Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

;-D Byznys je ,,toliko" o byznysu. A ten se nikdy neřídil altruismem, humanitou a velkými ,,cosi". Zbraně, stejně tak jako léčiva a drogy jsou toliko segmenty na trhu s největším obratem i ziskem. A do v této realitě žijeme. Vinit na toto konto kteroukoli osobu, či dokonce národ, či obyvatele, to je bud vyčůranost, nebo naivita, popřípadě ,,tematicky vhodně" skloubeno obéRv

2 1
možnosti
Foto

P.S.: a ,,těšme se" na převoditelné ojro, a la rubl" ve vícerychlostní Evropě. Řazení rychlostí již je a bude dáno. Rychlá jízda, pomalá jízda a zpátečka;-(

1 1
možnosti
MK

Vy jste, pane Turnere, ekonom, jako já islámský pánbů. Ta vysokorychlostní EU od nás ročně odváží stamiliardy zisku a ještě nás v mnohém poškozuje; viz nově nařízený zákaz spaní v kamionech v Německu. (jinde již uplatňovaný). Vykradené české kamiony migrantskou, převážně muslimskou invazní armádou, nikoho na Západě nebolí!

Ten, kdo říká, že z EU jen bereme, záměrně neříká vše; tedy lže!

6 6
možnosti
Foto

Jestli od nás EU odváží ročně stamiliardy zisku, tak jste opravdu ten islámský pánbů :-/

8 4
možnosti
DR

Tak Zeman to těmi zbraněmi přehnal. Ovšem na té ochraně národních zájmů nic špatného nevidím. Dělají to tak všude na světě. Příkladem je v současné době Trump, který hájí americké zájmy opravdu razantně. Nic vyčuraného v tom nevidím.

7 0
možnosti
Foto

Ochrana národních zájmů je asi sama o sobě pochopitelná a logická. Francie chrání své vinaře, Itálie sýraře a uzenáře apod. Nicméně sýry a víno obyčejně způsobují spíše potěšení, než válečné hrůzy, které naopak způsobují zbraně.

Chápu nutnost vlastnictví zbraní a tím jejich výrobu, ale očekával bych, že představitelé vyspělých států budou velmi opatrní komu je prodávají. Saúdské Arábii by neměla být podle mého prodána ani špuntovka, nikým.

6 1
možnosti
KB

Já pořád nechápu tu naivní představu, že EU je o spolupráci, solidaritě, hodnotách, atd. nikoliv o moci (politické či ekonomické).

Už jsem to psal víckrát v jiných diskusích. V 90. letech jsme spolupracovali s jednou firmou, která se ucházela o zakázku v Indii. V té době tam Havel dostal nějakou cenu. Po něm tam jel Schröder, aby tam loboval za Siemens. A taky to dělal Siemens. Prostě Havlovi cena, nám obchod.

12 1
možnosti
Foto

Já už jsem od vás tento argument četl. Opravdu si myslíte, že se dá tato jedna vaše zkušenost takto zobecnit a při tom zcela ignorovat veškerá pozitiva?

5 1
možnosti
JL

Ano, vyčůranost převažuje, (jak vyplývá i z diskuze) a to nás řadí, mezi ty, mezi, kterými bychom sice být nechtěli, ale v rámci omezenosti určité, nemalé části populace, tam nakonec jsme.R^ Spoléhám na mladé lidi, kteří poznávají svět, nejsou zatíženi minulostí a dělají si vlastní úsudky.

Karma R^

8 2
možnosti
Foto

Vyčůraní jsou lidé na celém světě. Nejen u nás. A mladí nejvíc. Jakmile je přejde první vlna idealismu, tak makaj jenom na tom svém.

3 3
možnosti
SB

A proč bychom měli přijímat svůj díl odpovědnosti za ekonomický vývoj v těch zemích, které se nás nikdy neptaly na náš názor ohledně svých financí a které se naším názorem nikdy neřídily?

To jste takový patolízal, že vám nevadí, že jste do fáze č. 1 nebyl pozván, ale byl byste ochoten vstoupit do fáze č. 2, tedy do nesení odpovědnosti?

Jestliže vy jste ochoten svou hrdost obětovat a chovat se jako poslušný ponížený pejsek před svým pánem, tak to dělejte. Ale doufám, že zůstanete v menšině. Doufám, že nadpoloviční část národa ještě ví, co je do lidská a národní důstojnost.

7 1
možnosti
Foto

Super trefně a výstižně shrnuto. Moje řeč. Karma jako Brno R^.

6 5
možnosti
SB

Asi byste v roce 1968 s Biľakem podepsal i zvací dopis pro Brežněva, že?

2 5
možnosti
Foto

A odkud plyne povinnost "podřízeného" státu plnit vše, co si vymyslí stát "nadřízený".

Vit třeba migranti V Německu. Ptalo se snad Německo na názor někoho, než otevřelo hranice? Neptalo. Názory druhých ignorovalo.

A my se těm názorům a trendům, se kterými nesouhlasíme, máme snad přizpůsobovat.

Z fleku a okamžitě bych třeba hlasoval pro vystoupení ze Schengenské úmluvy či smlouvy. To by bylo poctivé, prospěšné a racionální.

6 2
možnosti