Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moderní člověk naší civilizace má však nespočet možností, jak informace získávat, třídit i ověřovat. Měl by tak být z podstaty věci schopen dospět ke střízlivým a seriózním (záměrně nepíšu objektivním a nezaujatým) závěrům. Má to však jednu podmínku: musí chtít.

Zdroj: http://turnerjiri.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=585920

Je to přesně tak, jak píšeš JiříR^R^ Ale jak i zde vidno, lidé prostě chápat a rozlišovat nechtějí, proč? No, to víme všichni. Dost smutný pohled.

7 3
možnosti
PS

Nemusí se dívat, pokud je vám z toho smutno. Ale podstatu problému nezměníte. Dívka ve věku devíti let je psychicky i fyzicky ne vyspělá a sexuální akt s dítětem je ohavnost. Z toho vyplývá hodnocení toho, kdo takový skutek učinil nebo těch, kteří jej obdivují. Navíc u případu mohamed mohla dívka jen stěží odmítnou , protože by přišla o život. Bylo to dítě a mohamed byl pedofil , berte to z jaké strany chcete. Obhajujete neobhajitelné. Nebo máte na sexuální akt s dítětem jiný názor?

7 1
možnosti
IK

Sám se dopouštíte toho, co odsuzujete - uveďte jediný zdroj, který by uváděl konzumaci manželství evropských středověkých panovníků v dětském věku, řekněme pod třináct let. Pokud moje infromace sahají, obvyklý věk maželů při svatební noci (i když manželé byli formálně již třeba dlouhá léta) byl okolo patnácti let. A nepadá v úvahu, že by k oné události došlo jindy, než balo zaznamenáno, na to to byl příliš důležitý akt. Panenství manželky bylo zajišťováno jinak, než jejím věkem.

Ostatně osobnost Muhammada by byla zcela irelevantní, pokud by islám nehlásal a neprosazoval zásady naprosto nepřijatelné pro současnou společnost.

9 1
možnosti
JR

J65a32r66a 91R22a90n13k

9. 2. 2017 18:48

Nabokov by mohl povidat o 12 lete, zadejte si na net neco o nezletilych, vypadne Vam na stovku stranek, kde se nabizeji divky z Ruska a casto nezletile...

0 4
možnosti
RS

Karel IV byl také vlastně pedofil, protože jeho první manželce bylo v době sňatku 8 let.

1 6
možnosti
TB

feudálové se ve středověku brali obvykle v takhle nízkém věku, ale intimně spolu začínali žít později ;-)

9 0
možnosti
PS

Jste absolutně mimo. Sexuální styk s devítiletou je odporný napříč dějinami a pokud ho obyčeje nebo náboženství podporují, je jejich podstata zcestná stejně jako takový akt samotný. Navíc pro pravověrného muslima je osobnost a činy mohameda nedotknutelná a ani historicky ji z jejich pohledu nelze kritizovat nebo měnit. Navíc praxe nedospělých manželek je běžná v muslimských zemích dodnes a dokonce jsou případy v Německu , kde se tímto zabývaly i státní orgány , ohledně uznání či neuznání takových sňatků. Pokud dospělý muž takový akt provede s dítětem, nelze to hodnot jinak než pedofilii. A u šlechtických rodu nelze dohledat podobnost, protože jednak šlo o domluvené ale nenaplněné sňatky a zejména neměly oporu v náboženství. Navíc jde o hlubokou minulost, ale nereformovatelný islám je těžká přítomnost.

20 1
možnosti
JR

J31a98r73a 86R72a48n73k

9. 2. 2017 18:56

Ja bych dodala, ze i mezi "Later Day Saints" je mnoho-zenstvi a stari dedove si berou divky jeste v detskem veku, ale necham na Vas, hledejte, pokud jste neznal, i v hinduismu, to neni vyhradne v islamu. Ja jsem agnostik, ale dost mne religionistika zajimala, najdou se chyby i v Buddhismu, mirnejsi nez krestnstvi je podle POUZE meho nazoru asi Sufi.

0 3
možnosti
Foto

Divím se pravověrným muslimům, že používají mobily, počítače, televizi, auta a letadla, když chtějí žít podle pravidel ze sedmého století a v koránu se o těchto věcech nepíše. Vždyť jsou to produkty té zkažené západní civilizace!

11 1
možnosti
RS

Definujte pravověrného muslima.

2 2
možnosti
TB

Tak já myslím, že to, že pojal za manželku 9-letou holku je to nejmenší a to by samo o sobě lidem nevadilo. Co ovšem by mělo vadit je to, že to byl lupič, který přepadával karavany a posléze dobyvatel, což samozřejmě ani jedno se neobešlo beze ztrát na životech.....

5 1
možnosti
RS

To byl Jan Žižka taky, přesto se o něm mluví jako o hrdinovi.

2 6
možnosti
PS

U ženy překvapivý názor. A nepochopitelný.

3 3
možnosti
KM

Když vás čtu, tak si říkám, jak moc chybí Česku veřejné debaty. Co kdybyste nějakou uspořádal nebo se nějaké zůčastnil? Pronájem sálu na dvě hodiny by byl za pár šupů, stejně jako ozvučení a natáčení videa, a bylo by živo. R^

7 3
možnosti
OU