Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Karma.Přesně,abychom nedopadli jako v Británii.Populistická hesla o vystoupení z EU získávala politikum kladné body,co by bojovníkum "za vlast".Referendum bylo vypsáno a vubec nikdo nepočítal s tím jak dopadlo.Kdo vyhrál?Nikdo.Oblbovači lidí nakonec od zodpovědnosti za výsledek utekli a Británie se v tom několik let bude plácat.Pozitivního jí to nic nepřineslo.Hlavní heslo oblbovaču,peníze do zdravotnictví místo do EU,byla lež.A jak se voliči odvděčili "vítězným" stranám?UKIP přšel skoro o všechny voliče a skončil na 2 procentech,nejednotní konzervativci ztrácejí a hlavní řvoun proti EU,se odmítl postavit do čela britské vlády,dobře ví,že proces vystupování z EU mu žádnou popularitu nepřinese.Jásot a oslavy nad získáním "svobody a nezávislosti" jaksi nejsou z Británie slyšet.Jak by lidé rozhodovali dnes,po zkušenostech jak to po "vítězství" bude vypadat ve skutečnosti...?

7 6
možnosti

P16e38t11r 31Č67e27j24k18a

3. 7. 2017 11:38

"Kdykoli to začal dělat lid přímo, skončilo to katastrofou."

Až dosud jsem netušil, že Švýcarsko je katastrofou. ;-D ;-)

17 3
možnosti
MM

Tento příměr vám připadá relevantní?8-o

1 2
možnosti
JL

Tvrdil jsem to již u přímé volby prezidenta. A to jsem ještě nevěděl, který kandidát se nakonec prosadí. Řídit stát za pomocí referend, je krátkozraké a vyžaduje od občanů

nesmírnou odpovědnost, které se u nás nedostává. Příliš velkou roli hrají emoce.

A dle mého názoru, emoce do politiky nepatří.:-)R^

17 5
možnosti
Foto

:-)R^ Přesně tak , proč lidé zvolili Zemana? Z nějakých ideologických pohnutek? Ne. Zdál se jim prostě přijatelnější než "usínající Čechorakušan s vadou řeči", byť by mnozí posléze měli raději za prezidenta Járu Cimrmana.

1 0
možnosti
AK

O vstupu do EU jsme hlasovali.

Nevím proč by hlasování o vystoupení z EU nemělo proběhnout stejně.

Pokud jsou lidé příliš hloupí na to, aby hlasovali o vystoupení z EU, jak to, že najednou jsou dost chytří, aby zvolili ty správné politiky a svěřili to jim?

19 0
možnosti
Foto

Já zpochybňuji nějaký princip. Je-li pro mne chybou referendum o vystoupení, bylo i chybou referendum o vstoupení. Nezpochybňuji přímou volbou prezidenta, protože je tam podle mého názoru nepatřičný člověk (což mě samozřejmě k takové úvaze přivádí) , ale proto, že mi to přijde principiálně špatné. Referendum o vystoupení z EU bych zpochybnil, i kdyby se ukázalo, že to to naši občané nechtějí ( což je docela možné), přestože se zatím kloním spíše k našemu setrvání.

0 0
možnosti
MM

Téměř bezvýhradně s Vámi souhlasím.R^

5 4
možnosti
PV

P15a13v61e69l 46V65é27b26r

3. 7. 2017 11:26

"Sice to asi mnohým lidem hezky nezní, ale stát mají řídit elity."

A to určuje kdo, ty elity? To jako někdo přijde a řekne "Jsem elita a budu váš řídit! Na kolena, mizerové!", nebo jak si ten výběr představujete?

9 1
možnosti
VK

Tu elitu vybereme ve volbách. Divné co?

3 2
možnosti
MK

Odmítání tohoto referenda vyjadřuje tento postoj:

"Bojím se, že výsledek bude odchod z EU, ale já se tohoto výsledku bojím. Proto raději budu pomocí rádoby ušlechtilých argumentů toto referendum odmítat".

16 2
možnosti
JN

Pokud by záleželo na mém názoru, pak já referendum nepožaduji, ame ani zásadně neodmítám.

Pokud někdo referendum prosadí, zúčastním se a budu hlasovat pro setrvání v EU.

EU má spoustu chyb, které by se měly řešit. Rozbití EU není řešení.

2 0
možnosti