Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJ

R61a27d51e39k 55J90a74r14o58š

29. 8. 2017 19:42

Atomové bomby svržené na Hirošimu a Nagasaki, byť stály několik set tisíc životů, zachránily život cca miliónu amerických vojáků a 10-20 milionů Japonců, kteří by zahynuli, kdyby Japonsko nekapitulovalo a muselo být dobýváno vojensky.

Neříkám, aby se zrovna použily atomovky, ale soustředěný vzdušný úder s použitím cca 10-20 bomb typu MOAB přesně zamířený tak, aby zasáhl politbyro (včetně Kima) a generální štáb KLDR, by asi znamenal konec tohoto obskurního nebezpečného režimu...

4 1
možnosti
Foto

Co se týká použití atomových bomb na Hirošimu a Nagasaki, tak souhlasím s Vaším názorem, ovšem co se týká Severní Koreje, tak to je trochu jiný případ.

Kdybychom Kimovi pořád nevyhrožovali vojenským napadením, tak by dal pokoj.

Kim ví, že pokud by neměl jaderné zbraně, už by jej dávno potkal osud Saddáma Husajna či Muammara Kaddáfího.

A daleko větším nebezpečím pro současný svět je Saúdská Arábie, neb podporuje islámské radikály po celém světě.

Ostatně je záhadou, proč USA v roce 2001 nenapadly Saúdskou Arábii, ale Afghánistán.

1 1
možnosti
JZ

Vykrmit a ostrihat Jamese Bonda, vyslat ho, aby zlikvidoval a prevlekl se za Kima, rozpustil armadu a zacal lobbovat za omezeni devastace zivotniho prostedi cinskym prumyslem.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, vojáci a diplomaté vědí, že válka je vždy řešení. Jen se to nesluší říkat nahlas . V tuto chvíli Američané zcela jistě neřeší taktiku a strategii budoucího konfliktu se Sev. Koreou, ta je již připravena. Řeší se nepochybně čínský postoj k útoku a poválečné uspořádání, které by Čínu přimělo ke zdrženlivosti. Zkušenost říká, že zdánlivě monolitní totalitní režimy, řízené po jediné vůdcovské linii, se v případě opravdového konfliktu rychle drobí a ztrácí údernou schopnost. Válka samotná může být, navzdory papírové náročnosti, poměrně rychlá a přehledná záležitost. Nežádoucím důsledkem může být následná nezvládnutelná řetězová reakce - Čína, Rusko atd.

7 0
možnosti
Foto

Rychlá a přehledná záležitost?

Myslíte tím vojenská napadení Vietnamu, Afghánistánu, Iráku či Libye západní "demokracií"?

Zajímavé, že pro radikální řešení (tedy vojenská napadení nepohodlných států) se nejvíce vyslovují křesťané. Ať již v USA ( G. Bush jr.), Velká Británie (D. Cameron)...

0 5
možnosti
Foto

A co takhle dotázat se veřejně a oficiálně vedení KLDR, co by požadovalo za zastavení raketových a jaderných testů?

0 6
možnosti
JV

Naivní a zbytečné. I přes případnou dohodu by ve vývoji pokračovali dál.

Upřímně řečeno si neodvedu vůbec představit, že by Kimovi nějaký příčetný člověk skutečně uvěřil, že od vývoje jaderných zbraní opravdu upustí, na základě nějaké domluvy :-/

3 0
možnosti
JS

Vy jste přímo líhní skvělých nápadů. Ve svých článcích hledáte pochopení pro Muhammadovu pedofilii, vysvětlujete, proč obhajujete islám, z George Orwella jste udělal spojence sluníčkářů, Čechy jste klasifikoval na národ Brouků Pytlíků, kritiku akce Prague Pride jste přejmenoval na "homofobií páchnoucí šlichtu" a nyní chcete bojovat za mír pomocí atomovek. Myslíte si, že jedna nebo dvě atomovky budou stačit? Není to málo, mistře?

4 2
možnosti
JR

J82a56r76a 31R40a14n20k

30. 8. 2017 0:55

Zajimalo by mne, na co maji nekteri zdejsi seniori v diskusi mozek, pokud ne na premysleni.....pane Svobodo, vy nepremyslite nad nicim?

0 0
možnosti
MR

M70i50l90a36n 98R86a31d52e33k

29. 8. 2017 17:01

TAK JO, Kim vystrelil rachejtli, zase se nestrefil, to uz delal jeho tatik, parkrat a nikdy se nestrefil, ale ten smejd Trump je ale valecny zlocinec co? Nenecha se od podsvincete vydirat jako treba Bush, Clinton nebo Obama, jen mu sdeli ze jestli neco provede dostane pres drzku.

A zase vrazi z volstrytu ze?

1 0
možnosti
ZH

60 let víme, že v KLDR jsou u moci zmetci. 40 let s tím nikdo nic z různých důvodů nemohl udělat. A díky pošahanému útoku na Irák je politicky neprůchodné zakroutit Kimovi krkem dnes. :-/

3 0
možnosti
Foto

Nejen politicky neprůchodné, ale i vojensky. Drží v rukou všechny trumfy.

0 3
možnosti
EH

Nová Hirošima by asi měla účinek, kdyby Kimovi záleželo na Korejcích. Ale moc tomu nevěřím.

Ještě zbývá kubánská cesta - počkat nebo zařídit, až Kim natáhne brka (CIA by to snad zvládla uspíšit) a pracovat na dalším vůdci.

Možná by také zafungovalo zrušit sankce a za pomocí Aktivistů bez hranic (a rozumu) je zaplavit západním zbožím. Třeba by pak Korejci zvládli nějakou sametovou revoluci.

Protože Kim bude ty své stejně jako komouši držet v lati nepřítelem. A nepřítel je pomáhá vyhladovět a taky jím vyhrožuje atomovkami. ;-)

0 0
možnosti
JR

J22a34r44a 66R57a42n16k

30. 8. 2017 0:58

Tezko pani Hasnikova, necetla jste jeste nikdy, ze Jizni Korea shazuje z letadel padacky s DVD a CD a ruzny material? Deje se tak uz dost dlouho, drive jim pousteli z amplionu pobliz hranice zapadni hudbu, tojim pajk zakazali.

1 0
možnosti
MR

No vida, kdo by řekl, že Georg je takový jestřáb;-D

1 0
možnosti
Foto

;-D,,Co s tou Severní Koreou? Co takhle jednu, dvě atomovky?" Jenom dvě? A nejni to trochu málo Hrihoriji Turneroviči?;-)On současný stav spíše kde komu vyhovuje. Je třeba si hýčkat své nepřátele. Řešení není. Ani voj. zásah, ten by byl overturou k daleko většímu konfliktu,a to si uvědomují všichni. Jinak od porážky Hitlera a Japonska se nikde jinak nepodařilo bez nekompromis. okupač. správy nastolit jakýkoli pořádek. A to nikde(!) a dodnes!!Ovšem tehdy to bylo dáno válkou a jejím výsledkem, nikoli jakýmkoli prevent. zásahem. Taková je realita;-)

3 3
možnosti
Foto

Velký souhlas. Každý násilný zásah skončil spíš chaosem. Kritická je například Libye, kde jsme se dostali z deště pod okap.

1 1
možnosti