Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je smutné, že dnes může bezostyšně urážet, lhát a manipulovat každý, pokud umí ťukat do klávesnice. A ještě to vydávat za novinařinu.

2 0
možnosti
OU
DK

Vzato kolem a kolem, autor moc nezahvězdil... ;-D

1 0
možnosti
DF

Dovolím si použít slova pana Karáska: "K těm dnešním novinářským komentářům typu "Je naprosto švihlé dávat lidem právo použít zbraň k obraně státu".

Ano, je to naprosto švihlé. PRÁVĚ PROTO V NÁVRHU NIC TAKOVÉHO NENÍ, A ANI TO NIKDO NECHCE.

Ten návrh říká: "Občané České republiky mají právo nabývat, držet a nosit zbraně a střelivo k naplňování úkolů uvedených v odstavci 2."

NABÝVAT, DRŽET a NOSIT. Ani slovo o nějakém právu zbraň POUŽÍT.

Snad leda při tom naplňování úkolů uvedených v odstavci 2... který zní:

"Státní orgány, orgány územních samosprávných celků a právnické a fyzické osoby jsou povinny se podílet na zajišťování bezpečnosti České republiky. Rozsah povinností a další podrobnosti stanoví zákon."

Takže i kdybychom dovozovali nějaké implikované právo použít zbraň, bylo by to pouze právo ji použít k plnění povinností uložených zákonem (a to ne jakýmkoli zákonem, ale zákonem odkazujícím se na zákon o bezpečnosti ČR).

Pokud vím, momentálně žádný takový zákon týkající se civilistů není. Z čehož plyne, že i v případě schválení této změny stále civilista nebude mít právo použít zbraň (mimo nutnou obranu a krajní nouzi), protože nemá povinnost, kterou by tím plnil.

V budoucnosti velmi pravděpodobně takový zákon vznikne, třeba zákon o branných spolcích. Ovšem vsadím boty, že ta klauzule nebude znít stylem "branný spolek má právo používat zbraně, jak se mu zlíbí", ale spíš "členové branných spolků mohou být povoláni Armádou České republiky jako dobrovolníci a pod jejím velením plnit úkoly, které jim armáda přidělí".

To jen abychom si ujasnili, jak to je a jak si to my "militanti" představujem." Je to takto jasné? Příště by si mohl autor článku ověřit informace, než bude psát o něčem, o čem moc neví ...

7 0
možnosti
Foto

Znovu se založí Lidové milice

0 0
možnosti
PV

P87a75v42e56l 52V40é86b24r

30. 6. 2017 9:28

Jak to souvisí s právem vlastnit zbraň? LM byla organizovaná ozbrojená složka. V novém zákoně je o něčem takovém řeč?

4 0
možnosti
OU
Foto

Tohle všechno považuje za špatné, jenom hlupák a autor článku udělal vše proto, aby jako hlupák vystupoval.

0 0
možnosti
VR

Autore, očividně jste ani trochu nepochopil, o čem ta novela je, tak se laskavě nevyjadřujte. Jo a taky jste lhář a demagog.

Děkuji za pozornost.

6 0
možnosti
PV

Prosím, nehaňte autora, ono stačí, co na sebe přiznal sám: Přírodovědec, který celý život utíká k humanitním oborům, člověk, který mluví se psy a psavec, který pořád neví, jestli je pro něho přirozenější se vyjadřovat poezií nebo prózou. ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Je tento skutečně vrchol neznalosti anebo jde o něco mnohem horšího ?

Fakt 1: Nikdo ani náznakem nenaznačuje, že by se na veřejnosti mělo povolit střílení

Fakt 2: Dějiny lidstva jsou dějinami konfliktů a válek. Otázkou (bohužel) není jestli u nás válka bude, ale kdy a jak budeme připraveni.

10 0
možnosti
JB

J12a46n 17B50u44r71i18a62n

30. 6. 2017 7:07

Ještě jedna poznámka - jestliže budou zbraně mezi obyvatelstvem více rozšířeny, tak to zákonitě povede k tomu, co se děje v USA - zasahující policista se vždy musí chovat tak, jako kdyby byl podezřelý ozbrojen.

A je z toho spousta zbytečných neozbrojených mrtvých či zraněných.

5 7
možnosti
ZW

A co vás pořád vede k domněnce, že budou zbraně nějak více rozšířeny? Ten zákon se nijak nemění, kdo tu "kosu" chtěl, tak jí už dávno má a spíš akutně hrozí, že o ní přijde. Naopak, tohle vyhrožování zpřísněním vede k tomu, že do toho jdou i lidé, které to předtím nenapadlo, proč myslíte, že momentálně je o pořízení zbraní takový zájem? Lidé ví, že za chvíli to už nepůjde. Kdyby se pravidla neměnily, nikoho by to nenapadlo, začít o tom uvažovat. Máme mít jasná a přehledná pravidla, což u nás máme, a nemají se měnit. Činů s legálně drženými zbraněmi je u nás statisticky minimum a nevidím žádný důvod, proč tento uspokojivý stav měnit.

7 0
možnosti