Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J34a40n 58B73u31r20i94a94n

30. 6. 2017 6:54

Díky moc za článek.

2 0
možnosti
ZW

žádní civilisté se soukromě vyzbrojovat nebudou, zákon se v téhle oblasti nemění, žádná změna se ani nečeká. Kdo nedostal ZP a nákupní povolení dosud, nedostane jej ani v budoucnu, nedělejte paniku. Jde jen a pouze o to, že se právo na držení zbraně, které máme dnes ve formě běžného zákona, posouvá o úroveň výše, do Ústavy, v podstatě jde o reakci na směrnici EU, která toto právo radikálně omezuje. Ale na jeho obsahu se nemění nic, nemění se schvalovací procesy, zkoušky, platnosti ZP ani nic jiného.

6 0
možnosti
JB

J31a81n 26B74u58r46i47a71n

30. 6. 2017 6:57

Tak co ten zákon vlastně řeší? I před tím by přece třeba myslivec pro obranu státu mohl použít kulovnici nebo se pletu?

0 0
možnosti
PN

Nejnebezpečněji je ve Švýcarsku, neb tam mají doma dokonce i plně automatické zbraně.

3 1
možnosti
JB

J93a49n 61B79u84r75i63a60n

30. 6. 2017 6:49

Jenže ty zbraně tam mají lidé, kteří prošli vojenskou službou. To samé platí třeba i pro Izrael.

My jsme na tom úplně jinak.

2 2
možnosti
Foto

Velmi mě to mrzí, ale kdybyste řekl, co SKUTEČNĚ Vás motivuje k uvedenému postoji ke zbraním, byl by Váš článek možná výrazněji relevantní a akceptovatelný. Takto jej totiž nelze akceptovat, neboť porušuje základní pravidla diskuzní argumentace (https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam) - co jsem identifikoval jen tak na první pohled:

Argument "straw man": Ale dobře, dejme tomu, že nám vyhlásí válku Rakušané .... asi nepřípustné!

Ad ignorantiam: Na svoji obranu má po splnění příslušných, dle mého soudu velmi benevolentních podmínek právo pořídit zbraň každý občan a také má právo ji na svoji obranu použít.

Klam daný vyloučením či Statistický sylogismus: Nic jiného než to, že to otvírá cestu tomu, aby si někdo ke své pistoli přikoupil ještě vojenskou zbraň, nějakou tu útočnou pušku nebo kulomet.

Unáhlené zobecnění: Co bude majitel takového vojenského arzenálu dělat? (No co by dělal, totéž co doposud...); dtto: Proč je mají mít doma, kde je riziko odcizení a ještě větší riziko, že někomu „rupne v bedně“, a se svou výbavou povraždí stovky lidí?

Klamná analogie či Společná přičina či Obrácená kauzalita: Je zcela přesvědčivě dokázané, že tam, kde je naopak držení a nošení zbraně normální, je situace právě opačná.

Irelevantní závěr: V Británii jsou ještě mnohem přísnější normy a nedávný teroristický útok jasně ukázal, že kdyby ti zoufalci s noži měli snadný přístup k palným zbraním,....

Klam irelevantního cíle: Suma sumárum je z mého pohledu neodůvodněné vlastnictví a nošení zbraně neobhajitelné, trend by měl být právě opačný.

Víc se mi toho sem už nevešlo...

17 0
možnosti

Autor je hysterka a demagogRv

9 1
možnosti
JSS

Promyšlený paskvil - k obraně koryt ( ́= sebraných majetků našich korytářů) mocných !! Snad si nikdo nemyslí, že to je k nějaké domobraně. Tak švejkovsky sehrané a ještě do Ústavy - to už jsme úplně cvokárna..... A ten vyčuraný Chovanec to hájí jako vymoženost !

1 5
možnosti
OU
PS

1.ovšem toto je perla, cituji "nedávný teroristický útok jasně ukázal, že kdyby ti zoufalci s noži měli snadný přístup k palným zbraním, neřku-li k dlouhým zbraním s velkou kadencí, tak by těch obětí nebylo osm, ale osmdesát" jen hlupák si myslí, že terorista si půjde dělat ZP a následně si půjde koupit zbraň. I vaši největší příznivci asi klopí zrak před vaší naivitou.

2.Vaše lži o tom že si někdo koupí kulomet mají někomu nahnat strach? Nemáte ponětí co je samonabíjecí,samočinná nebo opakovací zbraň.

3.další vaše věta "Jsme šestou nejbezpečnější zemí světa". Tak se zamysleme proč tomu tak je. Proč jsme na tom lépe než Británie která má obrovské restrikce v držení zbraní. Je to jednoduché vaše lži že více zbraní znamená více nebezpečí jsou jen čistá manipulace. Ale podmínky pro získání zbraně se NEMĚNÍ !!! stále bude tedy cca 50% žadatelů odcházet bez ZP !!!

A pro diskutující:vždy když někdo razantně vystupuje proti zbraním měl by hned v úvodu uvést zda on zbraň může vlastnit či nikoliv(třeba záznam v rejstříku apod). Tímto se odfiltruje 90% lidí co jen razí heslo když to nemůžu mít já tak nikdo.

A nejste sám komu vadí ozbrojení občané. Sdílíte názor s několika velikány své doby:

Největší chyba, kterou bychom mohli učinit je dovolit podřízeným rasám držet zbraně. Historie ukazuje,že všichni dobyvatelé, kteří dovolili podřízeným rasám držet zbraně, si tím připravili vlastní pád...Adolf Hitler.

Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených. Provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte...V.I.Lenin

Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky.Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraně nemohly nikdy být použity k vládnutí straně...Mao C Tung

Když mě někdo napadne, aby mě zabil, budu se bránit, a nebude-li jiné pomoci, zabiju násilníka; když už jeden ze dvou má být zabit, ať je zabit ten, kdo má špatný úmysl (vlastnil a nosil zbraň)...T.G.Masaryk

26 0
možnosti
JS

Predstavte si ale jiny scenar. Nemusi byt konvencni valka. Tohle uz preci parkrat probehlo ve velkych evropskych mestech. Anarchie, bezvladi, v ulici hori auta a tahnou tlupy ozbrojenych zlocincu. A vy a ostatni sousede sedate potichu doma a mate na obranu svoji rodiny tak maximalne hole ruce.

15 0
možnosti
JS

Tento argument pan Turner nebere. Takové nebezpečí pro něj neexistuje. Raději bude ve třech odstavcích ironizovat nesmyslný konflikt na rakouských hranicích, který si ovšem sám vymyslel.

Například ve Francii panuje výjimečný stav a konec je v nedohlednu. Stačí vzpomenout na rok 2005, kdy ve Francii během nepokojů za pouhých čtrnáct dní bylo zapáleno pět tisíc automobilů, byly vypáleny školy, dokonce školky, úřady a nemocnice, hořely celé městské čtvrtě. Hordy mladíků pokřikovaly na policisty "Allahu Akbar". Člověk by očekával, že horda lotrů, kteří vypalují školu nebo nemocnici, prostě ztratí právo na existenci. Místo toho francouzské bezpečnostní složky a úřady postupovaly stylem - je třeba tyto mladé lidi pochopit a dát jim příležitost. Při nepokojích v lednu letošního roku shořeno ve Francii "jen" necelých tisíc aut (během výjimečného stavu) a francouzské úřady to považují za úspěch. Není co dodat.

12 0
možnosti
DB

už se stalo, sice jen airsoftovou pistolí ale ke zranění došlo....

0 0
možnosti

Už vidím, jak tuneláři a další podvodníci, které Vašek Klausů pustil na amnestii, a kteří jako nejmovitější mají většinou zbraně, tak jak zaujímají palebné postavení aby chránili republiku;-D

1 0
možnosti