Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Za normálních okolností, je člověk tvorem pochybovačným. Plným otázek. Potom, ovšem jsou situace, kdy se člověk projevuje, jako ''věřící''. Kdy mu je shůry vše jasné.

Z takových lidí, jde tak trochu strach. Karma R^

1 0
možnosti

Máte pravdu, že člověk má pochybovat a klást otázky.

Na druhou stranu to ale, podle mne, tento blog nedělá. Celkové vyznění je, že by se vlastně nic nestalo, kdyby se nestřílelo. A to je jen jedna z možných tezí, v tomto článku však prezentována jako pravda. Takže to pochybování zde ve výsledku také chybí a zůstává slepé věření jedné variantě.

3 0
možnosti
NM

...ale vážení,co ti ostatní jako jsou Sinti,Jerli,Kalé, Manuš,Kalderáš Lalleri,Lovara a zde nweustále zdůrazňováno,že se jedná o Roma...uvědomte si,že toto je děleno už s Indie.....

1 0
možnosti
IK

Z článku čiší snaha rozumné a objektivní rozebrání situace.

Jenom závěry, ke kterým autr došel, jsu pro mě poněkud nechopitelné. Totiž (z tohoto případu vycházející) závěry a to, že za a) situaci by bylo lépe řešit beze zbraně a za b) auto mělo být zastaveno, aniž přišel řidič k úhoně. Pro účely této diskuse pomíjím možnost, že řidič neohrožoval ničí zdraví nebo život (protože v tom případě se do toho střelec vůbec neměl montovat). Připustíme-li, že zásah byl na místě (řidič ohrožoval zdraví či životy přítomných lidí a auto byl třeba zastavit), pak ad a) jak to mněl udělat beze zbraně? Dost pochybuji, že auto lze zastavit holýma rukama či chladnou zbraní (pokud by nějaká byla k dispozici), ad b) jak za použití ruční střelné zbraně zastavíte auto jinak, než zasažením řidiče? O výstražném výstřelu lze diskutovat: jednak jestli by ho řidič ve stavu, kdy záměrně hrožuje autem (tedy zbraní) lidi, vůbec zaznamenal a pokud ano, jak by reagoval - možná ještě větší snahou na poslední chvíli způsobit co největší škodu. Prostřelením pneumatik, doufám, snad ani nebudete zkoušet argumentovat, že by prostřelená pneumatika zastavila jedoucí auto, tomu snad nevěří ani diváci Kobry 11. Jaká jiná část auta s agresivním řidičem je tak zranitelná, že jejím zásahem zastavíte auto v co nejkratší době, než řidič?

11 1
možnosti
Foto

Myslím, že tu hypotetickou situaci zbytečně komplikujete. Buď byl někdo v přímém ohrožení života a pak je jakýkoli skutek včetně střelby na osobu potenciálního vraha oprávněný a nebo nebyl. A pokud už někdo chtěl použít zbraň, což je otázka jestli je to adekvátní, tak asi spíše jen jako výstrahu. Nevím jaké sledujete kriminálky, ale můžu vás ujistit že výstřel do vzduchu nebo do jiné části auta ve tři ráno může být poměrně významným impulsem k tomu, aby se někdo zklidnil. I policie se docela pochopitelně snaží nebezpečně jedoucího řidiče zastavit a ne hned zastřelit.

1 3
možnosti

Jak už bylo poznamenáno v diskusích, tak nemohl poznat, že je v autě Rom, ale poznal, že byli ohroženi Romové na ulici, kterým tak zřejmě zachránil životy - takže nařčení z rasismu nepřipadá v úvahu, naopak.

12 1
možnosti
OU

Několikrát varujete před unáhlenými závěry, a nakonec ho sám vynesete... Uf

19 2
možnosti
TB

přesně tak R^

pakliže ten zastřelený člověk najížděl autem do lidí, tak ta střelba byla naprosto oprávněná...ale dle posledního odstavce je autor předem přesvědčen, že to tak nebylo....nechal bych to na soudu, jak to posoudí ;-)

5 1
možnosti

Na ten případ je potřeba se dívat s chladnou hlavou - takže nechme polici, státní zastupitelství, obhájce a především soudy dělat svou práci. Soud ať nestranně posoudí všechny okolnosti a vynese rozsudek na základě platných zákonů.

Házet všechny lidi, kteří na základě informací, které jsou k dispozici, usuzují, že to bylo správné do skupiny těch, kdo nemusí cigány, je od Vás velké zjednodušení. Ale souhlasím, že tu teď jsou dva extrémní názory a pravda bude někde mezi což musí posoudit někdo jiný než média a veřejnost na základě neucelených faktů.

5 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že ony protichůdné názory místních obyvatel naopak jasně vypovídají o situaci na onom sídlišti. Romové jsou tam asi z pochopitelných důvodů ve značné neoblibě, takže mnozí (a nejen tam) něco takového schvalují. Romové v tom jako obvykle vidí rasistický útok. Zamýšlím se spíše nad tím, jak si kdo dělá v této fázi jasný úsudek a jsem přesvědčen o tom, že samo vlastnictví a tím i použití zbraně udělalo z nezajímavé výtržnosti a rvačky tragédii. Pro ty kterým někdo zemřel a i pro toho, kdo budce třeba dlouho a zbytečně ve vězení.

1 0
možnosti
MP

Ano, jen články TOHOTO TYPU budou na blozích připuštěny. Správně, občane.

1 1
možnosti

Podívejte se na další blogy - jsou prezentovány názory obou stran.

3 0
možnosti