Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím odkud čerpáte ten počet 400 lidí. Od první chvíle, kdy se začal migrační problém diskutovat a na stůl se vybalily kvóty, už padala různá čísla a vždy to byly řádově tisíce. Jistě uznáte, že 400 přijatých, migrační krizi v Evropě nevyřeší. To, co mě a se mnou asi většinu našich obyvatel maximálně irituje je to, že nikdo z představených EU ještě ani nezauvažoval o tom, jak proud migrantů zastavit. Jediný to udělal Orbán a jeho zásluhu si okamžitě přivlastnila Merkelová a zastavený příval zdůvodnila svojí(evropskou) smlouvou s Tureckem.

Takže stručně: dokud nebude zastaven migrační tok do Evropy, nemá cenu se o kvótách bavit, protože těch 400, jak říkáte, je jen prvním kolečkem salámu, po kterém bude následovat mnoho dalších. Ať si ti, co je jezdili "zachraňovat" hezky nechají a až vymyslí jakým způsobem jim pomoci bez nutnosti zvát je na naše území, pak jim pomožme, dříve ne.

19 0
možnosti
ZH

Vy máte naprosto katastrofálně zafixované naprosto falešné informace a ještě je veřejně šíříte. Samozřejmě, že EU o problému jedná uvnitř i navenek, má proto dokonce vyčleněného komisaře (něco jako vládního ministra).

Lži proti Merkelové, ač ji nemám rád, mě štvou. Ona nic z toho, co neustále omíláte dokola neudělala, naopak Orbánovi pomohla a on tu situaci zcela převrátil. Tedy, nepozvala bianco migranty do Německa, ale ten momentální přetlak na Maďarských hranicích velkoryse vyřešila.

2 10
možnosti
TP

S muslimy v ČR nejsou problémy? Podíváme se na jejich nejvyšší představitele. Alrawi načapán při nenávistných projevech. Sáňka vydává nenávistné knihy a nedokáže odpovědět na otázku, zda je správné zabít dceru, která odpadne od islámu. O Abbásovi se zmiňovat nemusíme.

26 0
možnosti
Foto

S muslimy v Čechách nejsou problém, pana Sáňku zmiňuji,(měl byste si přečíst celý článek) a další pomatenci jsou stejně zajímaví jako jiní extrémisté,pravicoví, levicoví, příslušníci náboženských sekt a podobně. To je normální stav.

1 13
možnosti
JP

Kromě toho, že ten počet je opravdu směšný ve srovnání s nevůlí, s jakou se ta věc potýká, remcání kvůli kvótám je znakem absence solidarity s našimi partnery, na nichž leží největší tíha uprchlické krize. Autorovi karma.

1 23
možnosti
TB

zapomněl jste ovšem dodat, že na nich leží tíha té uprchlické krize také jejich vinou ;-)

8 0
možnosti
MS

Samozřejmě, že těch 400 uprchlíků pro nás neznamená žádný problém. Nikdo však neví (ani autor), jak se to bude vyvíjet dále. A problém není v té samotné pomoci. Věřím tomu, že bychom byli schopni poskytnout azyl v utečeneckých zařízeních mnohonásobně většímu počtu, jenomže u toho to nekončí. EU nás tlačí nejen do přijímání uprchlíků, ale i do jejich integrace do společnosti a vytváření multikulturního uspořádání. A s tím už má hodně lidí dost velký problém. Prostě nechtějí žít v multikulturním státě, to s ochotou pomáhat uprchlíků nemá nic společného. To, že většina západoevropských států má díky koloniální minulosti multikulturní uspořádání a je na ně historicky zvyklá, neznamená, že to musí být normou pro všechny ostatní členy EU. Opět nemohu jinak, než zde (již po několikáté) vložit názor čestného předsedy CSU a bývalého dlouholetého bavorského premiéra Edmunda Stoibera, který mi mluví z duše:

"Když některé země prohlašují, že nechtějí "pestrou společnost", tak je třeba to akceptovat. Varuji také každého, kdo si myslí, že může většinovým rozhodováním v Bruselu zasahovat do suverénního rozhodování států. Tak se ruinuje evropská idea."

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/bavorsky-expremier-stoiber-islam-k-nemecku-nepatri_356459.html

23 0
možnosti
TP

Pokud je z těch 400 "uprchlíků" byť jeden jediný muslim, pak to nezpochybnitelný problém představuje.

1 0
možnosti
VE

Ten počet není 400 ale 2600 do konce září co máme přijmout. Přesně nevím co říkají zákony, jestli jsme se opravdu zavázali doslova k přijímání do země natrvalo? To bych chtěla vidět jak je to opravdu. Pokud ano, můžeme se odvolat na to, že zákony jsou od toho, aby se porušovaly, alespoň ty evropské se porušují normálně, např. ohledně státních dluhů, rozpočtové kázně atd. zákonné sankce se odpouštějí. Když vznikaly zákony o uprchlické pomoci, nepředpokládalo se kolik to bude lidí, neintegrovatelných do západní společnosti. Když tak bychom se měli zasazovat o změnu zákonů

https://www.respekt.cz/tydenik/2017/21/respekt-despekt

4 0
možnosti
Foto

Konečný plánovaný stav by měl být 4300, 400 tento rok a pak se má dále jednat podle situace, to jsou mé informace.

0 1
možnosti
TB

Píšete, že politik má hájit zájmy své země. A je snad nějaký zájem naší země sem natahat spousty migrantů, o nichž nikdo neví, co jsou zač a představují tak poměrně vysoké bezpečnostní riziko? Samozřejmě že ne! Navíc ty kvóty jsou evidentní nesmysl, protože všichni stejně chtějí do Německa nebo Švédska, jak ukázal případ s těmi běženci ze Sýrie, co tu byli.......takže pomáhat ano, ale radši co nejblíže místu jejich bydliště - viz třeba velká pomoc ČR směřující do uprchlických táborů v Jordánsku - to je samozřejmě správné.

12 0
možnosti
Foto

Podmínkou přijetí je jejich přání utečenců k nám jít, to za prvé. Pak si přečtěte Ústavu, jak je definován náš stát. Poskytování azylu válečným uprchlíkům je morální povinností demokratických a civilizovaných států.

1 8
možnosti
RJ

Striktní přijetí utečeneckých kvót je eurounijní nesmysl...

12 0
možnosti
Foto

Zapoměl jste k tomuto svému názoru napsat také argumenty, čímž jste vytvořil pouze nesmysl ze svého komentáře.

0 8
možnosti
JB

J56i46r87i 18B16o82r

7. 6. 2017 12:31

Souhlas. Staré české přísloví říká,spoj se se žebrákem a dostaneš žebráckou hůl.(V4)

6 3
možnosti
VE

Jak se nám to vyplatilo, když jsme se spojili s Německem v r.1939 že?

1 0
možnosti
KC

Pane autore, nepotěším Vás, Vy jste mě svými názory nepotěšil, ani nepřesvědčil. Proč? My jsme si nikoho nezvali, ať se starají ti, kteří lehkomyslně nalákali statisíce běženců, ale teď neví, z které do které a žádají o solidaritu. Chci-li pomoci, pomůžu v jejich vlasti finančně, věcně, radou, ale přitáhnout do Evropy 1,5 miliardy pologramotných a v nepřátelské víře vychovaných běženců, je i nad síly Herkulovy. Díky za agitaci, ale nemám zájem!

35 0
možnosti
KM

Co to melete, osobo? Kde vidíte jaký 1,5 miliardy běženců?

0 8
možnosti