Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vím, že to bude popřeno, ale krátce po "humanitárním bombardování" Srbska jsem slyšel rozhovor s Václavem Havlem, kdy velmi bojechtivě prohlásil, že jakmile někde budou porušována lidská práva, tak tam na ně "vletět".

Což ostatně osvědčil při hecování k útoku na Irák 2003 a Libyi 2011.

1 3
možnosti
JP

Podobných nákresů přeletu raket, výroben chemických a atomových zbraní, jsem už viděl celkem dost, pravdy v tom nebylo ani za mák. Jen někdo chtěl beztrestně vraždit, tak jako vy.

2 1
možnosti
Foto

Myslíte virtuální Jižní Korea, virtuální Kim a virtuální rakety, virtuální nebezpečí?Nevím, co jste kde co viděl, ale některé hrozby reálné jsou. A jestli si myslíte, vy chytráku, že chci někoho vraždit, tak si přečtěte tento článek celý a třeba i jiné, co zde uveřejňuji.

1 0
možnosti
MZ

Trump, Kim, Putin a všichni jejich vojenští stratégové si uvědomují, že prvním útokem a úderem nezničíte vše, co může v odvetě pálit na Jižní Koreu. Krom toho, ani v KLDR nejsou tak blbý, aby děla, raketomety, rakety atp, vystavovaly jak na Václaváku. I kdyby se jim prvním útokem konvenčními zbraněmi podařilo eliminovat dejme tomu 60% prostředků, letiště, velitelské a spojovací uzly, zásobovací cesty, sklady atd, stejně těch zbylých dejme tomu 40% bude pálit na jih dál. A to než umlčíte, to není na den. Použití jaderné. No, dnešní W88 má dejme tomu 475kt. Jo, zničí to dost. Ale sem se atomovka absolutně nehodí. Bunkry přežijí, to by muselo padnou přímo nad nimi a ani tak není zaručeno zničení. A to byste jich musel shodit hodně ke stu, aby jste zvoral celou třicátou osmou rovnoběžku a to co je za ní. Výsledek? Milióny mrtvých severokorejců, statisíce jihokorejců. Tohle není obhajoba režimu KLDR, ale takto to svrhnout nepůjde.

1 0
možnosti
Foto

Také si myslím, že situace žádné vojenské řešení nemá. Vždyť KLDR se na takový případ připravuje přes 60 let. Když se tam válčilo, byl jsem malý chlapec a koukal na MASH.

0 2
možnosti
JS

Zatim ma Jizni Korea a Japonsko vetsi starch z reakce USA, nez z dopadu severokorejskych raket. Pokud budou ulicemi Soulu a japonskych mest pochodovat demonstranti s hesly "Yankee go home" je opravdu tezke neco delat.

0 0
možnosti
Foto

Ono se tomu nelze moc divit, nějaký výstražný nebo polovičatý úder by mohl způsobit katastrofu pro Japonsko nebo J. Koreu

2 0
možnosti
JM

Já Vám nevím - v Koreji a Vietnamu amíci již jednou bojovali za v principu dobrou věc - tj. zadržování komunismu, ale vyžádalo si to životy statisíců, možná i miliónů nevinných civilistů a stejně to skončilo patem.

2 0
možnosti
Foto

No, v případě Vietnamu je slovo pat příliš mírné. Došlo k naprosté porážce a z původních cílů války bylo naplněno nula procent.

3 2
možnosti
Foto

To ale je dobrý nápad. Já před časem četl, že těsně za demarkační čarou je v kopcích zakopáno mohutné severokorejské dělostřelectvo s pohodlným dostřelem do Soulu.

To by způsobilo desítky tisíc mrtvých a zdevastované město. A pochybuji, že severní Korejci jsou takové "trubky", které nebudou mít svá děla řádně opevněná.

A navíc by to byla excelentní záminka pro útok miliónové armády na Jih.

Já myslím, že tato situace žádné dobré řešení nemá a jedinou otázkou je, kam až to Kimové hodlají vystupňovat a s jakým účelem?

1 2
možnosti
Foto

Kimové musí zbrojit a vyvíjet atomové zbraně, jinak by už byli od "mírotvorců" z USA dávno vojensky napadeni a Severní Korea by dopadla jako Irák či Libye.

A napětí nestupňuje Kim, ale představitelé naší západní "demokracie".

Taková Saúdská Arábie je daleko větším nebezpečím pro západní svět, ale protože poslouchá Washington, tak jsou to naši přátelé.

Každý, kdo poslouchá Washington, tak je naším přítelem a mírotvůrcem, kdo neposlouchá, tak je tím nejhorším padouchem, kterého je třeba zlikvidovat.

Když Saddám Husajn likvidoval Kurdy plynem, tak byl největším přítelem západní "demokracie", protože válčil s nepřátelským Íránem. Jakmile odmítl poslouchat Washington, tak se v tu ránu stal padouchem, kterého naše mírumilovná demokracie dala popravit.

4 5
možnosti