Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Je treba si take uvedomit proc jsou single.My,kteri neplodnosti netrpime,nevidime ten spolecensky cejch menecennosti.Kolik neplodnych zen zazilo ponizeni od okoli?Od partnera,od jeho rodicu....Takze zaver ze si maji najit chlapa je hodne pokrytecky typu syty hladovemu neveri.

3 1
možnosti
Foto

Řekl bych, že by to nebyla masově využívaná možnost, spíše možnost pro ženy, které by dítě chtěli zvolit zdravotně a právně jistý způsob, tedy přistoupit k tomu odpovědně.

0 1
možnosti
TH

Nejsem pro jakékoliv dotování kohokoliv. Nicméně jsem pro radikální snížení daní rodičům nedospělých dětí. Jinými slovy: od státu nedostane nikdo nic, ale těm, kteří pracují zůstane výrazně více peněz, o které je neokrade stát.

9 0
možnosti
Foto

Tady přece nejde o žádné dotování. Všude, kde taková možnost je, je to služba placená a má řadu podmínek pro uskutečnění, mimo jiné bonitu.

0 1
možnosti

Řeknu to asi takhle. Ty ženy měly šanci na to si bez partnera pořídit dítě bezpečnou a relativně jistou cestou. Jelikož to neprošlo, tak si to dítě pořídí stejně, akorát zaplatí 2000 Kč anonymnímu ploditeli, který se živí rozdáváním vzorků. A to se zdravotními riziky apod. Proto bych to pragmaticky povolil, protože single ženy si děti stejně pořizovat budou a s posvěcením státu by to pro ně bylo aspoň bezpečnější a stát by pak nemusel hradit náklady na jejich případné léčení.

2 4
možnosti
RC

Nevidim duvod, proc by mel stat podporovat cilene single rodiny, dite jednostranym "sirotkem" a potencialni sosace davek. V kombinaci s maximalnim vekem pro asistovanou reprodukci - 49 let by to bylo fakt parada.

6 0
možnosti
Foto

Souhlasím s těmi, kdo odmítají jakékoli zásahy státu do plození a rození dětí. Anonymní dárce by měl být anonymním jen do té míry, že jeho jméno bude archivováno a po dosažení dospělosti zpřístupněno dítěti. Případné materiální nároky dítěte ano nebo ne podle rozhodnutí dárce. Naprostá anonymita dárce příliš zavání eugenikou a Lebensbornem.

3 0
možnosti
Foto

J29a81n90a 28M71a86j45o47v15á

27. 4. 2017 17:53

Se mise. Chlapi už skoro nebudou potřeba.

1 1
možnosti
KN

Přijde mi jako hodně nezodpovědné záměrně přivést na svět dítě, které bude mít jenom jednoho rodiče. To dítě je dopředu vystavené velkému handicapu.

Svedu si představit vyjímky, ale ne jako standardní krok.

9 0
možnosti
RC

V kombinaci s vekem 49 let, ktery je v zakone pro zenu, je navic nemala pravdepodobnost, ze dite nebude mit ani jednoho rodice jeste pred dosazenim dospelosti.

2 0
možnosti
MD

Stat nijak neomezuje zeny aby 'sexovaly', pracovaly, rozhodovaly se, byly samostatne. I v tomto. Jen by k tomu mel dodat, ze za to take ponesou plnou zodpovednost. Pred sebou, vlastnimi detmi, pred spolecnosti v ktere by mely jejich deti jednou zit.

11 0
možnosti
Foto

Osobně mi taková varianta přijde odpovědnější, než zplodit dítě s náhodným partnerem nebo nějak podvodně či za úplatu.

1 1
možnosti
JU

J41a10n 76U83l57r51i84c33h

27. 4. 2017 16:25

Tady vidim jako nadrazene pravo ditete na to aby znalo oba sve rodice. Vim ze to nejde zajistit ani v mnoha jinych pripadech, ale stat by to nemel programove podporovat. A at to posunu do spravneho absurdna, bude stat zajistovat i zeny ktere donosi anonymne dite pro svobodne muze?

11 0
možnosti

Zeptejte se někdy potomka single rodiče, jestli by byl radši, kdyby měl oba rodiče nebo se vůbec nenarodil... Odpověď bude zajisté duchaplná.

1 0
možnosti
Foto

Abych se taky vyjádřil k tématu: předně se mi dost příčí faul v nadpise vůči ženám skrytý ve slově nezodpovědně. To, že si žena vybere partnera, který ji po čase opustí a ona zůstane bez prostředků, bych nenazýval nezodpovědností. Ani vy nevíte, co se vám přihodí za týden nebo za rok a pochybuji, že máte svůj život nebo život svých dětí zajištěn pro jakoukoliv událost.

Stát by podle mě vůbec neměl zasahovat do toho, zda si svobodná žena chce pořídit dítě nebo ne a jak to zařídí. Neměl by ji bránit, ale ani by ji nijak neměl podporovat. Rozhodně by takový krok neměl být hrazen ze zdravotního pojištění.

Zrovna tak by stát neměl nahrazovat rodiče ohledně vyživovací povinnosti. K vymožení výživného slouží již nyní občanský a trestní zákoník a soudy.

14 0
možnosti
RW

Jen pro připomenutí - parlament (odmítám používat slovo "stát" v souvislosti a rozhodováním o zákonech) přece už dávno schválil ten super institut odebrání řidičského průkazu pro neplatiče výživného, takže předpokládám, že neplacené výživné je dnes už něco naprosto výjimečného... ;-D

1 0
možnosti
Foto

Každý zásah do neagresivního jednání lidí, je špatný, bez ohledu na to, jaké se tím sledují cíle.

2 0
možnosti
Foto

Doporučil bych vám, pane Kšíre, se před každým takovým výrokem důkladně zamyslet. Nepochybuji , že tak naleznete řadu "neagresivních" procesů, ve kterých je v aktuálním světě nemyslitelné, že by do nich stát nějakým způsobem nezasahoval. Chápu, že se vám to třeba nelíbí, ale asi se to v mnoha případech změnit nedá.

1 2
možnosti
Foto

Nečtu vás pravidelně, ale mám pocit, že vždy, když se sám zařadíte mezi pravicové voliče, tak to vzápětí popřete tím, že se přikloníte ke zjevně levicovému řešení. :-)

7 1
možnosti
Foto

Když mě budete číst pravidelně, pane Chuchmo, třeba vás moje úvahy přesvědčí o skutečnosti, že pravicové a levicové názory se aktuálně dost prolínají, a to nejen ideologicky, ale i reálně u tzv. pravicových a levicových stran.

Navíc se v tomto článku neřadím mezi žádné voliče, ale pouze zmiňuji "pravicový "princip" menšího zásahu státu do privátní oblasti.

Pravicový voličem jsem, protože jediným kritériem pravicového voliče je to, že volí pravicovou stranu (dle zcela obecných kritérií), to jsme si, myslím, už vysvětlovali.

Doplnil bych ještě, že zcela důsledná pravicová politika bez sociálního akcentu je v současném světě něco naprosto nemyslitelného.

1 1
možnosti