Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DV

D51a12v64i60d 98V25l86k

29. 6. 2017 17:19

Mně se strašně líbí jak Chovanec argumentuje , že žádný teroristický čin nebyl spáchán legálně drženou zbraní. U obyčejných vražd je to ale jinak. Většina je spáchána legálně drženou zbraní!! A Vám Karma Jiří.R^

6 13
možnosti
JS

V tom se mýlíte. Drtivá většina všech vražd je spáchána předměty, které se běžně vyskytují v naší blízkosti - nože, tyče, sňůry a další zcela běžné předměty. Pachatelé, kteří pro zavraždění svých obětí použili legálně drženou zbraň (zanedbatelné procento) byli ochotni své oběti zavraždit principiálně a jejich rozhodnutí nebylo závislé na držení zbraně (např. tzv. orlické vraždy).

14 0
možnosti
RH

R23a25d21e91k 89H41o22r45á19k

29. 6. 2017 16:24

"Odzbrojit městského strážníka, dávajícího u nás cedulky zastěrače, zvládne odrostlé dítě, natož fyzicky disponovaný a trénovaný muž." To jako takhle paušalizujete na všechny městské strážníky a odrostlé děti? To jste si tak trochu zapřeháněl, že? Tahle věta sama o sobě totiž stačí na to, aby se nikdo vaším článkem nezabýval déle, než po dobu jeho čtení.

6 2
možnosti
Foto

Mám dojem, že štatistiky z USA hovoria niečo o tom, že asi v 0,1 % prípadoch sa podarilo útočníkovi obeť s palnou zbraňou odzbrojiť. Asi to až také jednoduché nebude, keď "Rambo" stojí na blbej strane hlavne. :-)

5 0
možnosti
JV

J64i44r81i 12V67r49a78b61e17c

29. 6. 2017 15:25

To je zde holt wilder Osten v zemí Švejků;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

V zemi Švejků je naprostá pohoda. To nevíte?

1 0
možnosti
ZZ

použil bych hlášku z filmu o Homolkových, když starý Homolka šel Hrzánovi vysvětlit, že nemá zatloukat hřeby do zdi, ale asi by jste se urazil. Takže od teďka netvrďte, že vám nikdo nevysvětlil, jaké nebezpečí vám(nám) hrozí, jak tvrdíte ve svém názoru. Houfuje se to v Itálii

3 2
možnosti
Foto

Pane Zámečníku, vezměte si jakoukoli myšlenku z tohoto článku postavte vedle sní svou a napište argumenty a nebalastujte diskusi nesmysly.

0 1
možnosti
DK

Pane Turnere,

ale no tak, co to tady zkoušíte? Vždyť víte, že tento zákon je účelový. Je to bohužel tak, leč - nešlo jinak. Jde totiž o reakci na prasárnu, kterou předvedla EK, která zneužila skutečnost, kdy došlo k hromadnému pozabíjení lidí NELEGÁLNĚ drženými AUTOMATICKÝMI zbraněmi, k tomu, aby omezila možnost držet LEGÁLNĚ nabyté SAMONABÍJECÍ zbraně (a nejen ty). S tím, že otevřeně deklaruje, že ani tento stav není konečný a bude trvale směřovat k dalšímu omezení držení zbraní. A mimochodem, způsob kterým to rozhodnutí prošlo parlamentem EU, byl taky k popukání.

Takže, tento zákon znamená, že si daný mindfuck mohou chlapci a děvčata z orgánů EU strčit za klobouk, protože se jim daná problematika vyjme z jurisdikce. Je to velmi jednoduché. Už prostě tlačí příliš mnoho.

Počtěte si, počtěte.

http://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/2796-pry-prectete-si-smernici-zadny-zakaz-zbrani-neobsahuje-ja-cetl-ji-i-jeji-predchudce-obsahuje

12 0
možnosti
RJ

R20a10d42e24k 86J54a38r77o18š

29. 6. 2017 14:44

Na veřejnosti běžně nesmíte střílet, můžete se pouze střelbou v odůvodněných případech bránit, anebo odvracet nějakou nějakou vážnou hrozbu.

Bohužel, Vaše prezentované představy jsou povětšinou velmi naivní, svědčící o naprosté neznalosti "pozadí" držení a nošení zbraní v ČR", včetně získání zbrojního průkazu.

23 0
možnosti
PM

Na veřejnosti nesmíte ani zbraň viditelně nosit, což neví autor už vůbec...

4 0
možnosti

Takže on zákon v Británii těm teroristům prý odepřel přístup ke zbraním. Velice vtipné.

9 0
možnosti
Foto

To není vtipné , to je realita. Vy byste spáchal teroristický útok nožem, kdybyste si mohl pořídit samopal?

0 4
možnosti
Foto

S článkem souhlasím. Zejména s myšlenkou, že pokud si nějaký magor, vlastnící zbraň dlouho nevystřelí, bude mít vnitřní pnutí to někde udělat. Pak se snadno stane, že při běžném sousedském sporu si tak nějak vypomůže tím, co má doma.

Onen příklad anglických bobby je samozřejmě pravdivý, vzhledem k všeobecné vědomosti, že nemají zbraně, nejsou napadáni.

Nijak nehoruji po všeobecném odzbrojení a jsem ochoten připustit, že přinejmenším v některých problémových oblastech je vlastnictví zbraně spolehlivým odstrašujícím mechanismem, nicméně jako všeobecné pravidlo - jak je uvedeno v článku pana Turnera - odmítám.

Panu Turnerovi R^

9 18
možnosti

Pnutí máte leda tak sám

8 3
možnosti
JS

Hned v úvodu článku se odvoláváte na Orwellova "Velkého Bratra" z románu "1984". A víte co řekl Orwell o zbraních? Přesně toto: "Totalitní stát může dělat velké věci, ale jednu věc udělat nemůže: nemůže dát dělníkovi v továrně pušku a říct mu, aby si ji vzal domů a měl ji v ložnici. Puška visící na zdi dělníkova příbytku nebo farmářovy chýše je symbolem demokracie. A je naším úkolem dohlédnout, aby tam zůstala."

To jste tedy netrefil zrovna na toho správného obhájce svých myšlenek.

43 1
možnosti
RJ

Taky mne napadlo jak může autor psát že ani Orwella to nenapadlo když je jasný že Orwella to napadlo proto nikdo v jeho knihách nemá zbraně. Až na vládní zmocněnce. Orwellova totalita je naopak případem odzbrojeného národa.

12 0
možnosti