi, ze to nemusi. Ja v tom sice vidim logicky spor, ale hledej logiku v mozku zenine, ze?

0 0
možnosti
ES

Šátek je mlžení, ta osoba nesplnila předpoklady k tomu, aby se studentkou mohla stát (nedodala potřebné doklady), její kolegyně v téže době pár týdnů do školy docházela, ale nevyhověla podmínkám klasifikace - také ona tvrdila, že byla zbavena možnosti studovat z rasistických, xenofobních a bůhvíjakých důvodů.

Muslimské studentky leckde na školách jsou, a pokud se podrobí STEJNÝM podmínkám a kritériím hodnocení jako naši studenti, nemá s tím jistě žádný učitel problém (tady půjde nejen o tělocvik, ale hlavně o praxi v nemocnici, např. ošetřování mužských pacientů).

7 1
možnosti
JR

J31a93r66a 79R15a34n89k

18. 1. 2017 22:48

Tady, kde ziju mame ve meste pres tisic mezinarodnich studentu kazdy rok a vetsinou Aziate , obcas nektere ubytovavam, satky nevadi ani mladym ve skolach a univerzitach, dulezite je, co je pod nimi. Burka nekterym vadi a nemela by byt povolena pri ceremonii pri obdrzeni statniho obcanstvi.

1 4
možnosti
JL

U nás to vypadá na více másla, než šátků.R^

5 0
možnosti
Foto

Se divím, že ho nevyvážíme po tunách ... :-)R^

3 0
možnosti