Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P62e64t91r 11T49o48m39e30k

26. 7. 2017 14:57

Vy patříte k těm, kteří nic nepochopili nebo nechtějí pochopit. Ani já nemám nic, proti příslušníkům jiných národů, ras, jiných náboženství. Pokud a teď pozor, pokud nás nepřečíslí. Stane-li se to, je konec ČR, je konec Evropy takové, jakou si já přeji mít pro své děti a vnuky. nechci aby žili v zemi, kde budou platit muslimské zákony. Opravdu je takový zločin to nechtít?

3 0
možnosti

Kolik je vaše nepřečíslí? Z podstaty organizační není možné, aby něco takového nastalo. Leda by se fanatismus podfinancování jakéhokoli veřejného problému stal trvalou náhradou křesťanství.

1 0
možnosti
Foto

R^to jste zase něco nakousl;-D

jinak souhlas

1 0
možnosti

Neco na tom bude. Ale vy do te bandy rozhodne nepatrite. A s diskutery je to stejne.

0 0
možnosti

Krásný příklad paušalizace a generalizace. Na jedné straně stojíte Vy a pan Turner, na druhé "banda".

3 0
možnosti

Pak ale dopadneme jako v tom vtipu:

Tři matematici se projíždějí Walesem a najednou uvidí na svahu černou ovci. První říká: "Fascinující. Ovce ve Walesu jsou černé." Druhému škubne obočí a uvádí vše na pravou míru:" Ne. Ve Walesu žije alespoň jedna černá ovce." Třetí matematik vzdychne a obrátí oči v sloup: "Dovoluji si nesouhlasit. Ve Walesu existuje alespoň jedna ovce, která je z jedné strany černá."

3 0
možnosti
Foto

Ano, to je dobré. Ale obecně to zevšeobecnění vlastností funguje víc, než dobře.

1 0
možnosti
Foto

Přidám svoji osobní zkušenost. V roce 1967 jsem velel průmyslové myčce nádobí v Jugendherberge v Hamburku.

Na obsluhu té myčky bylo potřeba 6 lidských sil. Já byl "koordinátor", který jim musel vysvětlit, co mají dělat a dohlížet na ně.

Každý den jedna turistická skupina vyčlenila 6 členů obého pohlaví, kteří přišli tu myčky obsluhovat.

A mohu říci, že ty Vaše archetypy různých národů klidně mohu z těch "6 kousků" rozšířit na celý národ. Tak to bylo viditelné a především velmi rozdílné.

Ovšem, popisovat učenlivost a hlavně píli a organizovanost jednotlivých národů si netroufám. To by nebylo přípustné.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si, že přirovnání k lesu a projížďce zavádí problém poněkud nesprávným směrem. Evropané se potýkají s islámem prakticky od jeho vzniku. V českých, maďarských nebo rakouských aristokratických rodinách stěží najdete jednu, jejíž předek by nepadl v tureckých válkách. I český král Ludvík Jagelonský padl v bitvě s Osmany / stejně tak jeho pradědeček Vladislav III./. Moravské a tu a tam i české lidové písně se jen hemží uťatými hlavami a tureckými šavlemi. Na "vojně s Turkem" vyrostlo i mnoho / téměř se chce říct většina/ slavných evropských vojevůdců před rokem 1800, včetně našeho Albrechta z Valdštejna. S jistou nadsázkou můžeme tvrdit, že naši předkové nám zanechali důvodů k obavám z islámu víc, než dost. Možná trochu i v genech.

5 2
možnosti
Foto

Trochu víc. Odkud myslíte, že pocházejí jména jako Turek, Tureček, atd?

1 0
možnosti
Foto

A Mudra už je tu taky.

0 0
možnosti
Foto

R^ Pro stromy les neviděn? Asi jako pro blogery nevidět lidi, kteří neblogují. A od ,,zkratek ke zkratu ....;-)

1 0
možnosti

souhlas ale uvedu opačný důvod proč je paušalizace nutná, tedy jak to, že vůbec existuje.

A to je množství lidí. Kdysi dávno žili lidi v poměrně malých skupinkách, uvádí se tzv Dunbarovo číslo 150. Toto číslo uvádí průměrný maximální počet lidí, které je člověk schopen mít uloženy v hlavě včetně jejich sociálního okolí. Pro to také na malých vesnicích či skutečných českých maloměstech, víceméně zná každý každého. Ovšem při počtu lidí v Praze nebo New Yorku nám již těch 150 lidí nestačí, protože jich potkáváme mnohem více a tak jsme nuceni z hlediska naší nedostatečné kapacity mozku tyto ostatní lidi nějak...neřeknu paušalizovat ale řeknu škatulkovat..což je jen jiné slovo pro stejný počin. Prostě je zařadíme do nějaké skupiny a dál se tím nezabýváme. Důvod je právě, omezená mozková kapacita na tuto paměť a pochopitelně málo času na rozmýšlení, jestli ten člověk je taký či onaký. Prostě se tím nezabýváme. Začneme se tím zabývat až když tento dotyčný člověk získá v našem mozku statut "DŮLEŽITÉHO" člověka a dostane se do skupiny těch cca 150 lidí, které jsme schopni si v průměru pamatovat.

A pak ještě nadpis. Jsem zde na blogu již nějakou dobu a tak jsem zažil nejrůznější reakce, většinou super negativní a hulvátské. Málokdy ale přece jenom i reakce pozitivní. A tak jsem se začal zmýšlet na lidmi , kteří takto reaguji. A velmi často jsou to lidé, kteří o sobě do profilu nic nenapsali, tedy mohou to býti fiktivní jména.

Podle mne je problém v horizontu, jak klasik pravil.."Žijeme všichni pod jedním nebem, ale máme různé horizonty." Ten horizont je okraj talíře, přes který mnozí prostě nejsou schopni vidět už nic. A to jim dokonce brání i v tom, chápat, že existují i jiné větší horizonty. Několikrát jsem takto vysvětloval, že šéf Siemensu skutečně neví kdo je dnes na noční šichtě a ani ho to nezajímá. To jsou věci, které deleguje. A tak prostě nevidí detaily, protože řídí celek. A naopak nižší manažer nevidí co, co vidí ten nejvyšší manažer. Je to o tom obzoru.

5 0
možnosti

Za ten znamenitý druhý odstavec máte u mne palec nahoru! R^R^R^!

Kladný bod vám neklikne, protože jste si to zkazil tím úvodním slovem "souhlas", ale ten druhý odstavec shledávám znamenitým.

Takové je moje mínění o tomto vašem příspěvku.

1 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavá úvaha, Jiří - navíc čtivá... jak ty to děláš chlapeR^;-) Pěkné dny! Vinšuju a posílám kamna (jako sorry):-)R^

2 3
možnosti
Foto

... tedy, nevím jak je u vás, ale tady je vedro ;-)

0 0
možnosti